Visa och styra webb- och appaktivitet

Om Webb- och appaktivitet har aktiverats sparas sökningar och aktivitet från andra tjänster från Google i ditt Google-konto. Då kan du få en mer anpassad upplevelse, till exempel snabbare sökningar och mer användbara rekommendationer om appar och innehåller.

Du kan när som helst inaktivera Webb- och appaktivitet och radera tidigare aktivitet.

Obs! Om du har fått Google-kontot från skolan eller jobbet kan du behöva be administratören att aktivera extratjänsten Webb- och appaktivitet för organisationen.

Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet

1. Öppna sidan Aktivitetsinställningar på datorn. Du kanske måste logga in på Google-kontot.
  2. Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet.
  3. När reglaget står i läget på kan du markera kryssrutan Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används.

Obs! Beroende på webbläsare och enhet kan det finnas fler inställningar som påverkar hur den här aktiviteten sparas.

Se och radera aktivitet

Du kan se och radera webb- och appaktivitet genom att besöka Min aktivitet. Läs mer om hur du raderar aktivitet manuellt eller konfigurerar automatisk borttagning.

Vad sparas som webb- och appaktivitet?

Information om sökningar med mera

När Webb- och appaktivitet är aktiverat sparar Google till exempel följande information:

• sökningar och andra saker som du gör i Googles produkter och tjänster, till exempel Maps
  • din plats, ditt språk, din IP-adress, din hänvisningsadress och om du använder en webbläsare eller app
  • vilka annonser som du klickar på eller vilka saker du köper på en annonsörs webbplats
  • information på enheten, till exempel aktuella appar eller namn på kontakter som du har sökt efter.

Obs! Aktivitet kan sparas även när du är offline.

Webbinformation med mera

Google kan spara information som följande:

• webbplatser och appar som du använder
  • din aktivitet på webbplatser och i appar där Googles tjänster används
  • din webbhistorik i Chrome.

Så här tillåter du att Google sparar informationen:

• Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat.
  • Du måste ha markerat kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.

Historiken i Chrome sparas bara om du är inloggad på Google-kontot och har aktiverat Chrome Sync. Läs mer om Chrome Sync.

Obs! Om du använder en delad enhet eller loggar in med flera konton kan aktivitet sparas i standardkontot i webbläsaren eller på enheten du använder.

Så här används den sparade aktiviteten

Läs mer om hur Google använder den sparade aktiviteten och hur vi ser till att den förblir privat.

Mer information om hur Google hanterar sökfrågor i allmänhet finns i vanliga frågor om sekretesspolicyn.

Så fungerar webb- och appaktivitet när du är utloggad

Dina sök- och annonsresultat kan anpassas utifrån sökrelaterad aktivitet även när du är utloggad. Om du vill inaktivera den här typen av anpassade sökningar kan du söka och surfa privat. Läs mer.

Webbläsarhistorik

På sidan Aktivitetsinställningar kan du även markera kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används. När du har markerat denna kryssruta kan du styra om appaktivitet från enheten sparas.

Sökningar och webbplatser som du besöker kan också sparas i webbläsaren eller Google Verktygsfält. Läs mer om hur du raderar historiken i Chrome, Verktygsfält, Safari, Internet Explorer och Firefox.