Administrer tale- og lydopptak på Google

Du kan la Google lagre opptak av stemmen din og annen lyd for å få mer personlig tilpassede opplevelser på Google-tjenester og for å gjøre taleteknologiene bedre for deg og andre brukere.

Viktig: Basert på andre innstillinger kan tale- og lydopptak lagres andre steder.

Dette lagres i tale- og lydopptakene dine

Google tar opp stemmen din og annen lyd – og starter opptaket noen sekunder før – når du bruker lydaktiveringer som

• aktiveringskommandoer, for eksempel «Hey Google»
  • å trykke på mikrofonikonet

Når tale- og lydopptak lagres i kontoen din

Lyden lagres på Google-kontoen din bare når

• du er logget på Google-kontoen din
  • Nett- og appaktivitet er slått på
  • det er merket av i boksen ved siden av «Inkluder tale- og lydopptak»

Lydopptak kan lagres selv når enheten din er uten nett.

Merk: Ikke alle apper støtter lagring av lydopptak i kontoen din.

Slik gjør tale- og lydopptak opplevelsen din bedre

For å gi deg bedre resultater ved bruk av stemmen din bruker Google tale- og lydopptakene dine for å

• lære hvordan stemmen din høres ut
  • lære hvordan du sier forskjellige ord og uttrykk
  • kjenne igjen når du sier aktiveringskommandoer, for eksempel «Hey Google»
  • forbedre talegjenkjenning i alle Google-produktene som bruker stemmen din

Slå tale- og lydopptak på eller av

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Data og personlig tilpasning.
  3. I Aktivitetslagring-panelet klikker du på Nett- og appaktivitet.
  4. Merk av eller fjern avmerkingen i boksen ved siden av «Inkluder tale- og lydopptak» for å slå innstillingen på eller av.

Når tale- og lydopptak er av, lagres ikke taleinndata i Google-kontoen din, selv om du er logget på.

Viktig: Basert på andre innstillinger kan tale- og lydopptak lagres andre steder

Se eller slett tale- og lydopptakene dine

Tale- og lydopptakene dine er private, og du må være logget på Google-kontoen din for å se dem.

Se tale- og lydopptakene dine

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Data og personlig tilpasning.
  3. I Aktivitetslagring-panelet klikker du på Nett- og appaktivitet og så Administrer aktivitet. På denne siden kan du gjøre følgende:
    • Se en liste over tidligere aktivitet. Elementer med lydikonet Snakk inkluderer et opptak.
    • Spill av opptaket. Klikk på Detaljer ved siden av lydikonet Snakk og så Vis opptaket og så Spill av Spill av.
  4. Klikk på Administrer aktivitet. På denne siden ser du en liste over tidligere taleinndata og datoene for opptakene.

Hvis du ser meldingen «Ingen transkripsjon tilgjengelig», var mikrofonen slått av eller det var for mye bakgrunnsstøy under den aktuelle aktiviteten.

Slett opptak fra nett- og appaktiviteten din

Slett ett element om gangen

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Data og personlig tilpasning.
  3. I Aktivitetslagring-panelet klikker du på Nett- og appaktivitet og så Administrer aktivitet. På denne siden ser du en liste over tidligere aktivitet. Elementer med lydikonet Snakk inkluderer et opptak.
  4. Ved siden av elementet du vil slette, velger du Mer Mer og så Slett.

Slett alle elementene samtidig

Merk: Hvis du følger disse trinnene, sletter du alle elementene i nett- og appaktiviteten din, ikke bare elementene med opptak.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Data og personlig tilpasning.
  3. I Aktivitetslagring-panelet klikker du på Nett- og appaktivitet og så Administrer aktivitet. På denne siden ser du en liste over tidligere aktivitet. Elementer med lydikonet Snakk inkluderer et opptak.
  4. Øverst til høyre velger du Mer Mer Og så Slett aktivitet etter.
  5. Under «Slett etter dato» velger du nedoverpilen Nedoverpil Og så Alle datoer.
  6. Nederst  velger du Slett Og så Slett.

Andre steder tale- og lydopptak kan lagres

Innstillingen for tale- og lydopptak påvirker ikke andre Google-tjenester (for eksempel Voice eller YouTube) du kan bruke for å lagre tale- og lydinformasjon.

Tale- og lydopptak kan fremdeles lagres på enheten din – avhengig av andre enhetsinnstillinger. Forbedringer av talemodeller kan også sendes til Google uten at du trenger å laste opp tale- og lydopptakene dine. Når innstillingen Gjør Gboard bedre er slått på, kan Gboard for eksempel forbedre ordforslag for alle uten å sende det du sier til tjeneren. Finn ut hvordan Gboard blir bedre.