Sikkert Søk: Slik slår du det på eller av

Med Sikkert Søk kan du bidra til å forhindre at seksuelt innhold vises i søkeresultatene dine. Ingen filtre er 100 prosent nøyaktige, men Sikkert Søk skal bidra til å unngå det meste av slikt innhold.

Slik slår du Sikkert Søk på eller av

1. Gå til Søkeinnstillinger-siden.
  2. Gjør dette under «Sikkert Søk-filtrering»:
    • Slå på Sikkert Søk ved å merke av i boksen ved siden av «Filtrér resultater som ikke er barnevennlige». Når Sikkert Søk er slått på, filtreres videoer og bilder med seksuelt innhold fra Google-søkeresultatsidene. Det samme gjelder resultater som kan linke til innhold som ikke er barnevennlig.

• Du kan slå av Sikkert Søk ved å la avmerkingsruten stå tom. Når Sikkert Søk er slått av, gir vi de mest relevante resultatene for søket ditt, og dette omfatter innhold som ikke er barnevennlig når du søker etter det.

3. Klikk på Lagre-knappen nederst på siden.
Gå til Søkeinnstillinger-siden
For å forhindre at andre endrer innstillingen din, kan du klikke på  Lås Sikkert Søk når du er pålogget Google-kontoen din. Finn ut mer om låsing av Sikkert Søk

Sikkert Søk burde forbli aktivt så lenge informasjonskapsler er aktivert på datamaskinen din, men Sikkert Søk-innstillingene dine kan tilbakestilles hvis du sletter informasjonskapslene.

Nettleverandøren eller nettverksadministratoren din kan overstyre Sikkert Søk-innstillingene dine. Hvis du opplever at innstillingene dine ikke gjenspeiles i søkeresultatene, kan du kontakte nettleverandøren eller nettverksadministratoren din for å få mer informasjon.

Rapportering av ikke barnevennlig innhold

Hvis du prøver å få nettsteder eller bilder fjernet, kan du be om å fjerne informasjon fra Google.

Vi gjør vårt beste for å holde Sikkert Søk så oppdatert og omfattende som mulig, men upassende innhold kan av og til slippe gjennom. Hvis du har satt Sikkert Søk til å filtrere bort resultater som ikke er barnevennlige, men fortsatt ser nettsteder eller bilder av denne typen, ber vi deg om å si fra til oss. Når du rapporterer innholdet, må du fortelle oss hvorfor du mener bildet er upassende.

• Nettsideresultater: Bruk dette verktøyet til å rapportere støtende innhold.
  • Bilderesultater: Klikk på det støtende bildet, og klikk så på Send inn tilbakemelding nederst i høyre hjørne på bilderesultatpanelet.

Vær trygg på nettet

Husk at det ikke finnes noe filter som kan erstatte et påpasselig blikk. Sikkert Søk kan fungere som ett av mange verktøy og tiltak for å gi familien din en tryggere søkeopplevelse på nettet. Hvis du vil ha flere tips om hvordan du kan sikre familien din på nettet, kan du besøke Googles senter for familiesikkerhet.