Administrer lydopptak fra nett- og appaktivitet

Du kan velge om du vil at Google skal lagre et lydopptak i Google-kontoen din når du bruker Google Søk, Assistent og Maps. Lydopptaket ditt kan hjelpe Google med å utvikle og forbedre teknologier for lydgjenkjenning samt Google-tjenestene som bruker dem.

Innstillingen for lydopptak er av, med mindre du velger å slå den på.

Viktig: Basert på andre innstillinger kan lydopptak bli lagret andre steder.

How Google Protects Your Privacy if You Choose to Save Audio Data

Slå lydopptak på eller av

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Klikk på Nett- og appaktivitet under «Logginnstillinger».
  4. Merk av eller fjern avmerkingen for «Inkluder lydopptak».

Når innstillingen for lydopptak er av, lagres ikke taleinndata fra interaksjoner med Google Søk, Assistent og Maps i Google-kontoen din, selv om du er logget på. Hvis du slår av innstillingen for lydopptak, slettes ikke tidligere lagrede lydopptak. Du kan når som helst slette lydopptakene dine.

Finn eller slett lydopptakene dine

Finn lydopptakene dine

Viktig: Basert på andre innstillinger kan lydopptak bli lagret andre steder.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Under «Logginnstillinger» klikker du på Nett- og appaktivitet etterfulgt av Administrer aktivitet. På denne siden kan du gjøre følgende:
    • Se en liste over tidligere aktivitet. Elementer med lydikonet Snakk har et opptak.
    • Spill av opptaket. Klikk på Detaljer ved siden av lydikonet Snakk etterfulgt av Se opptaket etterfulgt av Spill av Play.

Hvis du ser meldingen «Ingen transkripsjon tilgjengelig», kan det ha vært for mye bakgrunnsstøy under den aktuelle aktiviteten.

Tips: For å øke sikkerheten kan du legge til et ekstra bekreftelsestrinn for å se hele loggen din i Min aktivitet.

Slett opptak fra nett- og appaktiviteten din

Viktig: Basert på andre innstillinger kan lydopptak bli lagret andre steder.

Slett ett element om gangen

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Under «Logginnstillinger» klikker du på Nett- og appaktivitet og så Administrer aktivitet. På denne siden finner du en liste over tidligere aktivitet. Elementer med lydikonet Snakk har et opptak.
  4. Ved siden av elementet du vil slette, velger du Mer Mer og så Slett.

Slett alle elementene samtidig

Viktig: Hvis du følger disse trinnene, sletter du alle elementene i nett- og appaktiviteten din, ikke bare elementene med opptak.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Under «Logginnstillinger» klikker du på Nett- og appaktivitet og så Administrer aktivitet. På denne siden finner du en liste over tidligere aktivitet. Elementer med lydikonet Snakk har et opptak.
  4. Velg Slett  over aktiviteten.
  5. Velg Alltid.
  6. Følg veiledningen for å slette aktiviteten din.

Slett lydopptakene dine automatisk

Viktig: Disse trinnene slår på alternativet for automatisk sletting for alle elementene i nett- og appaktiviteten din, ikke bare elementer som inneholder lydopptak.

1. Gå til Google-kontoen din på en datamaskin.
  2. Klikk på Data og personvern til venstre.
  3. Under «Logginnstillinger» klikker du på Nett- og appaktivitet Og så Administrer aktivitet.
  4. I søkefeltet over aktiviteten velger du Mer Mer Og så Behold aktivitet i.
  5. Klikk på knappen for hvor lenge du vil beholde aktiviteten din Og så Neste Og så Bekreft.

Google kan slette lydopptak raskere enn tidsrammen du velger, når de ikke lenger er nødvendige for å utvikle og forbedre Googles teknologier for lydgjenkjenning og tjenestene som bruker dem. Det kan for eksempel hende at det kreves færre lydopptak for enkelte språk over tid.

Andre steder lydopptak kan lagres

Innstillingen for lydopptak påvirker ikke andre Google-tjenester (for eksempel Google Voice eller YouTube) du kan bruke for å lagre lydinformasjon.

Lydopptak kan fremdeles lagres på enheten din – avhengig av andre enhetsinnstillinger. Hvis du for eksempel slår på Voice Match, kan lydopptak lagres på enheten din for å gjenkjenne stemmen din.

Lydopptak på enheten kan brukes til å forbedre teknologier for lydgjenkjenning på enheten. Disse forbedringene kan bli sendt til Google, uten lydopptakene, for å bidra til å utvikle og forbedre teknologier for lydgjenkjenning samt Google-tjenestene som bruker dem. Når innstillingen for å gjøre Gboard bedre er slått på, kan Gboard for eksempel forbedre gjenkjenning for alle uten å sende det du sier, til tjeneren. Finn ut hvordan Gboard blir bedre.

Slik fungerer lydopptak

Slik lagres lydopptak

Google tar opp stemmen din og annen lyd – og starter opptaket noen sekunder før – når du bruker lydaktiveringer som

• å trykke på mikrofonikonet
  • å trykke på snakkeknappen på hodetelefoner
  • aktiveringskommandoer, for eksempel «Hey Google»

Viktig: Noen ganger kan lyd bli lagret hvis enheten din feilaktig registrerer en aktivering, for eksempel en lyd som høres ut som «Hey Google». Vi jobber kontinuerlig for å gjøre systemene våre bedre til å redusere antall utilsiktede aktiveringer.

Når innstillingen for lydopptak er slått på

Lyden lagres bare i Google-kontoen din når alt følgende er på plass:

• Det er merket av i boksen ved siden av «Inkluder lydopptak».
  • Du er logget på Google-kontoen din.
  • Nett- og appaktivitet er slått på.
  • Du kommuniserer med Google Søk, Assistent eller Maps.

Hvis du bruker enheten uten internettilkobling, kan lyden bli lagret i kontoen din når du er på nettet igjen.

Slik gjør lydopptak opplevelsen din bedre

Lydopptak brukes til å

• utvikle og forbedre teknologier for lydgjenkjenning samt Google-tjenestene som bruker dem, for eksempel Google-assistenten
  • forbedre gjenkjenning av stemmen din over tid – enheter der Voice Match er slått på, har for eksempel større sjanse for å registrere når du sier «Hey Google»

Slik gjør gjennomgang av lydopptak teknologiene våre bedre

For å hjelpe Google-tjenestene med å forstå hva folk sier til dem, analyserer eksperter en liten prosentandel av maskinvalgte lydprøver.

Eksperter lytter til, transkriberer og annoterer et utvalg av lydopptak for å analysere og tolke dem på en bedre måte. Et utvalg kan for eksempel inneholde lyd av det noen sier når det er mye støy rundt dem, eller når noen snakker et bestemt språk.

Vi iverksetter tiltak for å ivareta personvernet ditt under analysen. Lydopptakenes tilknytning til kontoen din blir for eksempel fjernet når evaluerere får tilgang til dem.