Audiotallenteiden ylläpito verkko- ja sovellustoiminnassa

Voit valita, haluatko Googlen tallentavan puhe- ja äänitoiminnan Google-tilillesi, kun käytät Google Hakua, Assistantia ja Mapsia. Puhe- ja äänitallenteiden avulla Google voi kehittää ja parantaa äänentunnistusteknologioita ja niitä käyttäviä Googlen palveluita.

Puhe- ja äänitoiminta ‑asetus on pois päältä, ellet laita sitä päälle.

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

How Google Protects Your Privacy if You Choose to Save Audio Data

Puhe‑ ja äänitoiminnan laittaminen päälle ja pois päältä

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Valitse "Sisällytä puhe- ja äänitoiminta" ‐kohdan valintaruutu tai poista sen valinta.

Kun puhe- ja äänitoiminnan asetus on pois päältä, Google Haun, Assistantin ja Mapsin kanssa käytettyjä äänitallenteita ei tallenneta Google-tilillesi, vaikka olisit kirjautuneena sisään. Jos laitat puhe- ja äänitoiminnan pois päältä, aiemmin tallennettua audiota ei poisteta. Voit poistaa audiotallenteitasi koska tahansa.

Audiotallenteiden löytäminen tai poistaminen

Audiotallenteiden löytäminen

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko‑ ja sovellustoiminta ja sitten Hallinnoi toimintaa. Tällä sivulla voit tehdä seuraavaa:
    • Katso aiempi toiminta: Kohteen vieressä oleva audiokuva Puhu tarkoittaa, että se sisältää tallenteen.
    • Toista tallenne: Valitse Audio Puhu ‐kohdan vierestä Tiedot ja sitten Näytä tallenne ja sitten Toista Toista.

Jos näet Transkriptiota ei saatavilla ‑ilmoituksen, tapahtuman aikana on voinut olla liikaa taustahälyä.

Voit ladata audion Google Takeoutilla. Lue lisää audion ja muun Google-datan lataamisesta.

Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää ylimääräistä todennusvaihetta koko historian näkemiseen Omissa tapahtumissa.

Audiotallenteiden poistaminen verkko‑ ja sovellustoiminnasta

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Kohteiden poistaminen yksitellen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko‑ ja sovellustoiminta ja sitten Hallinnoi toimintaa. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisääja sittenPoista.

Kaiken poistaminen kerralla

Tärkeää: Näin poistetaan kaikki Verkko- ja sovellustoiminta, ei vain tallenteen sisältäviä kohteita.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko‑ ja sovellustoiminta ja sitten Hallinnoi toimintaa. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse toiminnan yläpuolelta Poista ja sitten Koko historia.
  5. Noudata näytön ohjeita.

Audiotallenteiden poistaminen automaattisesti

Tärkeää: Näin otetaan käyttöön kaikkien Verkko- ja sovellustoimintojen automaattinen poisto, ei vain audiotallenteita sisältävien kohteiden.

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko‑ ja sovellustoiminta Ja sitten Hallinnoi toimintaa.
  4. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää Lisää Ja sitten Säilytä tapahtumat.
  5. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumat, ja tallenna valintasi valitsemalla Ja sitten Seuraava Ja sitten Vahvista.

Google voi poistaa audion valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin, jos sitä ei enää tarvita Google äänentunnistustekniikan ja niitä käyttävien palveluiden kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.

Tietoa puhe- ja äänitoiminta ‑asetuksesta

Kun puhut Googlen palveluille, Google käyttää äänentunnistusteknologiaa audion käsittelyyn ja sinulle vastaamiseen. Jos esimerkiksi kosketat mikrofonikuvaketta puhehakua varten, Googlen äänentunnistusteknologia muuntaa puheen sanoiksi ja lauseiksi, joiden avulla Haku etsii hakemistosta osuvimmat tulokset.

Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa Googlen sivustoilla, sovelluksissa ja palveluissa tekemäsi asiat Google-tilillesi (joka sijaitsee Googlen palvelimella). Tähän voi kuulua myös muuta toimintaan liittyvää tietoa, esim. sijainti. Tiettyjä toimintatietoja ei välttämättä tallenneta.

Kun valinnainen puhe- ja äänitoiminta ‑asetus on päällä, voit myös tallentaa audiota verkko- ja sovellustoimintaan käyttäessäsi Google Hakua, Assistantia ja Mapsia. Puhe- ja äänitoiminta ‑asetus on pois päältä, ellet laita sitä päälle.

Tämä asetus on voimassa kaikkialla, missä olet kirjautuneena Hakuun, Assistantiin tai Mapsiin, esimerkiksi Google Assistant ‑sovelluksessa ja Google Home ‑älykaiuttimessa.

Miten audiotallenteita käytetään

Google käyttää audiota, joka tallennetaan asetuksen ollessa päällä, kehittääkseen ja parantaakseen äänentunnistusteknologiaa ja sitä käyttäviä Googlen palveluita, esim. Google Assistantia.

Audiontarkistusprosessi

Koulutetut tarkastajat voivat kuunnella ja litteroida audionäytteitä, jotka on tallennettu asetuksen ollessa päällä, ja tehdä niihin merkintöjä joitakin ääniteknologian parannuksia varten. Tämä auttaa Googlen palveluita tulkitsemaan audiota esim. meluisassa ympäristössä tai tietyllä kielellä. Suojaamme yksityisyyttäsi prosessin aikana esimerkiksi erottamalla audion tilistäsi tarkastajien analysoidessa sitä.

