Je zoekactiviteit bekijken en beheren

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, worden je zoekopdrachten en zoekactiviteiten in andere Google-services opgeslagen in je Google-account, zodat je mogelijk betere zoekresultaten en suggesties ontvangt.

Jij bepaalt wat er wordt opgeslagen. En je kunt op elk gewenst moment je eerdere zoekopdrachten en -activiteiten verwijderen of 'Web- en app-activiteit' uitschakelen.

Opmerking: Als je je Google-account via je werk of school hebt gekregen, moet je mogelijk contact opnemen met de beheerder om 'Web- en app-activiteit' in te schakelen.

Web- en app-activiteit in- of uitschakelen

1. Afhankelijk van je apparaat open je de Google-instellingen op een van deze plaatsen:
    • De app Instellingen App Instellingen en dan Google
    • Google Instellingen Google Instellingen
    • Op sommige Android-apparaten open je de app Instellingen en dan tik op Algemeen.
  2. Tik op Persoonlijke info en privacy en dan Activiteitsopties en dan Web- en app-activiteit.
  3. Schakel Web- en app-activiteit in of uit.
  4. Als je de schakelaar op 'Aan' zet, kun je het selectievakje 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services' aanvinken. Wanneer dit selectievakje is aangevinkt, kun je bepalen of app-activiteit op je apparaat wordt opgeslagen.
  5. Optioneel: Als je wilt kiezen of app-activiteit op je apparaat wordt opgeslagen, tik je op Gegevens van dit apparaat en vervolgens op de schakelaar of het selectievakje.

Opmerking: Sommige browsers en apparaten bevatten mogelijk meer instellingen die van invloed zijn op hoe deze activiteit wordt opgeslagen.

Je zoekactiviteit bekijken of verwijderen

Je kunt je zoekopdrachten en browse-activiteiten vinden en verwijderen via Mijn activiteit. Meer informatie over activiteit bekijken en beheren of activiteit verwijderen.

Wat wordt opgeslagen als 'Web- en app-activiteit'?

Informatie over je zoekopdrachten en meer

Wanneer 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, bewaart Google informatie zoals:

• zoekopdrachten en andere activiteiten die je uitvoert in producten en services van Google, zoals Google Maps,
  • je locatie, taal, IP-adres, verwijzende URL en of je een browser of een app gebruikt,
  • advertenties waarop je klikt of producten die je koopt op de site van een adverteerder, en
  • informatie op je apparaat, zoals recent gebruikte apps of contacten die je hebt gezocht.

Opmerking: Activiteiten kunnen zelfs worden opgeslagen wanneer je offline bent.

Informatie over je browsegedrag en meer

Google kan informatie opslaan zoals:

• websites die je bezoekt en apps die je gebruikt,
  • je activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services, en
  • je Chrome-browsegeschiedenis.

Als je Google deze informatie wilt laten opslaan:

• moet 'Web- en app-activiteit' zijn ingeschakeld,
  • moet het selectievakje naast 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services' zijn aangevinkt.

Je Chrome-geschiedenis wordt alleen opgeslagen als je bent ingelogd op je Google-account en Chrome-synchronisatie hebt ingeschakeld. Meer informatie over Chrome-synchronisatie.

Opmerking: Als je een gedeeld apparaat gebruikt of inlogt met meerdere accounts, zou de activiteit kunnen worden opgeslagen in het standaardaccount van de browser of het apparaat dat je gebruikt.

Hoe wordt je opgeslagen activiteit gebruikt?

Bekijk meer informatie over hoe Google je opgeslagen activiteit gebruikt en de privacy ervan beschermt.

Ga naar de Veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Google omgaat met zoekopdrachten in het algemeen.

Hoe 'Web- en app-activiteit' werkt wanneer je bent uitgelogd

Je zoekresultaten en de advertenties die je te zien krijgt, kunnen worden beïnvloed door de zoekactiviteiten die op je apparaat zijn opgeslagen, ook al ben je uitgelogd. Als je dit soort gepersonaliseerd zoeken wilt uitschakelen, kun je privé zoeken en browsen. Meer informatie.

Browsergeschiedenis

Op de pagina Activiteitsopties kun je ook het selectievakje 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services' aanvinken. Wanneer dit selectievakje is aangevinkt, kun je bepalen of activiteit op je apparaat wordt opgeslagen.

Je zoekopdrachten en de sites die je bezoekt, kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over hoe je je geschiedenis kunt verwijderen in Chrome, Toolbar, Safari, Internet Explorer of Firefox.