Google-app geeft geen zoekresultaten weer

Als er geen zoekresultaten worden weergegeven in de Google-app op uw Android-apparaat, moet u mogelijk bepaalde instellingen wijzigen. U kunt fouten zoals de volgende verhelpen:

• 'Google Zoeken werkt helaas niet meer'
  • 'Het verzoek is niet uitgevoerd omdat er geen verbinding is'

Volg deze stappen totdat u de oplossing voor uw probleem heeft gevonden. Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen.

Stap 1: Probeer het probleem met uw internetverbinding op te lossen

1. Zorg ervoor dat uw apparaat niet in de vliegtuigmodus staat

In de vliegtuigmodus zijn wifi en mobiele netwerken uitgeschakeld op uw apparaat. Als u een vliegtuigpictogram boven aan uw scherm ziet, is de vliegtuigmodus ingeschakeld.

U kunt de vliegtuigmodus als volgt uitschakelen:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Meer.
  3. Schakel Vliegtuigmodus uit.

Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.

2. Controleer uw wifi-verbinding

Als u wifi probeert te gebruiken om verbinding te maken met internet, moet u mogelijk uw wifi-instellingen aanpassen.

U kunt als volgt wifi inschakelen en een netwerk kiezen:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Wifi.
  3. Schakel Wifi in.
  4. Kies een netwerk en geef een wachtwoord op als hierom wordt gevraagd.

Boven aan uw scherm wordt een wifi-pictogram weergegeven. Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven. Als dat niet het geval is, raadpleegt u de onderstaande tips voor probleemoplossing.

Als het pictogram een '?' bevat: Wifi is ingeschakeld, maar u bent niet verbonden met een netwerk. Volg de stappen om wifi in te schakelen en een netwerk te kiezen.

Als het pictogram een '!' bevat: U bent verbonden met een wifi-netwerk, maar niet met internet.

• Zorg ervoor dat u het juiste netwerk heeft gekozen.
  • Als u een openbaar netwerk gebruikt (zoals in een café of op het vliegveld), moet u mogelijk een wachtwoord opgeven of inloggen. Probeer een webpagina te openen in uw browser om te kijken of een inlogscherm wordt weergegeven.
  • Als het wifi-modem van u is, start u dit opnieuw op. Als dat niet werkt, neemt u contact op met uw internetprovider.

Als het pictogram gedeeltelijk gevuld is of knippert: Uw apparaat heeft een zwakke verbinding met het wifi-netwerk of probeert nog steeds verbinding te maken.

• Zorg ervoor dat u het juiste netwerk heeft gekozen.
  • Als u weet waar de router zich bevindt, ga dan dichter bij de router staan om een sterker signaal te ontvangen.
  • Als de wifi-router van u is, start u deze opnieuw op.

Als wifi nog steeds niet werkt: U moet mogelijk een mobiele internetverbinding gebruiken. Schakel wifi uit en probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.

3. Controleer uw mobiele internetverbinding

Wanneer wifi niet beschikbaar is, kunt u verbinding maken met internet via een mobiele internetverbinding.

U kunt als volgt uw mobiele internetverbinding controleren:

• Open uw mobiele browser en probeer een webpagina te laden. Als de pagina niet wordt geladen, volgt u de onderstaande stappen.

U kunt als volgt mobiele data inschakelen:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik onder 'Draadloos en netwerken' op Datagebruik.
  3. Schakel 'Mobiele data' in. Als deze optie al is ingeschakeld, schakelt u deze uit en weer in.

Boven aan uw scherm wordt uw signaalsterkte en het type dataverbinding (zoals LTE) weergegeven. Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven. Als dat niet het geval is, of als u het pictogram voor geen signaal ziet, probeert u de onderstaande tips voor probleemoplossing.

1. Ga naar een gebied met betere dekking

U bevindt zich mogelijk in een gebied zonder dekking. Onder de grond en op het platteland zijn soms geen mobiele dataverbindingen beschikbaar. Ga indien mogelijk naar een andere locatie en controleer uw signaalsterkte.

2. Neem contact op met uw mobiele serviceprovider

Als uw apparaat vaak problemen ondervindt met mobiele dataverbindingen, neemt u contact op met uw serviceprovider.

Stap 2: Probeer problemen met de Google-app te verhelpen

1. Start de Google-app opnieuw op
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik onder Apparaat op Apps of Apps beheren.
  3. Selecteer Google-app en dan Gedwongen stoppen en danOK.

Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.

2. Start uw apparaat opnieuw op
Start uw apparaat opnieuw op en probeer vervolgens uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.
3. De Google-app updaten

Als u verbinding kunt maken met internet, updatet u de Google-app naar de nieuwste versie.

Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.

4. Wis het cachegeheugen van uw Google-app

Wanneer u het cachegeheugen van een app wist, verwijdert u gegevens die op een tijdelijke locatie van het apparaatgeheugen zijn opgeslagen. Wanneer u deze actie uitvoert, worden geen permanente bestanden verwijderd.

U kunt als volgt het cachegeheugen van uw Google-app wissen:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik onder Apparaat op Apps of Apps beheren.
  3. Selecteer Google-app.
  4. Tik onder Opslag of Cachegeheugen op Cachegeheugen wissen.

Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.

5. Wis de gegevens van uw Google-app

Wanneer u de gegevens van een app wist, verwijdert u alle gegevens van de app definitief, inclusief bestanden en instellingen.

U kunt als volgt de gegevens van de Google-app wissen:

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik onder Apparaat op Apps of Apps beheren.
  3. Selecteer Google-app.
  4. Tik onder Opslag op Opslagruimte beheren en dan Zoekgegevens van Google wissen.

Probeer uw zoekopdracht opnieuw om te kijken of er nu zoekresultaten worden weergegeven.

Houd er rekening mee dat veel problemen vanzelf worden opgelost. Als u deze stappen heeft gevolgd en er nog steeds geen zoekresultaten worden weergegeven, probeert u het over een paar uur opnieuw.