Näin palvelujen on helpompi ymmärtää, mitä ihmiset sanovat niille. Google on esimerkiksi parantanut sellaisten kielten automaattista puheentunnistusta, joista on vain vähän dataa, kehittämällä äänimallin sellaisten kielten litterointien pohjalta, joista on paljon dataa. Tämä on mahdollistanut reaaliaikaisen monikielisen puheentunnistuksen.

Ääniteknologiat

Tärkeää: Nämä tiedot ovat voimassa, jos laitat puhe- ja äänitoiminnan päälle 6.6.2022 jälkeen.

Osa Googlen audioteknologiasta, esim. Voice Match, voi yhdistää samankaltaisia ääniä, erottaa ääniä toisistaan tai hyötyä yksittäisestä äänestä. Jos käytät Google Assistantia Voice Matchilla ja olet laittanut puhe- ja äänitoiminta ‑asetuksen päälle, Google voi myös väliaikaisesti käsitellä audion perusteella luotua äänimalliasi kehittääkseen ääniteknologiaa ja sitä käyttäviä Googlen palveluita. Katso, miten äänesi toimii muiden asetusten kanssa.

Suojaamme yksityisyyttäsi prosessin aikana. Jos esimerkiksi äänimalli on luotu tallennetun audion perusteella, mallia ei yhdistetä tiliisi, vaan sitä käsitellään väliaikaisesti äänentunnistusteknologian kehittämiseksi ja sen jälkeen se poistetaan. Kuhunkin käsittelykertaan voi kulua enintään seitsemän päivää. Joillakin oikeudenkäyttöalueilla äänimallit voidaan katsoa biometriseksi dataksi.

Kun puhe- ja äänitoiminta ‑asetus on päällä

Kun verkko- ja sovellustoiminnan puhe- ja äänitoiminta ‑asetus on päällä, Google tallentaa audiota Google-tilin verkko- ja sovellustoimintaan (joka sijaitsee Googlen palvelimella), kun käytät Google Hakua, Assistantia ja Mapsia.

Audiota tallennetaan, kun laite havaitsee aktivoinnin. Laitteet voivat tukea erityyppisiä aktivointeja, esim. "Ok Google", käyttämäsi pikakomento, jatkuva keskustelu tai mikrofonin painallukset. Jotkin laitteet ottavat mukaan muutaman aktivointia edeltävän sekunnin kuullakseen koko pyynnön.

Audio saatetaan tallentaa, jos laite havaitsee aktivoinnin virheellisesti, esim. jos ääni kuulostaa sanovan "Ok Google". Parannamme järjestelmiämme jatkuvasti vähentääksemme ei-toivottuja aktivointeja.

Jos käytät laitetta ilman internetyhteyttä, audio saatetaan tallentaa Google-tilillesi, kun olet taas yhteydessä internetiin.

Kun puhe- ja äänitoiminta ‑asetus on pois päältä

Jos laitat puhe- ja äänitoiminta ‑asetuksen pois päältä, Google ei enää tallenna Google-tilin (joka sijaitsee Googlen palvelimella) verkko- ja sovellustoimintaan audiota, kun käytät Google Hakua, Assistantia ja Mapsia. Google jatkaa audiosi käsittelyä vastatakseen sinulle, kun puhut Googlen palveluille.

Kun tämä asetus on pois päältä, Google ei käytä audiota, jota kerättiin asetuksen ollessa päällä, ääniteknologian (esim. Voice Match) parantamiseen. Aiemmin tallennettua audiota voidaan käyttää muiden ääniteknologioiden parantamiseen, ellet poista sitä.

Voit poistaa verkko- ja sovellustoimintaan aiemmin tallennetun audion osoitteessa activity.google.com.

Muita audiotallenteiden tallennuspaikkoja

Puhe- ja äänitoiminta ‑asetus ei vaikuta seuraaviin asioihin:

• Muiden Googlen palveluiden, esim. Google Voicen ja YouTuben, tallentamaan audioon.
  • Audioon, joka on tallennettu laitteelle esimerkiksi Voice Matchin käyttöönottoa ja hienosäätöä tai muuta laitteen audioteknologian personointia varten.

Muita koneoppimisen prosesseja, joita tämä asetus ei ohjaa, saatetaan käyttää parantamaan laitteen äänentunnistusteknologiaa federoidulla tai väliaikaisella oppimisella. Esimerkkejä:

• Kun Gboardin parannusasetus on päällä, Gboard voi tallentaa ja käsitellä laitteesi audiota teknologialla, jota kutsutaan federoiduksi oppimiseksi. Tällä parannetaan puheentunnistusta kaikille lähettämättä puhettasi Googlen palvelimelle. Lue lisää Gboardin parannusasetuksesta.
  • Google voi käsitellä ja analysoida audiotasi reaaliajassa parantaakseen äänentunnistusteknologiaa väliaikaisen oppimisen avulla. Se ei edellytä audion tallentamista verkko- ja sovellustoimintaan.

Lue, miten Google kehittää puhemalleja.

Muita lähteitä