Audio-opnamen in je Web- en app-activiteit beheren

Je kunt kiezen of je wilt dat Google een audio-opname van je interactie met Google Zoeken, Maps of de Assistent opslaat in je Google-account. Aan de hand van je audio kan Google technologieën voor audioherkenning en de services die hiervan gebruikmaken ontwikkelen en verbeteren.

De instelling voor audio-opnamen staat uit, tenzij je deze aanzet.

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van je andere instellingen.

How Google Protects Your Privacy if You Choose to Save Audio Data

Audio-opnamen aan- of uitzetten

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit.
  4. Vink het selectievakje aan of uit naast Inclusief audio-opnamen.

Als de instelling voor audio-opnamen uitstaat, worden gesproken interacties met Google Zoeken, Maps en de Assistent niet opgeslagen in je Google-account, ook niet als je bent ingelogd. Als je de instelling voor audio-opnamen uitzet, worden eerder opgeslagen audio-opnamen niet verwijderd. Je kunt op elk moment je audio-opnamen verwijderen.

Je audio-opnamen zoeken of verwijderen

Je audio-opnamen zoeken

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van je andere instellingen.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina kun je het volgende doen:
    • Een lijst met je eerdere activiteit bekijken. Items met het audio-icoon Spreken bevatten een opname.
    • De opname afspelen. Klik op Details naast het audio-icoon Spreken en dan Opname weergeven en dan Afspelen Afspelen.

Als je het bericht 'Transcriptie niet beschikbaar' ziet, was er misschien te veel achtergrondgeluid tijdens die activiteit.

Tip: Voor extra beveiliging kun je een extra verificatiestap vereisen om je hele geschiedenis te bekijken op het tabblad Mijn activiteit.

Opnamen verwijderen uit je Web- en app-activiteit

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van je andere instellingen.

Eén item tegelijk verwijderen

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina vind je een lijst met je eerdere activiteit. Items met het audio-icoon Spreken bevatten een opname.
  4. Selecteer naast het item dat je wilt verwijderen Meer Meer en dan Verwijderen.

Alle items tegelijk verwijderen

Belangrijk: Met deze stappen worden alle items in 'Web- en app-activiteit' verwijderd en niet alleen items met een opname.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren. Op deze pagina vind je een lijst met je eerdere activiteit. Items met het audio-icoon Spreken bevatten een opname.
  4. Selecteer Verwijderen  boven je activiteit.
  5. Selecteer Onbeperkt.
  6. Volg de instructies om je activiteit te verwijderen.

Je audio-opnamen automatisch verwijderen

Belangrijk: Met deze stappen wordt de optie voor automatisch verwijderen aangezet voor alle items in je Web- en app-activiteit en niet alleen voor items met een opname.

1. Ga op je computer naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op Web- en app-activiteit En dan Activiteit beheren.
  4. Selecteer boven je activiteit in de zoekbalk de optie Meer Meer En dan Activiteit bewaren voor.
  5. Klik op de knop voor hoelang je de activiteit wilt bewaren En dan Volgende En dan Bevestigen.

Google kan audio eerder verwijderen dan de door jou gekozen periode als de audio niet meer nodig is om Google-technologieën voor audioherkenning en de services die hiervan gebruikmaken te ontwikkelen en te verbeteren. Na verloop van tijd is bijvoorbeeld voor sommige talen minder audio nodig.

Audio-opnamen kunnen op andere plaatsen worden opgeslagen

De instelling Audio-opnamen heeft geen invloed op andere Google-services (zoals Google Voice of YouTube) die je kunt gebruiken om audio-informatie op te slaan.

Afhankelijk van andere apparaatinstellingen kunnen audio-opnamen nog steeds op je apparaat worden opgeslagen. Als je bijvoorbeeld Voice Match aanzet, kunnen audio-opnamen worden opgeslagen op je apparaat om je stem te herkennen.

De audio op het apparaat kan worden gebruikt om technologieën voor audioherkenning op het apparaat te verbeteren. Deze verbeteringen kunnen zonder audio-opnamen naar Google worden gestuurd voor de ontwikkeling en verbetering van technologieën voor audioherkenning en de Google-services die hiervan gebruikmaken, zoals de Google Assistent. Als bijvoorbeeld de instelling 'Gboard verbeteren' aanstaat, kan Gboard de herkenning voor iedereen verbeteren, zonder wat je zegt naar de server te sturen. Meer informatie over hoe Gboard wordt verbeterd

Hoe audio-opnamen werken

Hoe audio-opnamen worden opgeslagen

Google neemt je spraak en audio op (plus enkele seconden ervoor) als je audio-activeringen gebruikt, zoals:

• Tikken op het microfoonicoon.
  • Drukken op de spreekknop van een headset.
  • Activeringsopdrachten zoals 'Hey Google'.

Belangrijk: Soms kan audio worden opgeslagen als je apparaat onterecht een activering waarneemt, zoals een geluid dat klinkt als 'Hey Google'. We verbeteren voortdurend onze systemen, zodat er minder onbedoelde activeringen plaatsvinden.

Als de instelling voor audio-opnamen is ingeschakeld

Je audio wordt alleen opgeslagen in je Google-account als:

• de optie 'Inclusief audio-opnamen' is aangevinkt,
  • je bent ingelogd op je Google-account,
  • 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, en
  • je een interactie start met Google Zoeken, Maps of de Assistent.

Als je je apparaat zonder internetverbinding gebruikt, kan audio in je account worden opgeslagen zodra je weer online bent.

Hoe audio-opnamen de functionaliteit verbeteren

Audio-opnamen worden voor de volgende doeleinden gebruikt:

• Onze technologieën voor audioherkenning en de Google-services die hiervan gebruikmaken, zoals de Google Assistent, ontwikkelen en verbeteren.
  • Na verloop van tijd je stem beter herkennen. Hierdoor kunnen je apparaten met Voice Match bijvoorbeeld beter leren herkennen wanneer je 'Hey Google' zegt.

Hoe de beoordeling van audio onze technologieën verbetert

Opgeleide reviewers analyseren een klein percentage audiofragmenten die door een machine worden geselecteerd zodat Google-services beter begrijpen wat mensen tegen ze zeggen.

Reviewers beluisteren een audiofragment, maken een transcript en voegen annotaties toe om het fragment te analyseren en beter te interpreteren. Een fragment kan bijvoorbeeld audio bevatten van wat iemand zegt in een rumoerige omgeving of in een bepaalde taal.

We zorgen ervoor dat je privacy wordt beschermd tijdens de analyse. Je audio is bijvoorbeeld niet aan je account gekoppeld als deze door reviewers wordt beluisterd.