Hantera och radera sökhistorik

När du har aktiverat Webb- och appaktivitet och söker på Google sparas aktivitet som din sökhistorik i Google-kontot. Vi använder den sparade aktiviteten i alla Googles tjänster så att du ska få en mer anpassad upplevelse, till exempel rekommendationer om appar och innehåll.

Du kan göra följande under Min aktivitet:

• radera sökhistoriken som sparats i Google-kontot
  • hantera sökinställningar, till exempel vilken aktivitet som Google ska spara och när Google ska radera historiken automatiskt.

Sökhistorik kan även sparas på enheten, till exempel när du använder Google-appen utan att vara inloggad på Google-kontot. Läs mer om hur du hanterar sökhistorik på enheten.

Hantera sökhistorik som sparats i Google-kontot

Radera sökhistorik

Obs! Om du raderar sökhistorik som har sparats i Google-kontot kan du inte återställa den.

Du kan radera enskilda aktiviteter eller radera sökhistoriken för en viss dag, ett datumintervall eller sedan kontot skapades.

1. Öppna sökhistoriken i Min aktivitet på datorn.
  2. Välj den sökhistorik du vill radera. Du kan välja följande:
    • All sökhistorik: Klicka på Radera Nedåtpil ovanför historiken följt av Radera all aktivitet.
    • En tidsperiod: Klicka på Radera Nedåtpil ovanför historiken följt av Radera anpassat intervall.
    • En dag: Klicka på Radera all aktivitet från [dag] bredvid dagen ifråga.
    • En aktivitet: Klicka på Radera aktivitetsobjekt bredvid aktiviteten ifråga.

Styra sökhistoriken

Radera sökhistoriken automatiskt
Obs! Du kan radera historik manuellt när som helst, även om du har ställt in att sökhistoriken ska raderas automatiskt.
  1. Öppna sökhistoriken i Min aktivitet på datorn.
  2. Klicka på Kontroller till vänster eller högst upp.
  3. Klicka på Radera automatiskt (Av) på kortet Webb- och appaktivitet.
    • Om det står Radera automatiskt (På) raderas webb- och appaktiviteten och sökhistoriken automatiskt efter en viss tid. Om du vill ändra till en annan tidsperiod eller stänga av funktionen klickar du på Radera automatiskt (På).
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Pausa sökhistoriken
Tips! Sökhistoriken sparas inte i Google-kontot när du söker och surfar privat på webben.

Så här pausar du historiken:

1. Öppna sökhistoriken i Min aktivitet på datorn.
  2. Klicka på Kontroller till vänster eller högst upp.
  3. Klicka på Inaktivera på kortet Webb- och appaktivitet.
    • Om det står Aktivera är Webb- och appaktivitet inaktiverat och sökhistoriken sparas inte i Google-kontot.
    • Om du vill kan du låta Webb- och appaktivitet vara aktiverat men välja bort viss aktivitet så att den inte sparas i Google-kontot. Titta under Underinställningar och avmarkera kryssrutan bredvid den aktivitet som inte ska sparas.
  4. Läs igenom vad som händer när Webb- och appaktivitet inaktiveras och klicka på Pausa.

Hantera sökhistorik som sparats på enheten

Radera webbläsarhistorik

Även om sökhistoriken inte sparas i Google-kontot eller om den raderats under Min aktivitet kan den fortfarande sparas i webbläsaren.

Så här raderar du webbläsarhistoriken:

Sluta att använda sökaktivitet när du är utloggad från Google-kontot

Om du är utloggad från Google-kontot när du söker på Google kan du få rekommendationer som är relaterade till din senaste sökning. Om du inte vill få dessa inaktiverar du Anpassade sökningar.

1. Öppna google.com på en dator.
  2. Tryck på Inställningar längst ned följt av Sökinställningar följt av Anpassade sökningar.
  3. Inaktivera Sökaktivitet när du är utloggad har aktiverats.

Så raderar Google historiken i Google-kontot

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och denna data får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt och på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan behöva lagra vissa typer av data under en längre tidsperiod i begränsade syften, till exempel för företagskrav eller juridiska krav.