Uw zoek- en browsergeschiedenis bekijken en beheren

Uw zoekopdrachten en browsergeschiedenis worden opgeslagen in uw Google-account als Web- en app-activiteit is ingeschakeld. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunt u betere zoekresultaten en aanbevelingen krijgen in verschillende Google-services.

U bepaalt wat er wordt opgeslagen en u kunt op elk gewenst moment uw eerdere zoekopdrachten en browseractiviteit verwijderen of Web- en app-activiteit uitschakelen.

Web- en app-activiteit in- of uitschakelen

1. Afhankelijk van uw apparaat opent u de Google-instellingen op een van deze plaatsen:
    • De app Instellingen Instellingenen vervolgens Google
    • Google Instellingen
  2. Tik op Persoonlijke info en privacy en vervolgens Activiteitsopties en vervolgensWeb- en app-activiteit en vervolgens zet de schakelaar op aan of uit.
  3. Als u de schakelaar instelt op aan, kunt u het vakje aanvinken naast 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services'.
    • Wanneer dit vakje is aangevinkt, kunt u bepalen of app-activiteit op uw apparaat wordt opgeslagen. Tik op Gegevens van dit apparaat en zet de schakelaar op aan of uit. Opmerking: Op sommige apparaten wordt er een selectievakje weergegeven voor deze instelling.

Opmerking: Sommige browsers en apparaten bevatten mogelijk meer instellingen die van invloed zijn op hoe deze activiteit wordt opgeslagen.

Uw Web- en app-activiteit bekijken of verwijderen

U kunt uw zoekopdrachten en browseractiviteit zoeken en verwijderen via Mijn activiteit. Meer informatie over activiteit bekijken en beheren of activiteit verwijderen.

Wat wordt opgeslagen als Web- en app-activiteit?

Web- en app-activiteit

Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, slaat Google informatie op, zoals:

• zoekopdrachten en andere activiteiten die u uitvoert in producten en services van Google, zoals Google Zoeken en Maps,
  • uw verbindingsgegevens, bijvoorbeeld locatie, taal en of u een browser of een app gebruikt,
  • advertenties waarop u reageert door op de advertentie zelf te klikken of door een aankoop te doen op de site van een adverteerder,
  • uw IP-adres,
  • resultaten die u ontvangt, waaronder resultaten uit informatie op uw apparaat (zoals recente apps of namen van contacten die u heeft opgezocht) en zoekresultaten van andere Google-producten.

Opmerking: Activiteit wordt mogelijk zelfs opgeslagen wanneer u niet online bent.

Activiteit van Chrome, websites en apps

Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld en u het selectievakje naast 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services' aanvinkt, slaat Google gegevens op zoals de volgende:

• Uw Chrome-browsegeschiedenis. Aan de hand van deze informatie krijgt u nauwkeurigere zoekresultaten en suggesties. Wanneer u bijvoorbeeld artikelen leest over uw favoriete sportteam, kan er een optie worden weergegeven om nieuwsitems over dat team te ontvangen. Opmerking: Uw Chrome-geschiedenis wordt alleen opgeslagen als u bent ingelogd op uw Google-account en Chrome-synchronisatie heeft ingeschakeld.
  • Websites en apps die u gebruikt en de gegevens die deze met Google delen. Aan de hand van deze informatie worden er Google-zoekresultaten weergegeven met content die u heeft bekeken op andere websites en in andere apps.
  • Uw activiteit op websites en in apps die Google-services gebruiken. Onder deze services vallen onder andere ingesloten kaarten en zoekvakken, en advertenties die door Google op andere sites en in andere apps worden weergegeven.

Opmerking: Websites en apps slaan geen Web- en app-activiteit op in uw account.

Hoe wordt uw opgeslagen activiteit gebruikt?

Meer informatie over hoe Google uw opgeslagen activiteit gebruikt en hoe de gegevens privé worden gehouden.

Ga naar de Veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Google omgaat met zoekopdrachten in het algemeen.

Hoe Web- en app-activiteit werkt wanneer u bent uitgelogd

Uw zoekresultaten en advertenties worden mogelijk aangepast met zoekactiviteiten op uw apparaat, ook als u bent uitgelogd. Als u dit soort gepersonaliseerd zoeken wilt uitschakelen, kunt u privé zoeken en browsen.

Browsergeschiedenis

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt, kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over hoe u uw geschiedenis kunt verwijderen in Chrome, Toolbar, Safari, Internet Explorer of Firefox.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.