Se faktatjek i søgeresultaterne

Når du søger på Google, får du nogle gange vist resultater, som omfatter udgiveres faktatjek af offentlige påstande. Disse resultater viser dig, om påstande, der er relateret til din søgeforespørgsel, er sande, falske eller noget andet, f.eks. "delvist sande", ifølge en udgivers faktatjek.

Sådan ser faktatjek ud

I Google Søgning

Hvis et website har faktatjekket en påstand, der er relateret til din søgeforespørgsel, får du muligvis vist et søgeresultat med et felt, som oplyser følgende:

• Hvilken påstand, der er tjekket
  • Hvem der har fremsat påstanden
  • Navnet på den udgiver, der har udført faktatjekket
  • Et resumé af udgiverens faktatjek

I Google Nyheder

Artikler, der indeholder et faktatjek, er markeret med etiketten "Faktatjek".

Hvis du mener, at resultatet af et faktatjek er forkert

Google opretter ikke faktatjek. Hvis du mener, at resultatet af et faktatjek er forkert, kan du kontakte ejeren af det website, hvor det er udgivet.

Rapportér spam eller misbrug

Hvis du ser oplysninger i søgeresultaterne, som du mener er spam, f.eks. upassende indhold eller betalte links, kan du sende os feedback. Din feedback hjælper os med at løse problemet, men vi sender dig ikke et direkte svar.

I Google Søgning
  1. Vælg Feedback under faktatjekket.
  2. Fortæl os om problemet, og vælg Send.
I Google Nyheder

I appen

1. Åbn appen Google Nyheder Google Nyheder på din telefon.
  2. Tryk på menuen Menu øverst til venstre.
  3. Rul ned, og tryk derefter på Hjælp og feedback og derefter Send feedback.
  4. Fortæl os om problemet, og tryk på Send Send.

På computeren

1. Gå til Google Nyheder.
  2. Rul ned til bunden af siden, og klik på Send feedback.
  3. Fortæl os om problemet, og klik på Send.

Sådan udvælger Google et faktatjek

Hvis en udgivers faktatjek opfylder visse krav, viser Google automatisk et resumé af det pågældende faktatjek. Her er en oversigt over kravene:

• Udgiveren af faktatjekket skal være en troværdig informationskilde (afgøres af en algoritme)
  • Indholdet skal tydeligt angive:
    • Hvilke påstande der er tjekket
    • Konklusioner om påstandene
    • Hvordan man er nået frem til konklusionerne
    • Citater og primære informationskilder

Vær opmærksom på, at Google ikke godkender nogen af disse faktatjek.

Hvis du er udgiver, kan du få flere oplysninger om, hvordan Google udvælger indhold fra faktatjek. Hvis du er udvikler, kan du få oplysninger om, hvordan du føjer de strukturerede data til din side.