Hantera Googles röst- och ljudinspelningar

Du kan tillåta att Google sparar en inspelning av din röst och andra ljud för att göra Googles tjänster mer anpassade och för att förbättra taltekniken för dig och andra.

Obs! Röst- och ljudinspelningar kan sparas på andra platser beroende på andra inställningar.

Detta sparas i röst- och ljudinspelningar

Google spelar in din röst och andra ljud samt några sekunder dessförinnan när du använder ljudaktiveringar som att

• säga kommandon för ljudaktivering som ”Hey Google”
  • trycka på mikrofonikonen.

Tillfällen då röst- och ljudinspelningar sparas på ditt konto

Ljud sparas bara på ditt Google-konto när:

• du är inloggad på Google-kontot och
  • webb- och appaktivitet är aktiverat och
  • kryssrutan Inkludera röst- och ljudinspelningar är markerad

Ljud kan sparas även när enheten är offline.

Obs! Alla appar har inte stöd för att spara ljud på kontot.

Så förbättras tjänsten med hjälp av röst- och ljudinspelningar

Med hjälp av röst- och ljudinspelningar kan Google förbättra resultatet på följande sätt när du använder rösten:

• Vi lär oss hur din röst låter.
  • Vi lär oss hur du uttalar ord och fraser.
  • Vi lär oss känna igen när du använder kommandon för ljudaktivering, som ”Hey Google”.
  • Taligenkänningen förbättras i alla Googles produkter där rösten används.

Aktivera eller inaktivera röst- och ljudinspelningar

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på den vänstra navigeringspanelen.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet på panelen Aktivitetskontroller.
  4. Aktivera eller inaktivera inställningen Inkludera röst- och ljudinspelningar genom att markera eller avmarkera kryssrutan.

När röst- och ljudinspelningar har inaktiverats sparas inte röstinmatning i Google-kontot även om du är inloggad.

Obs! Röst- och ljudinspelningar kan sparas på andra platser beroende på andra inställningar.

Visa eller radera röst- och ljudinspelningar

Dina röst- och ljudinspelningar är privata och visas bara om du är inloggad på Google-kontot.

Visa röst- och ljudinspelningar

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på den vänstra navigeringspanelen.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet följt av Hantera aktivitet på panelen Aktivitetskontroller. På den här sidan kan du göra följande:
    • Visa en lista över tidigare aktivitet. Objekt med ljudikonen Tala inkluderar en inspelning.
    • Spela upp inspelningen. Klicka på Detaljer bredvid ljudikonen Tala följt av Visa inspelning följt av Spela upp Spela upp.
  4. Klicka på Hantera aktivitet. På den här sidan visas en lista över tidigare röstinmatningar och vilket datum de spelades in.

Om det står Det finns ingen transkriberad text var mikrofonen avstängd under den aktiviteten eller också var det för mycket störande bakgrundsljud.

Radera inspelningar från webb- och appaktiviteten

Radera enskilda inspelningar

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på den vänstra navigeringspanelen.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet följt av Hantera aktivitet på panelen Aktivitetskontroller. På den här sidan visas en lista över tidigare aktivitet. Objekt med ljudikonen Tala inkluderar en inspelning.
  4. Välj Mer Mer under objektet du vill radera följt av Radera.

Radera alla inspelningar på en gång

Obs! Dessa steg raderar all webb- och appaktivitet, inte bara objekt som innehåller en inspelning.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på den vänstra navigeringspanelen.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet följt av Hantera aktivitet på panelen Aktivitetskontroller. På den här sidan visas en lista över tidigare aktivitet. Objekt med ljudikonen Tala inkluderar en inspelning.
  4. Välj Mer Mer uppe till höger Följt av Radera aktivitet efter.
  5. Välj nedåtpilen Nedåtpil under Radera efter datum Följt av Genom tiderna.
  6. Välj Radera längst ned Följt av Radera.

Andra platser där röst- och ljudinspelningar kan sparas

Inställningarna för röst- och ljudinspelningar påverkar inte andra tjänster från Google (till exempel Voice eller YouTube) som du kan använda för att spara röst- och ljudinformation.

Beroende på andra enhetsinställningar kan röst- och ljudinspelningar fortfarande sparas på enheten. Dessutom kan förbättringar av talmodeller kan också skickas till Google utan att dina röst- och ljudinspelningar laddas upp. När till exempel inställningen Förbättra Gboard är aktiverad kan Gboard ge bättre förslag på ord för alla utan att det du säger skickas till servern. Läs mer om hur Gboard blir bättre.