Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Filtrer bort ikke-barnevennlige resultater eller gjør dem uskarpe med Sikkert søk

I Google-søkeresultatene kan Sikkert søk hjelpe deg med å administrere ikke-barnevennlig innhold, enten du bruker innstillingen på jobb, med barn eller på egen hånd. Ikke-barnevennlige resultater omfatter innhold som

• nakenhet, eksplisitte seksuelle handlinger eller annet seksuelt eksplisitt materiale
  • vold og blod

Finn ut mer om retningslinjene for innhold for Google søk.

Viktig: Sikkert søk fungerer bare for Google-søkeresultater. Funksjonen har ingen innvirkning på ikke-barnevennlig innhold i andre søkemotorer eller på nettsteder du kan gå direkte til.

Endre innstillingene for Sikkert søk

Gå til Sikkert søk-innstillingene

Hvis du har din egen Google-konto, kan du administrere Sikkert søk for den personlige kontoen eller nettleseren din.

1.  Gå til Sikkert søk-innstillingene på en datamaskin.
  2. Velg Filtrer, Gjør uskarpt eller Av.

Tips: For å administrere Sikkert søk-innstillingen, klikk på profilbildet ditt eller forbokstaven din øverst til høyre i Google-søkeresultatene.

Finn ut hvordan Sikkert søk fungerer

I Google Søk kan Sikkert søk oppdage ikke-barnevennlig innhold, for eksempel seksuelt innhold og eksplisitt vold.

• For å blokkere ikke-barnevennlig innhold, velg Filtrer.
    • Dette er standardinnstillingen når Googles systemer indikerer at du kan være under 18 år.
  • For å gjøre ikke-barnevennlige bilder uskarpe, velg Gjør uskarpt. Dette er standardinnstillingen hvis det ovennevnte ikke gjelder.
    • Denne innstillingen bidrar til å gjøre ikke-barnevennlige bilder uskarpe, men ikke-barnevennlige tekster og linker kan vises hvis de er relevante for søket ditt.
  • Hvis Sikkert søk er av, finner du relevante resultater for søket ditt, selv om de ikke er barnevennlige.

Hvis du ikke kan endre Sikkert søk-innstillingen, er det fordi den kontrolleres av kontoen, enheten eller nettverksadministratoren din. For eksempel:

• Foreldre og skoler kan låse Sikkert søk til «Filtrer» for barne- og elevkontoer.
  • Sikkert søk kan også låses til «Filtrer» for offentlige wifi-nettverk, for eksempel på en flyplass eller et bibliotek.
  • Foreldrekontroll i operativsystemet og antivirusprogramvaren kan overstyre Sikkert søk-innstillingen du har angitt.

Finn ut hvem som kan endre Sikkert søk-innstillingen

Administrer Sikkert søk-innstillingene for andre

Endre Sikkert søk-innstillingene til barnet ditt i Family Link-appen

Sikkert søk er som standard satt til «Filtrer» for barn som er logget på en konto som administreres med Family Link, og barn under 13 år eller aldersgrensen i landet ditt eller regionen din. For slike kontoer er det bare foreldre som kan endre Sikkert søk-innstillingen. Finn ut hvordan du administrerer Søk på Google-kontoen til barnet ditt.

Lås Sikkert søk-innstillingen for enheter og nettverk du administrerer

Hvis du vil garantere Sikkert søk-resultater på en annen enhet du administrerer, for eksempel en PC eller MacBook, kan du tilordne Google-domener til forcesafesearch.google.com. Finn ut hvordan du låser Sikkert søk for kontoer, enheter og nettverk du administrerer.

Løs problemer med Sikkert søk

Hvis Sikkert søk ikke fungerer, kan du finne ut hvordan du løser problemer med Sikkert søk.

Rapporter ikke-barnevennlig innhold

Hvis du har slått på Sikkert søk og finner ikke-barnevennlig innhold, kan du rapportere innholdet.