Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Internetyhteyden nopeuden testaus

Internetin nopeustesti mittaa internetyhteytesi nopeutta. Yhteyden nopeuteen sisältyvät esimerkiksi lataus- ja lähetysnopeus.

Tärkeää: Ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Voit testata internetin lataus- ja lähetysnopeuden:

1. Siirry osoitteeseen Google.com.
  2. Kirjoita hakuun internetin nopeustesti.
  3. Valitse Suorita nopeustesti.

Google suorittaa testin yhteistyössä Measurement Labin (M-Lab) kanssa.

Näin testi toimii

Testi vie noin 30 sekuntia. Se selvittää internetyhteytesi nopeuden mittaamalla, kuinka nopeasti dataa voidaan siirtää yhteydelläsi tässä ajassa.

Tärkeää: Testissä käytetty datamäärä riippuu yhteytesi nopeudesta ja siitä, missä teet testin. Esimerkiksi tavallinen testi käyttää Yhdysvalloissa 9,4 Mt dataa mutta Yhdysvaltain ulkopuolella noin 4,4 Mt. Mobiilidatan käytöstä voidaan veloittaa.

Lue lisää testin toiminnasta.

Testitulosten tulkitseminen

Internetin nopeustesti mittaa yhteyden latausnopeutta, lähetysnopeutta ja viivettä. Parhaissa internetyhteyksissä on suuri lataus- ja lähetysnopeus mutta vähäinen viive.

• Latausnopeus kertoo, kuinka nopeasti tietoa voidaan siirtää sinulle. Se vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten kauan suurten tiedostojen lataaminen tai useita kuvia sisältävien sivujen näyttäminen kestää. Latausnopeus ilmoitetaan megabitteinä sekunneissa (Mb/s).
  • Lähetysnopeus kertoo, kuinka nopeasti tietoa voidaan siirtää sinulta. Se vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten kauan kuvien postaaminen someen kestää. Lähetysnopeus ilmoitetaan megabitteinä sekunneissa (Mb/s).
  • Viive mittaa sitä, miten nopeasti saat vastauksen palvelimelta. Lyhyet vastausajat ovat tärkeitä reaaliajassa toimivissa sovelluksissa, kuten videopuheluissa ja online-peleissä. Viive mitataan millisekunteina (ms).

Huom. Tällä hetkellä testi voi mitata enintään 700 Mb/s:n yhteysnopeuksia. Jos yhteytesi nopeus on yli 700 Mb/s, tulokset voivat olla todellista nopeutta pienempiä.

Miksi testitulokset voivat vaihdella

Testituloksesi voivat muuttua lyhyessä ajassa, ja ne voivat erota muiden internetin nopeustestien tuloksista. Tulokset voivat vaihdella monista syistä:

• Verkkoyhteyden muutokset
  • Testauspalvelinten sijaintien erot
  • Testaustapojen erot

Katso lisätietoja siitä, miksi M-Labin tuloksesi voivat erota muista testituloksista.

Googlen yhteistyö M-Labin kanssa

Testin suorittamiseksi IP-osoitteesi jaetaan M-Labille, mutta henkilökohtaisia tietoja ei jaeta. M-Lab sisällyttää testituloksesi (mukaan lukien IP osoitteesi) maailmanlaajuiseen internetin suorituskykydatan kokoelmaan. M-Lab julkaisee nämä tiedot internetin tutkimuksen edistämiseksi.

Katso lisätietoja M-Labista .