Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Problemen met 'Hey Google' oplossen

Problemen met Android-telefoons en -tablets oplossen

Als de Google Assistent niet werkt of reageert op 'Hey Google' op je Android-apparaat, zorg er dan voor dat de Google Assistent, Hey Googleen Voice Match aan staan:

1. Open de Google Assistent-app op je Android-telefoon of -tablet Assistent en zeg 'Assistent-instellingen'.
  2. Tik onder Populaire instellingen op Voice Match.
  3. Zet Hey Google aan en stel Voice Match in.

Voor meer hulp of om problemen op te lossen met iPhones of iPads lees je hier informatie voor het oplossen van problemen op een telefoon of tablet.

Tip: Als je op je apparaat bent ingelogd op een Google Workspace for Education-account en Hey Google niet kunt aanzetten, dan heeft de beheerder mogelijk de instellingen uitgezet die nodig zijn voor Hey Google. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Problemen oplossen met speakers, smartdisplays en smartklokken

Check de speaker, het smartdisplay of de smartklok waar je problemen mee ondervindt.

1. Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat het is verbonden met het internet en met hetzelfde wifi-netwerk als je mobiele apparaat.
  3. Zorg ervoor dat de microfoon aan staat:
    • Speakers (behalve Google Home), smartdisplays of smartklokken: Zorg ervoor dat de schakelaar voor de microfoon op de achterkant van het apparaat aan staat. De schakelaar is vaak oranje of rood als de microfoon is uitgeschakeld.
    • Google Home: Druk op de achterkant van je speaker op de knop Dempen om de microfoon aan of uit te zetten. De Assistent geeft aan of je de microfoon hebt aangezet of gedempt.

Voor meer hulp bij het gebruik van speakers, smartdisplays en smartklokken informatie over hoe je problemen met een speaker, smartdisplay of smartklok oplost of hoe je de gevoeligheid van de Google Assistent op Hey Google aanpast.