Administrer og slett søkeloggen din

Når du søker på Google og har slått på Nett- og appaktivitet, lagrer Google aktivitet som søkeloggen i Google-kontoen din. Vi bruker den lagrede aktiviteten din i alle Google-tjenester for å gi deg mer personlig tilpassede opplevelser, for eksempel app- og innholdsanbefalinger.

I Min aktivitet kan du

• slette søkeloggen som er lagret i Google-kontoen din
  • administrere innstillinger for søk, for eksempel hva slags aktivitet Google lagrer, og når Google sletter loggen din automatisk

Søkeloggen din kan også lagres på enheten din, for eksempel når du bruker Google-appen mens du er logget av Google-kontoen din. Finn ut hvordan du administrerer søkeloggen på enheten din.

Administrer søkeloggen som er lagret i Google-kontoen din

Slett søkeloggen

Viktig: Hvis du sletter søkeloggen som er lagret i Google-kontoen din, kan du ikke gjenopprette den.

Du kan slette en bestemt aktivitet eller slette søkeloggen fra en bestemt dag, en egendefinert datoperiode eller alle datoer.

1. Gå til søkeloggen i Min aktivitet på en datamaskin.
  2. Velg søkeloggoppføringene du vil slette. Du kan velge mellom disse alternativene:
    • Hele søkeloggen: Over loggen klikker du på Slett Nedoverpil og så Slett all aktiviteten.
    • En bestemt tidsperiode: Over loggen klikker du på Slett Nedoverpil og så Slett egendefinert datoperiode.
    • En bestemt dag: Ved siden av dagen klikker du på Slett all aktivitet fra [dag] .
    • En spesifikk aktivitet: Ved siden av den valgte aktiviteten klikker du på Slett aktivitetselement .

Kontrollér søkeloggen din

Slett søkeloggen automatisk
Viktig: Hvis du angir at søkeloggen skal slettes automatisk, kan du fremdeles slette loggen manuelt når som helst.
  1. Gå til søkeloggen i Min aktivitet på en datamaskin.
  2. Klikk på Kontroller til venstre eller øverst.
  3. På «Nett- og appaktivitet»-kortet klikker du på Automatisk sletting (av).
    • Hvis du ser «Automatisk sletting (på)», sletter Google automatisk nett- og appaktiviteten din, som inkluderer søkeloggen, etter en bestemt tidsperiode. For å endre tidsperioden eller slå av alternativet, klikk på Automatisk sletting (på).
  4. Følg veiledningen på skjermen.
Sett søkeloggen på pause
Tips: Søkeloggen din lagres ikke i Google-kontoen din når du søker og surfer privat på nettet.

Slik setter du loggen din på pause:

1. Gå til søkeloggen i Min aktivitet på en datamaskin.
  2. Klikk på Kontroller til venstre eller øverst.
  3. På «Nett- og appaktivitet»-kortet klikker du på Slå av.
    • Hvis du ser «Slå på», er nett- og appaktiviteten av, og søkeloggen lagres ikke i Google-kontoen din.
    • Du kan også la nett- og appaktiviteten være på og velge å ikke lagre bestemte aktiviteter i Google-kontoen. Under «Underinnstillinger» fjerner du avmerkingen ved siden av aktiviteten du ikke vil lagre.
  4. Gå gjennom hva som skjer når du slår av nett- og appaktivitet, og klikk deretter på Sett på pause.

Administrer søkeloggen som er lagret på enheten din

Slett nettleserloggen

Selv om søkeloggen ikke lagres i Google-kontoen din eller du har slettet den fra Min aktivitet, kan det hende at den lagres i nettleseren din.

Du kan slette nettleserloggen:

Slå av søketilpasning når du er logget av Google-kontoen din

Hvis du er logget av Google-kontoen din når du søker på Google, kan du finne anbefalinger knyttet til det nylige søket ditt. Hvis du ikke er interessert i dette, slår du av søketilpasning.

1. Gå til google.com på en datamaskin.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger og så Søkeinnstillinger og så Søketilpasning.
  3. Slå av søketilpasning.

Slik sletter Google loggen i Google-kontoen din

Når du velger å slette aktivitet manuelt eller aktivitet slettes automatisk basert på innstillingen din for automatisk sletting, begynner vi umiddelbart å fjerne aktiviteten fra produktet og systemene våre.

Først tar vi sikte på umiddelbart å sørge for at dataene ikke er synlige, og de kan ikke lenger brukes for å tilpasse Google-opplevelsen din.

Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

For begrensede formål, for eksempel forretningsmessige eller juridiske krav, kan Googleoppbevare visse typer data over en lengre periode.