Uw 'Web- en app-activiteit' bekijken en beheren

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, worden uw zoekopdrachten en activiteit uit andere Google-services opgeslagen in uw Google-account. Zo kunnen we u meer gepersonaliseerde functionaliteit bieden, zoals snellere zoekopdrachten en relevantere aanbevelingen voor apps en content.

U kunt op elk gewenst moment 'Web- en app-activiteit' uitschakelen of eerdere activiteit verwijderen.

Opmerking: Als u uw Google-account via uw werk of school heeft gekregen, moet u mogelijk contact met uw beheerder opnemen om de extra service 'Web- en app-activiteit' in te schakelen voor uw organisatie.

'Web- en app-activiteit' in- of uitschakelen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteit.
  4. Schakel Web- en app-activiteit in of uit.
  5. Als Web- en app-activiteit is ingeschakeld:
    • Vink het selectievakje 'Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken' aan.  Als dit vakje is aangevinkt, kunt u bepalen of app-activiteit op uw apparaat wordt opgeslagen. Als u wilt kiezen of app-activiteit van uw apparaat wordt opgeslagen, schakelt u Hiermee wordt je activiteit in apps op dit apparaat opgeslagen in of uit.
    • U kunt het selectievakje naast 'Audio-opnamen opnemen' aanvinken.

Opmerking: Sommige browsers en apparaten bevatten mogelijk meer instellingen die van invloed zijn op hoe deze activiteit wordt opgeslagen.

Uw activiteit bekijken of verwijderen

U kunt uw 'Web- en app-activiteit' bekijken en verwijderen via Mijn activiteit. Meer informatie over hoe u activiteit handmatig verwijdert of automatische verwijdering instelt.

Wat wordt opgeslagen als 'Web- en app-activiteit'

Informatie over uw zoekopdrachten en andere activiteit op en in Google-sites, -apps en -services

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, slaat Google informatie op zoals:

• zoekopdrachten en andere activiteiten die u uitvoert in Google-producten en -services, zoals Maps en Play,
  • uw locatie, taal, IP-adres, verwijzende URL en of u een browser of een app gebruikt,
  • advertenties waarop u klikt of producten die u koopt op de site van een adverteerder,
  • informatie op uw apparaat, zoals recent gebruikte apps of contacten die u heeft gezocht.

Opmerking: Activiteit kan zelfs worden opgeslagen als u offline bent.

Informatie over uw browse- en andere activiteit op sites, in apps en op apparaten die gebruikmaken van Google-services

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, kunt u aanvullende activiteit toevoegen, zoals:

• sites en apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven,
  • sites en apps die gebruikmaken van Google-services, waaronder gegevens die apps delen met Google,
  • uw Chrome-browsegeschiedenis,
  • gebruiks- en diagnostische gegevens van Android, zoals batterijniveau en systeemfouten.

Als u Google deze informatie wilt laten opslaan:

• moet 'Web- en app-activiteit' zijn ingeschakeld, en
  • moet het selectievakje 'Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken' zijn aangevinkt.

Uw Chrome-geschiedenis wordt alleen opgeslagen als u bent ingelogd op uw Google-account en Chrome-synchronisatie heeft ingeschakeld. Meer informatie over Chrome-synchronisatie

Opmerking: Als u een gedeeld apparaat gebruikt of inlogt met meerdere accounts, kan de activiteit worden opgeslagen in het standaardaccount van de browser die of het apparaat dat u gebruikt.

Audio-opnamen

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, kunt u geluidsopnamen van uw interacties met Google Zoeken, Maps en de Assistent opnemen als onderdeel van uw activiteit. Meer informatie over audio-opnamen

Als u Google deze informatie wilt laten opslaan:

• moet 'Web- en app-activiteit' zijn ingeschakeld, en
  • moet het selectievakje naast 'Audio-opnamen opnemen' zijn aangevinkt.

Hoe uw opgeslagen activiteit wordt gebruikt

Bekijk meer informatie over hoe Google uw opgeslagen activiteit gebruikt en de privacy ervan beschermt.

Ga naar de veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Google omgaat met zoekopdrachten in het algemeen.

Hoe 'Web- en app-activiteit' werkt als u bent uitgelogd

Uw zoekresultaten en de advertenties die u te zien krijgt, kunnen worden beïnvloed door de zoekactiviteiten die op uw apparaat zijn opgeslagen, ook al bent u uitgelogd. Als u dit soort gepersonaliseerd zoeken wilt uitschakelen, kunt u privé zoeken en browsen. Meer informatie

Browsergeschiedenis

Op de pagina Activiteitsopties kunt u ook het selectievakje 'Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken' aanvinken. Als dit selectievakje is aangevinkt, kunt u bepalen of activiteit van uw apparaat wordt opgeslagen.

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt, kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over hoe u uw geschiedenis kunt verwijderen in Chrome, Toolbar, Safari, Internet Explorer of Firefox.