Göra Google till standardsökmotor

Om du har Google som standardsökmotor får du alltid sökresultat från Google. Om din webbläsare inte finns med nedan hittar du anvisningar om hur du ändrar sökinställningarna i hjälpresurserna för webbläsaren.

Google Chrome

På datorn

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger på sidan och sedan Inställningar.
  3. Välj Google i rullgardinsmenyn under Sök.

På mobilen

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger på sidan och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Sökmotor i avsnittet Grunder.
  4. Välj Google.
Microsoft Edge
  1. Besök google.com i enhetens webbläsare.
  2. Klicka på Fler åtgärder (...) uppe till höger i webbläsaren och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar under Avancerade inställningar.
  4. Klicka på Ändra under Sök i adressfältet med.
  5. Klicka på  Google Sök och sedan Ange som standard.

Obs! Om alternativet Google Sök inte visas söker du på google.com och följer samma steg.

Internet Explorer 8 eller senare

Tips! Du kan ta reda på vilken version av Internet Explorer du har genom att klicka på Hjälp och sedan Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen till höger i sökrutan.
  3. Klicka på Lägg till.
  4. Välj Google.
  5. Klicka på Lägg till i Internet Explorer.
  6. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  7. Klicka på Lägg till.

Internet Explorer 10

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på kugghjulet högst upp till höger.
  3. Klicka på Hantera Hantera tillägg.
  4. Klicka på Sökleverantörer till vänster.
  5. Klicka på Hitta fler leverantörer längst ned till vänster.
  6. Välj Google.
  7. Klicka på Lägg till i Internet Explorer.
  8. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  9. Klicka på Lägg till.

Internet Explorer 9

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger.n.
  3. Klicka på Internetalternativ.
  4. På fliken Allmänt går du till avsnittet Sök och klickar på Inställningar.
  5. Välj Google.
  6. Klicka på Ange som standard.
  7. Klicka på Stäg.

Internet Explorer 8

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen i sökrutan högst upp till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Hitta fler sökleverantörer
  4. Klicka på Google.
  5. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  6. Klicka på Hantera sökleverantörer.
  7. Klicka på Lägg till.
Firefox
  1. Öppna Firefox.
  2. Klicka på Sök Sök i det mindre sökfältet uppe till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Ändra sökinställningar.
  4. Välj Google under Standardsökmotor.
Safari
  1. Öppna Safari.
  2. Klicka på sökfältet.
  3. Klicka på förstoringsglaset till vänster i sökfältet.
  4. Välj Google.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på knappen Meny på mobilen eller uppe till höger i webbläsaren.
  3. Tryck på Inställningar och sedan Avancerat och sedan Ange sökmotor.
  4. Tryck på Google.

Tips! Du kan även ange Google som startsida.