Använda Google som standardsökmotor

Om du vill få resultat från Google varje gång du söker kan du göra Google till standardsökmotor. Om din webbläsare inte finns med nedan hittar du anvisningar om hur du ändrar sökinställningarna i hjälpresurserna för webbläsaren.

Google Chrome

Dator

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar. Skriv chrome://settings i adressfältet.
    • Tips! Om det finns en tillgänglig uppdatering för Chrome står det Uppdatera uppe till höger. Klicka på Uppdatera  följt av Inställningar.
  3. Välj Google under Sökmotor.

Telefon eller surfplatta med Android

1. Öppna Chrome-appen Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Tryck på Sökmotor under Grunderna följt av Google.

iPhone eller iPad

1. Öppna Chrome-appen Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer längst ned följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Sökmotor följt av Google.
Microsoft Edge

Microsoft Edge 79 eller senare

1. Öppna Microsoft Edge.
  2. Klicka på Inställningar med mera Inställningar med mera uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Sekretess och tjänster till vänster. Om du inte hittar något sådant alternativ klickar du på menyn Meny uppe till vänster.
  4. Scrolla längst ned och klicka på Adressfält.
  5. Välj Google i rullgardinsmenyn Sökmotor som används i adressfältet.

Microsoft Edge 44 eller tidigare

1. Öppna Microsoft Edge.
  2. Besök google.com.
  3. Klicka på Inställningar med mera Inställningar med mera uppe till höger följt av Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar under Avancerade inställningar.
  5. Klicka på Ändra under Sök i adressfältet med.
  6. Klicka på Google Sök följt av Ange som standard.
Internet Explorer 8 eller senare

Tips! Du ser vilken version av Internet Explorer du använder om du klickar på Hjälp följt av Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på kugghjulet uppe till höger.
  3. Klicka på Hantera tillägg.
  4. Klicka på Hitta fler verktygsfält och tillägg längst ned.
  5. Scrolla ned till tillägget för Google Sök.
  6. Klicka på Lägg till. Bekräfta genom att klicka på Lägg till igen.
  7. Klicka på kugghjulet uppe till höger.
  8. Klicka på Hantera tillägg.
  9. Klicka på Sökleverantörer till vänster under Tilläggstyper.
  10. Klicka på Google Sök till höger.
  11. Klicka på Ange som standard längst ned.

Internet Explorer 10

1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på kugghjulet högst upp till höger.
  3. Klicka på Hantera tillägg.
  4. Klicka på Sökleverantörer till vänster.
  5. Klicka på Hitta fler leverantörer längst ned till vänster.
  6. Välj Google.
  7. Klicka på Lägg till i Internet Explorer.
  8. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  9. Klicka på Lägg till.

Internet Explorer 9

1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger.n.
  3. Klicka på Internetalternativ.
  4. På fliken Allmänt går du till avsnittet Sök och klickar på Inställningar.
  5. Välj Google.
  6. Klicka på Ange som standard.
  7. Klicka på Stäg.

Internet Explorer 8

1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen i sökrutan högst upp till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Hitta fler sökleverantörer
  4. Klicka på Google.
  5. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  6. Klicka på Hantera sökleverantörer.
  7. Klicka på Lägg till.
Firefox
  1. Öppna Firefox.
  2. Klicka på Sök Sök i det mindre sökfältet uppe till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Ändra sökinställningar.
  4. Välj Google under Standardsökmotor.
Safari
  1. Öppna Safari.
  2. Klicka på sökfältet.
  3. Klicka på förstoringsglaset till vänster i sökfältet.
  4. Välj Google.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på menyknappen på telefonen eller uppe till höger i webbläsaren.
  3. Tryck på Inställningar följt av Avancerat följt av Ange sökmotor.
  4. Tryck på Google.