Consultar comprovacions de fets als resultats de la cerca

Quan feu una cerca a Google, de vegades veureu resultats que contenen comprovacions de fets, realitzades per editors, sobre reclamacions públiques. Aquests resultats us indiquen si les reclamacions relacionades amb la vostra consulta de cerca són vertaderes, falses o "parcialment vertaderes", segons la comprovació dels fets que ha dut a terme l'editor.

Aspecte de les comprovacions de fets

A la Cerca de Google

Si un lloc ha comprovat els fets d'una reclamació relacionada amb la vostra cerca, és possible que es mostri un quadre de text al resultat de la cerca en què s'indiqui:

• la reclamació que s'ha comprovat;
  • l'autor de la reclamació;
  • el nom de l'editor que ha comprovat els fets;
  • un resum de la comprovació dels fets que ha dut a terme l'editor.

A Google Notícies

Els articles que inclouen una comprovació dels fets s'identifiquen amb l'etiqueta "Comprovació dels fets".

Indicar que no esteu d'acord amb una comprovació de fets

Google no fa comprovacions dels fets. Si no esteu d'acord amb alguna d'aquestes comprovacions, contacteu amb el propietari del lloc web que l'ha publicat.

Informar de contingut brossa o d'ús inadequat

Si als resultats d'una cerca es mostra informació que creieu que inclou contingut brossa, com ara contingut inadequat o enllaços pagats, podeu enviar-nos suggeriments. D'aquesta manera ens ajudeu a resoldre el problema, malgrat que no us respondrem directament.

A la Cerca de Google
  1. A sota de la comprovació dels fets, seleccioneu Suggeriments.
  2. Expliqueu-nos el problema i, a continuació, seleccioneu Envia.
A Google Notícies

A l'aplicació

1. Al telèfon, obriu l'aplicació Google Notícies Google Notícies.
  2. A la part superior esquerra, toqueu Menú Menú.
  3. Desplaceu-vos cap avall i, a continuació, toqueu Ajuda i suggeriments i desprésEnvia suggeriments.
  4. Expliqueu-nos el problema i, tot seguit, toqueu Envia Envia.

A l'ordinador

1. Aneu a Google Notícies.
  2. Desplaceu-vos fins al final de la pàgina i feu clic a Envia suggeriments.
  3. Expliqueu-nos el problema i, tot seguit, toqueu Envia.

Com determina Google si la comprovació dels fets compleix els requisits

Si la comprovació dels fets que duu a terme un editor compleix uns requisits determinats, Google en mostra un resum automàticament. Els requisits són els següents:

• L'editor de la comprovació dels fets ha de ser una font d'informació de confiança (es determina mitjançant un algoritme).
  • El contingut ha d'especificar clarament:
    • les reclamacions que s'han comprovat;
    • les conclusions de les reclamacions;
    • com s'ha arribat a les conclusions;
    • les citacions i fonts d'informació principals que s'han consultat.

Tingueu en compte que Google no es fa responsable d'aquestes comprovacions dels fets.

Si sou editor, obteniu més informació sobre com determina Google en quin contingut es poden comprovar fets. Si sou desenvolupador, informeu-vos sobre com afegir les dades estructurades a la vostra pàgina.