Skicka en plats från Googles sökresultat till mobilen

När du söker efter en plats på Google kan du skicka resultatet till din mobil eller surfplatta så att du har informationen med dig.

1. Se till att du är inloggad på samma Google-konto på datorn och den mobila enheten.
  2. Sök efter en plats på Google på datorn.
  3. I informationspanelen som dyker upp visas alternativet Skicka till mobilen. Välj Skicka och sedan vart du vill skicka informationen.
  4. Du får en avisering på den mobila enheten. När du trycker på aviseringen öppnas appen Google Maps och platsen visas på kartan.

Obs! Du kan även skicka en plats till mobilen med Google Maps.

Åtgärda problem

Enheten visas inte

Om mobilen eller surfplattan inte visas när du väljer Skicka måste du eventuellt ansluta enheten till ditt Google-konto.

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av appen Google Maps.
  2. Logga in på samma Google-konto på datorn och den mobila enheten.
    • Logga in på datorn: Besök Google. Välj Logga in eller din kontoprofil uppe till vänster.
    • Logga in på mobilen eller surfplattan: Öppna appen Google Maps Maps. Titta på Google-kontots profilbild uppe till höger. Om det inte är samma konto som på datorn trycker du på profilbilden följt av Lägg till ett annat konto.
  3. Aktivera aviseringar enligt anvisningarna för din enhet.
  4. Vänta i fem minuter och gör om sökningen på datorn.
Jag får inga aviseringar

Om du inte får några aviseringar kanske inte mobilen eller surfplattan är ansluten till nätverket. Kontrollera att data eller Wi-Fi är aktiverat och att du har aktiverat aviseringar.

Android

Så här aktiverar du Förslag på en mobil eller surfplatta med Android:

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av Google-appen.
  2. Öppna Google-appen Google-appen.
  3. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Allmänt.
  4. Aktivera Förslag.

Så här aktiverar du aviseringar på en mobil eller surfplatta med Android:

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av Google-appen.
  2. Öppna Google-appen Google-appen.
  3. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Allmänt.
  4. Aktivera Visa aviseringar.

iPhone och iPad

Så här aktiverar du aviseringar på iPhone eller iPad:

Aktivera aviseringar i appen Inställningar

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Aviseringar.
  3. Rulla ned och tryck på Google Maps.
  4. Aktivera Tillåt aviseringar.

Aktivera aviseringar i Google Maps

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar och sedan Aviseringar.
  3. Aktivera Skickat från Maps på dator.