Audio-opnamen in uw 'Web- en app-activiteit' beheren

U kunt kiezen of u wilt dat Google een audio-opname van uw interactie met Google Zoeken, Maps of de Assistent opslaat in uw Google-account. Aan de hand van uw audio kan Google technologieën voor audioherkenning en de services die hiervan gebruikmaken ontwikkelen en verbeteren.

De instelling voor audio-opnamen is uitgeschakeld, tenzij u deze inschakelt.

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere locaties worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van uw andere instellingen.

Audio-opnamen in- of uitschakelen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit.
  4. Vink het vakje naast 'Audio-opnamen opnemen' aan of uit om de instelling in of uit te schakelen.

Als de instelling voor audio-opnamen is uitgeschakeld, worden gesproken interacties met Google Zoeken, Maps en de Assistent niet opgeslagen in uw Google-account, ook niet als u bent ingelogd. Als u de instelling voor audio-opnamen uitschakelt, worden eerder opgeslagen audio-opnamen niet verwijderd. U kunt op elk moment uw audio-opnamen verwijderen.

Uw audio-opnamen zoeken of verwijderen

Uw audio-opnamen zoeken

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van uw andere instellingen.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u het volgende doen:
    • Een lijst met uw eerdere activiteit bekijken. Items met het audio-icoon Spreken bevatten een opname.
    • De opname afspelen. Klik op Details naast het audio-icoon Spreken en dan Opname weergeven en dan Afspelen Afspelen.

Als u het bericht 'Transcriptie niet beschikbaar' ziet, was er misschien te veel achtergrondgeluid tijdens die activiteit.

Opnamen verwijderen uit uw 'Web- en app-activiteit'

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van uw andere instellingen.

Eén item tegelijk verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere activiteit bekijken. Items met het audio-icoon Spreken bevatten een opname.
  4. Selecteer naast het item dat u wilt verwijderen Meer Meer en dan Verwijderen.

Alle items tegelijk verwijderen

Belangrijk: Met deze stappen worden alle items in 'Web- en app-activiteit' verwijderd en niet alleen items met een opname.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Activiteitsopties op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina kunt u een lijst met uw eerdere activiteit bekijken. Items met het audio-icoon Spreken bevatten een opname.
  4. Selecteer rechtsboven Meer Meer En dan Activiteit verwijderen op basis van.
  5. Selecteer Onbeperkt.
  6. Volg de instructies om uw activiteit te verwijderen.

Uw audio-opnamen automatisch verwijderen

Belangrijk: Met deze stappen wordt de optie voor automatisch verwijderen ingeschakeld voor alle items in uw 'Web- en app-activiteit' en niet alleen voor items met een opname.

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik bij 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteit En dan Activiteit beheren.
  4. Klik rechtsboven op Meer Meer En dan Activiteit bewaren voor.
  5. Klik op de knop voor hoelang u de activiteit wilt bewaren En dan Volgende En dan Bevestigen.

Google kan audio eerder verwijderen dan de door u gekozen periode als de audio niet meer nodig is om Google-technologieën voor audioherkenning en de services die hiervan gebruikmaken te ontwikkelen en te verbeteren. Na verloop van tijd is bijvoorbeeld voor sommige talen minder audio nodig.

Audio-opnamen kunnen op andere plaatsen worden opgeslagen

De instelling 'Audio-opnamen' heeft geen invloed op andere Google-services (zoals Google Voice of YouTube) die u kunt gebruiken om audio-informatie op te slaan.

Afhankelijk van andere apparaatinstellingen kunnen audio-opnamen nog steeds op uw apparaat worden opgeslagen. Als u bijvoorbeeld Voice Match inschakelt, kunnen audio-opnamen worden opgeslagen op uw apparaat om uw stem te herkennen.

De audio op het apparaat kan worden gebruikt om technologieën voor audioherkenning op het apparaat te verbeteren. Deze verbeteringen kunnen zonder audio-opnamen naar Google worden gestuurd voor de ontwikkeling en verbetering van technologieën voor audioherkenning en de Google-services die hiervan gebruikmaken, zoals de Google Assistent. Als bijvoorbeeld de instelling 'Gboard verbeteren' is ingeschakeld, kan Gboard de herkenning voor iedereen verbeteren, zonder wat u zegt naar de server te sturen. Meer informatie over hoe Gboard wordt verbeterd

Hoe audio-opnamen werken

Hoe audio-opnamen worden opgeslagen

Google neemt uw spraak en audio op (plus enkele seconden ervoor) als u audio-activeringen gebruikt, zoals:

• Tikken op het microfoonicoon.
  • Drukken op de spreekknop van een headset.
  • Activeringsopdrachten zoals 'Hey Google'.

Belangrijk: Soms kan audio worden opgeslagen als uw apparaat onterecht een activering waarneemt, zoals een geluid dat klinkt als 'Hey Google'. We verbeteren voortdurend onze systemen, zodat er minder onbedoelde activeringen plaatsvinden.

Als de instelling voor audio-opnamen is ingeschakeld

Uw audio wordt alleen opgeslagen in uw Google-account als:

• de optie 'Audio-opnamen opnemen' is aangevinkt,
  • u bent ingelogd op uw Google-account,
  • 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, en
  • u een interactie start met Google Zoeken, Maps of de Assistent.

Als u uw apparaat zonder internetverbinding gebruikt, kan audio in uw account worden opgeslagen zodra u weer online bent.

Hoe audio-opnamen de functionaliteit verbeteren

Audio-opnamen worden voor de volgende doeleinden gebruikt:

• Onze technologieën voor audioherkenning en de Google-services die hiervan gebruikmaken, zoals de Google Assistent, ontwikkelen en verbeteren.
  • Na verloop van tijd uw stem beter herkennen. Hierdoor kunnen uw apparaten met Voice Match bijvoorbeeld beter leren herkennen wanneer u 'Hey Google' zegt.

Hoe de beoordeling van audio onze technologieën verbetert

Opgeleide reviewers analyseren een klein percentage audiofragmenten die door een machine worden geselecteerd zodat Google-services beter begrijpen wat mensen tegen ze zeggen.

Reviewers beluisteren een audiofragment, maken een transcript en voegen annotaties toe om het fragment te analyseren en beter te interpreteren. Een fragment kan bijvoorbeeld audio bevatten van wat iemand zegt in een rumoerige omgeving of in een bepaalde taal.

We zorgen ervoor dat uw privacy wordt beschermd tijdens de analyse. Uw audio is bijvoorbeeld niet aan uw account gekoppeld als deze door reviewers wordt beluisterd.