'Spraak- en audioactiviteit' van Google beheren

U kunt Google een opname van uw stem en andere audio laten opslaan in uw Google-account door 'Spraak- en audioactiviteit' in te schakelen.

Wat er in 'Spraak- en audioactiviteit' wordt opgeslagen

Google neemt uw stem en andere audio (plus een paar seconden daarvoor) op wanneer u audio-activeringen gebruikt zoals:

• Opdrachten zoals 'Ok Google' uitspreken
  • Op het microfoonpictogram tikken

Uw audio wordt alleen opgeslagen in uw account wanneer u bent ingelogd en 'Spraak- en audioactiviteit' is ingeschakeld. Audio kan zelfs worden opgeslagen wanneer uw apparaat offline is.

Opmerking: Niet alle apps ondersteunen het opslaan van audio in uw account.

Hoe 'Spraak- en audioactiviteit' uw gebruikservaring verbetert

Voor betere resultaten wanneer u uw stem gebruikt, gebruikt Google 'Spraak- en audioactiviteit' voor het volgende:

• Het geluid van uw stem leren
  • Leren hoe u woorden en zinnen uitspreekt
  • Herkennen wanneer u 'Oké Google' zegt
  • Spraakherkenning verbeteren in alle Google-producten die uw stem gebruiken

Spraak- en audioactiviteit in- of uitschakelen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Spraak- en audioactiviteit.
  4. Klik op de schakelaar om 'Spraak- en audioactiviteit' in of uit te schakelen.

Wanneer 'Spraak- en audioactiviteit' is uitgeschakeld, worden spraakopdrachten niet opgeslagen in uw Google-account, zelfs niet als u bent ingelogd.

Spraak- en audioactiviteit bekijken of verwijderen

Uw spraak- en audioactiviteit is privé en kan alleen worden bekeken als u bent ingelogd op uw Google-account.

Spraak- en audioactiviteit bekijken

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Spraak- en audioactiviteit.
  4. Klik op Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere spraakopdrachten bekijken, en de datum waarop ze zijn opgenomen.

Als u het bericht 'Transcriptie niet beschikbaar' ziet, was de microfoon uitgeschakeld of was er tijdens die activiteit te veel achtergrondgeluid.

Opnamen uit Spraak- en audioactiviteit verwijderen

Opnamen één voor één verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Spraak- en audioactiviteit.
  4. Klik op Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere spraakopdrachten bekijken, en de datum waarop ze zijn opgenomen.
  5. Selecteer Meer Meer en vervolgens Verwijderen naast het item dat u wilt verwijderen.

Alle opnamen in één keer verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Spraak- en audioactiviteit.
  4. Klik op Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere spraakopdrachten bekijken, en de datum waarop ze zijn opgenomen.
  5. Selecteer rechtsboven Meer Meer en vervolgens Activiteit verwijderen op basis van.
  6. Selecteer de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Onbeperkt onder 'Verwijderen op basis van datum'.
  7. Selecteer onderaan Verwijderen en vervolgens Verwijderen.