SafeSearch in- of uitschakelen

Met SafeSearch kunt u voorkomen dat inhoud voor volwassenen in uw zoekresultaten wordt weergegeven. Hoewel geen enkel filter 100% waterdicht is, kunt u met SafeSearch het merendeel van dit soort inhoud tegenhouden.

SafeSearch in- of uitschakelen

1. Ga naar de pagina Zoekinstelllingen
  2. Ga als volgt te werk in het gedeelte 'SafeSearch-filters':
    • U kunt SafeSearch inschakelen door het vakje naast 'Expliciete resultaten filteren' aan te vinken. Als u SafeSearch inschakelt, worden seksueel expliciete video's en afbeeldingen uit de resultatenpagina's van Google Zoeken gefilterd, evenals resultaten die mogelijk naar expliciete inhoud linken.

• U kunt SafeSearch uitschakelen door het vakje uit te vinken (of leeg te laten). Als SafeSearch is uitgeschakeld, geven we de meest relevante resultaten voor uw zoekopdracht weer, inclusief expliciete inhoud als u daar naar zoekt.

3. Klik op de knop Opslaan onder aan de pagina.
Ga naar de pagina Zoekinstellingen
Als u bent ingelogd bij uw Google-account, kunt u op SafeSearch vergrendelen klikken om te voorkomen dat anderen uw instelling wijzigen. Meer informatie over het vergrendelen van SafeSearch.

SafeSearch blijft ingesteld zolang cookies zijn ingeschakeld op uw computer. Houd er wel rekening mee dat uw SafeSearch-instellingen kunnen worden gewist als u uw cookies verwijdert.

Uw internetprovider of netwerkbeheerder kan uw SafeSearch-instelling negeren. Vindt u dat de zoekresultaten die u te zien krijgt niet overeenkomen met uw instelling, neem dan contact op met uw internetprovider of netwerkbeheerder.

Expliciete inhoud melden

Ga naar Informatie verwijderen van Google als u sites of afbeeldingen wilt laten verwijderen.

We doen ons best om SafeSearch zo actueel en compleet mogelijk te houden, maar soms kan er toch ongepaste inhoud door de mazen van het net glippen. Heeft u SafeSearch ingesteld op het filteren van expliciete resultaten, maar krijgt u nog steeds dergelijke sites of afbeeldingen te zien, dan stellen wij het zeer op prijs als u dit aan ons doorgeeft. U kunt dan ook meteen aangeven waarom u de gemelde inhoud ongepast vindt.

• Webresultaten: gebruik deze tool om aanstootgevende inhoud te melden.
  • Afbeeldingsresultaten: klik op de ongepaste afbeelding en vervolgens op Feedback verzenden rechtsonder in het venster met het afbeeldingsresultaat.

Veilig internetten

Geen enkel filter kan een oplettende gebruiker vervangen. SafeSearch is slechts een van de vele tools en middelen waarmee u uw gezinsleden online kunt beschermen. Bezoek het Google Familiecentrum voor veilig internet voor meer suggesties om uw gezin te beschermen op internet.