Spraak- en audio-opnamen van Google beheren

U kunt Google een opname van uw stem en andere audio laten opslaan, zodat we u meer gepersonaliseerde functies kunnen bieden in de Google-services en de spraaktechnologie voor u en anderen kunnen verbeteren.

Belangrijk: Op basis van andere instellingen kunnen spraak- en audio-opnamen op andere plaatsen worden opgeslagen.

Wat er wordt opgeslagen in uw spraak- en audio-opnamen

Google neemt uw spraak en audio (plus enkele seconden ervoor) op als u audio-activeringen gebruikt. Bijvoorbeeld:

• Spraakopdrachten zoals 'Hey Google'.
  • Tikken op het microfoonpictogram.

Wanneer spraak- en audio-opnamen worden opgeslagen in uw account

Uw audio wordt alleen opgeslagen wanneer:

• u bent ingelogd op uw Google-account,
  • 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, en
  • de optie 'Spraak- en audio-opnamen opnemen' is aangevinkt.

Er kan ook audio worden opgeslagen als uw apparaat offline is.

Opmerking: Niet alle apps ondersteunen het opslaan van audio in uw account.

Hoe spraak- en audio-opnamen uw gebruikerservaring verbeteren

Google probeert de beste resultaten voor uw spraakopdrachten te bieden. Daarom gebruikt Google uw stem- en audio-opnamen om:

• het geluid van uw stem te leren kennen,
  • te leren hoe u woorden en zinnen uitspreekt,
  • te herkennen wanneer u activeringsopdrachten zoals 'Hey Google' zegt,
  • de spraakherkenning te verbeteren in alle Google-producten waarvoor uw stem wordt gebruikt.

Spraak- en audio-opnamen in- of uitschakelen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit.
  4. Vink het vakje naast 'Spraak- en audio-opnamen opnemen' aan of uit om de instelling in of uit te schakelen.

Als spraak- en audio-opnamen zijn uitgeschakeld, wordt gesproken invoer niet opgeslagen in uw Google-account, zelfs niet als u bent ingelogd.

Belangrijk: Op basis van andere instellingen kunnen spraak- en audio-opnamen op andere plaatsen worden opgeslagen

Uw spraak- en audio-opnamen bekijken of verwijderen

Uw spraak- en audio-opnamen zijn privé en kunnen alleen worden weergegeven als u bent ingelogd op uw Google-account.

Uw spraak- en audio-opnamen bekijken

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u het volgende doen:
    • Een lijst met uw eerdere activiteit bekijken. Items met het audiopictogram Spreken bevatten een opname.
    • Speel de opname af. Klik op Details naast het audiopictogram Spreken en dan Opname weergeven en dan Afspelen Afspelen.
  4. Klik op Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere spraakopdrachten bekijken en de datum waarop ze zijn opgenomen.

Als u het bericht 'Transcriptie niet beschikbaar' ziet, was de microfoon uitgeschakeld of was er tijdens die activiteit te veel achtergrondgeluid.

Opnamen verwijderen uit uw 'Web- en app-activiteit'

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit en vervolgens Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere activiteit bekijken. Items met het audiopictogram Spreken bevatten een opname.
  4. Selecteer naast het item dat u wilt verwijderen Meer Meer en vervolgens Verwijderen.

Alle items tegelijk verwijderen

Opmerking: Met deze stappen worden al uw items die zijn opgeslagen in 'Web- en app-activiteit' verwijderd en niet alleen items met een opname.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit en vervolgens Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere activiteit bekijken. Items met het audiopictogram Spreken bevatten een opname.
  4. Selecteer rechtsboven Meer Meer En dan Activiteit verwijderen op basis van.
  5. Selecteer bij 'Verwijderen op basis van datum' de pijl-omlaag Pijl-omlaag En dan Onbeperkt.
  6. Selecteer onderaan  Verwijderen En dan Verwijderen.

Spraak- en audio-opnamen kunnen op andere plaatsen worden opgeslagen

De instelling 'Spraak- en audio-opnamen' heeft geen invloed op andere Google-services (zoals Voice of YouTube) die u kunt gebruiken om spraak- en audio-informatie op te slaan.

Afhankelijk van andere apparaatinstellingen kunnen spraak- en audio-opnamen nog steeds op uw apparaat worden opgeslagen. Ook kunnen er verbeteringen in spraakmodellen naar Google worden verzonden zonder uw spraak- en audio-opnamen te uploaden. Als bijvoorbeeld de instelling 'Gboard verbeteren' is ingeschakeld, kan Gboard de woordsuggesties voor iedereen verbeteren zonder dat wat u zegt naar de server wordt verzonden. Meer informatie over hoe Gboard wordt verbeterd