Verkko- ja sovellustoiminnan katselu ja ylläpito

Jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, hakusi ja toimintasi muissa Google-palveluissa tallennetaan Google-tilillesi, jotta saat enemmän personoituja kokemuksia, kuten nopeampia hakuja ja hyödyllisempiä sovellus- ja sisältösuosituksia.

Voit poistaa verkko- ja sovellustoiminnan käytöstä tai poistaa aiempia tapahtumia milloin tahansa.

Huom. Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saatua Google-tiliä, sinun on ehkä otettava yhteyttä järjestelmänvalvojaasi, jotta hän voi ottaa käyttöön verkko- ja sovellustoiminnan lisäpalvelun organisaatiollesi.

Verkko- ja sovellustoiminnan käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Siirry tietokoneella Toimintojen hallinta ‑sivulle. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan Google-tilillesi.
  2. Ota Verkko- ja sovellustoiminta käyttöön tai poista se käytöstä.
  3. Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä:
    • Voit valita valintaruudun kohdasta Sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita.
    • Voit valita valintaruudun kohdasta Sisällytä puhe- ja äänitallenteet.

Huom. Toiminnan tallentamiseen voivat vaikuttaa myös muut selaimen ja laitteen asetukset.

Tapahtumien katselu ja poistaminen

Voit katsella ja poistaa verkko- ja sovellustoimintaa Omat tapahtumat ‑sivulla. Lue, kuinka voit poistaa tapahtumia manuaalisesti tai määrittää automaattisen poiston.

Verkko- ja sovellustoimintaan tallennettavat tiedot

Tietoa hauistasi ja muusta toiminnastasi Googlen sivustoilla, sovelluksissa ja palveluissa

Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, Google tallentaa esimerkiksi

• hakusi ja muun toimintasi Googlen tuotteissa ja palveluissa, kuten Mapsissa ja Playssa
  • sijaintisi, kielesi, IP-osoitteesi, viittaavan sivun ja sen, käytätkö selainta vai sovellusta
  • klikkaamasi mainokset ja mainostajan sivustolla tehdyt ostokset
  • viimeaikaiset sovelluksesi, hakemasi yhteystiedot ja muita laitteellasi olevia tietoja.

Huom. Toimintaa saatetaan tallentaa, vaikka olisit offline-tilassa.

Tietoa selaus- ja muusta toiminnastasi sivustoilla, sovelluksissa ja laitteilla, jotka käyttävät Googlen palveluja

Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, voit sisällyttää myös muuta toimintaa, kuten

• Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevät sivustot ja sovellukset
  • Googlen palveluja käyttävät sivustot ja sovellukset, mukaan lukien sovellusten Googlelle jakama data
  • Chrome-selaushistoriasi
  • Androidin käyttö- ja diagnostiikkatiedot, kuten akun varaustason ja järjestelmävirheet.

Jotta Google voi tallentaa nämä tiedot

• verkko- ja sovellustoiminnan on oltava päällä
  • valintaruudun on oltava valittuna kohdasta Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista.

Chrome-historiasi tallennetaan vain, jos olet kirjautunut Google-tilillesi ja Chromen synkronointi on käytössä. Lue lisää Chromen synkronoinnista.

Huom. Jos käytät jaettua laitetta tai useaa eri tiliä, toiminta saatetaan tallentaa käyttämäsi selaimen tai laitteen oletustilille.

Puhe- ja äänitallennus

Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, voit sisällyttää toimintaan puhe- ja äänitallenteita. Lue lisää puhe- ja äänitallenteista.

Jotta Google voi tallentaa nämä tiedot

• verkko- ja sovellustoiminnan on oltava päällä
  • valintaruudun on oltava valittuna kohdasta Sisällytä puhe- ja äänitallenteet.

Tallennettujen toimintatietojen käyttö

Lue, miten Google käyttää tallennettuja toimintatietoja ja auttaa pitämään ne yksityisinä.

Lue, miten Google yleisesti ottaen käsittelee hakukyselyitä, tietosuojakäytännön usein kysytyistä kysymyksistä.

Miten verkko- ja sovellustoiminta toimii, kun et ole kirjautunut sisään

Haku- ja mainostuloksiasi voidaan muokata hakuihin liittyvän toimintasi perusteella, vaikka et olisi kirjautuneena sisään. Jos haluat poistaa haun muokkauksen käytöstä, voit selata ja tehdä hakuja yksityisesti. Lue lisää.

Selainhistoria

Toimintojen hallinta ‑sivulta voit myös valita Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista ‑valintaruudun. Kun tämä ruutu on valittuna, voit päättää, tallennetaanko laitteesi toimintaa vai ei.

Hakusi ja sivustot, joilla käyt, voidaan tallentaa myös selaimeesi tai Google-työkalupalkkiin. Lue lisää Chromen, Työkalupalkin, Safarin, Internet Explorerin ja Firefoxin historian poistamisesta.