'Ok Google' werkt niet

Als je apparaat niet reageert, volg je deze stappen om het probleem te verhelpen.

Stap 1: Controleer of de Google Assistent is ingeschakeld

De stappen die nodig zijn om problemen met 'Oké Google' op te lossen, verschillen afhankelijk van of de Google Assistent is ingeschakeld. Niet alle apparaten beschikken over de Google Assistent.

1. Tik op je Android-telefoon of -tablet op de startknop en houd deze vast.
    • Als het bericht 'Hoi, wat kan ik voor je doen?' verschijnt, is de Google Assistent ingeschakeld. Volg de onderstaande stappen bij 'Met de Google Assistent'.
    • Als dit bericht niet verschijnt, volg je de stappen bij 'Zonder de Google Assistent'.
  2. Als je wordt gevraagd de Google Assistent in te schakelen, tik je op Inschakelen.
    Opmerking: Als je een Pixel-telefoon hebt, kun je 'Oké Google' niet gebruiken zonder de Google Assistent in te schakelen. Meer informatie over je Google Assistent

Stap 2: Schakel 'Oké Google' in

Met de Google Assistent
  1. Tik op je Android-telefoon of -tablet op de startknop en houd deze vast.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal.
  4. Tik op Instellingen en dan Assistent.
  5. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  6. Schakel Google Assistent in.
  7. Schakel Toegang via Voice Match in.
    • Als de optie om op elk gewenst moment 'Oké Google' te zeggen wordt weergegeven, gebruik je een eerdere versie van de Google-app. Volg de onderstaande stappen voor 'Versie 7.1 en lager van de Google-app'.
  8. Als je wilt dat je apparaat automatisch wordt ontgrendeld wanneer je 'Oké Google' zegt, schakel je Ontgrendelen met Voice Match in.

Versie 7.1 en lager van de Google-app

1. Volg stap 1-4 (hierboven).
  2. Schakel de optie in om op elk gewenst moment 'Oké Google' te zeggen.
  3. Als je wilt dat je apparaat automatisch wordt ontgrendeld wanneer je 'Oké Google' zegt, schakel je Vertrouwde stem in.
Zonder de Google Assistent
  1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het startscherm op Menu Menu en dan Instellingen en dan Spraak en dan Voice Match.
  3. Schakel Toegang via Voice Match in.
  4. Als je wilt dat je apparaat automatisch wordt ontgrendeld wanneer je 'Oké Google' zegt, schakel je Ontgrendelen met Voice Match in.

Stap 3: Schakel aanpasbaar batterijbeheer en batterijbesparing uit

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Batterij:
    • Aanpasbaar batterijbeheer: Tik op​ Aanpasbaar batterijbeheer en dan schakel Aanpasbaar batterijbeheer gebruiken uit.
    • Batterijbesparing: Tik op Batterijbesparing en dan Nu uitschakelen.

Stap 4: Controleer of er updates voor de Google-app zijn

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar de pagina van de Google-app.
  2. Tik op Updaten. Als 'Geïnstalleerd' wordt weergegeven, is de nieuwste versie al geïnstalleerd.

Stap 5: Train Google opnieuw om je stem te herkennen

Apparaten met de Google Assistent
  1. Tik op je Android-telefoon of -tablet op de startknop en houd deze vast.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of je initiaal.
  4. Tik op Instellingen en dan Assistent.
  5. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  6. Schakel Google Assistent in.
  7. Tik op Spraakmodel.
    • Als deze optie niet wordt weergegeven, gebruik je een eerdere versie van de Google-app. Volg de onderstaande stappen voor 'Versie 7.1 en lager van de Google-app'.
  8. Tik op Spraakmodel verwijderen en dan OK.
  9. Schakel Toegang via Voice Match in.
  10. Volg de stappen om je stem op te nemen.
    • Maak de opname op een rustige locatie.
    • Spreek alsof je tegen iemand praat.
  11. Als je wilt dat je telefoon automatisch wordt ontgrendeld wanneer je 'Oké Google' zegt, schakel je Ontgrendelen met Voice Match in.

Versie 7.1 en lager van de Google-app

1. Volg stap 1-3 (hierboven).
  2. Tik op 'Oké Google'-detectie en dan Spraakmodel verwijderen en dan OK.
  3. Schakel de optie in om op elk gewenst moment 'Oké Google' te zeggen.
  4. Volg de stappen om je stem op te nemen.
    • Maak de opname op een rustige locatie.
    • Spreek alsof je tegen iemand praat.
  5. Als je wilt dat je apparaat automatisch wordt ontgrendeld wanneer je 'Oké Google' zegt, schakel je Vertrouwde stem in.
Apparaten zonder de Google Assistent
  1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het startscherm op Menu Menu en dan Instellingen en dan Spraak en dan Voice Match.
  3. Als je het spraakmodel wilt verwijderen dat momenteel wordt gebruikt om je stem te herkennen, tik je op Spraakmodel verwijderen en dan OK.
  4. Schakel Toegang via Voice Match in.
  5. Volg deze stappen om je stem op te nemen.
    • Maak de opname op een rustige locatie.
    • Spreek alsof je tegen iemand praat.
  6. Als je wilt dat je apparaat automatisch wordt ontgrendeld wanneer je 'Oké Google' zegt, schakel je Ontgrendelen met Voice Match in.

Stap 6: Zeg 'Oké Google'

Zeg 'Oké Google' om te controleren of het probleem is opgelost.

1. Als je je in een lawaaierige omgeving bevindt, schakel je eventuele achtergrondgeluiden uit of ga je naar een rustigere locatie.
  2. Zeg 'Oké Google' alsof je een persoon aanspreekt.

Als 'Oké Google' nog steeds niet werkt, kun je proberen Google opnieuw te trainen om je stem te herkennen.

Meer hulp ontvangen of feedback verzenden

Pixel- en Nexus-apparaten
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je telefoon of tablet.
  2. Scroll omlaag en tik op Tips en ondersteuning.
  3. Hiervandaan kun je contact met ons opnemen door te bellen of chatten en kun je feedback verzenden.
Andere Android-apparaten
  1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het startscherm op Menu Menu en dan Feedback verzenden.
  3. Vertel ons over het probleem en tik op Verzenden Verzenden.

Als je ons feedback stuurt, help je ons informatie te verzamelen waarmee we het probleem kunnen oplossen. We sturen je echter geen persoonlijke reactie.