De Google-app voor Android bètatesten

Als u een Android-apparaat heeft en u wilt de experimentele functies van de Google-app testen voordat ze worden vrijgegeven, kunt u deelnemen aan het programma voor bètatesten.

Aanmelden voor bètatesten

U kunt als volgt deelnemen aan het programma voor bètatesten:

1. Ga naar de aanmeldingspagina voor het testprogramma. Mogelijk moet u inloggen op uw Google-account.
  2. Kies Tester worden.
  3. Volg de instructies op het scherm in het gedeelte 'De testversie downloaden' om de bètaversie te gaan gebruiken.

Opmerking: De bètaversie van de Google-app kan instabiel zijn en enkele kleine problemen bevatten, die 'bugs' worden genoemd. Breng ons op de hoogte van eventuele bugs door uw feedback met ons te delen.

Stoppen met bètatesten

Als u geen bètatester meer wilt zijn, doet u het volgende:

1. Ga naar de afmeldingspagina voor het testprogramma. Mogelijk moet u inloggen op uw Google-account.
  2. Kies Het programma verlaten onder 'Het testprogramma verlaten'.
  3. Update uw Google-app voor Android naar de nieuwste versie wanneer deze beschikbaar is. Er is om de drie weken een nieuwe versie beschikbaar.

Als u bètatester bent, kunt u functies gebruiken die nog niet openbaar beschikbaar zijn. Deze functies worden in de toekomst mogelijk openbaar beschikbaar. Wij vragen u de functies die u test, niet te publiceren of delen totdat deze openbaar worden gelanceerd.

Door mee te doen aan bètatesten, maakt u een belangrijk onderdeel uit van de ontwikkeling van de app. Uw deelname en uw feedback helpen ons de app te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Kan ik een bètaversie naast mijn gewone versie van de app gebruiken?

U kunt slechts één versie van de Google-app op uw Android-apparaat installeren.

Raak ik gegevens kwijt als ik overstap naar de bètaversie?

Overstappen naar de bètaversie gaat op dezelfde manier als een gewone update. U verliest dus geen gegevens of instellingen.