Gör Google till min standardsökmotor

Integrera sökning på Google i webbläsaren genom att ställa in Google som standardsökmotor. Många webbläsare har inbyggda sökfunktioner, men du kan se till att Google används som standard.

Google Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält och välj Inställningar.
  2. search settings select google screenshot Under avsnittet Sökning väljer du Google i rullgardinsmenyn.
  3. Om du söker nu kommer du till Google.

Internet Explorer 6.0 eller senare

Ta reda på vilken version av Internet Explorer du har genom att klicka på Hjälp och välja Om Internet Explorer.

• Internet Explorer 10

1. Klicka på kugghjulet högst upp till höger i webbläsarfönstret.
    2. Välj Hantera tillägg.
    3. Välj Sökleverantörer.
    4. Längst ned till vänster väljer du Hitta fler sökleverantörer
    5. Välj Google.
    6. Klicka på knappen Lägg till i Internet Explorer.
    7. När fönstret visas kryssar du i rutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
    8. Klicka på Lägg till

Internet Explorer 9

1. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger  i webbläsarfönstret.
    2. Välj Internetalternativ.
    3. Öppna fliken Allmänt och klicka på Inställningar i avsnittet Sökning.
    4. Välj Google.
    5. Klicka på Ange som standard och klicka på Stäng
  • Internet Explorer 8

1. Du hittar sökrutan högst upp till höger i webbläsaren. Klicka på nedåtpilen bredvid förstoringsglaset.
    2. Klicka på Hitta fler sökleverantörer
    3. Klicka på Google
    4. Markera rutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
    5. Välj Hantera sökleverantörer.
    6. Klicka på Lägg till
  • Internet Explorer 7

1. Du hittar sökrutan högst upp till höger i webbläsaren. Klicka på nedåtpilen bredvid förstoringsglaset.
    2. Klicka på Hitta fler sökleverantörer
    3. Klicka på Google
    4. Markera rutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
    5. Välj Hantera sökleverantörer.
    6. Klicka på Lägg till leverantör
  • Internet Explorer 6

1. Klicka på knappen Sök ovanför adressfältet.
    2. Klicka på Anpassa.
    3. Klicka på Ändra hur sökning på Internet sker.
    4. Välj Google.
    5. Klicka på OK.

Firefox

• Firefox 3.6 eller senare

1. Klicka på nedåtpilen till vänster om sökfältet högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Välj Google i listan.

Safari för Mac OS X

1. Klicka på förstoringsglaset högst upp till vänster i sökfältet.
  2. Välj Google.

Opera

1. Klicka på nedåtpilen till vänster om sökfältet högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Välj Google.

Hittar du inte din webbläsare? Läs om hur du byter sökinställningar i dokumentationen.

Du kanske också vill ange Google som din startsida.