Göra Google till standardsökmotor

Om du vill få resultat från Google varje gång du söker kan du göra Google till standardsökmotor. Om din webbläsare inte finns med nedan hittar du anvisningar om hur du ändrar sökinställningarna i hjälpresurserna för webbläsaren.

Google Chrome

På datorn

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Välj Google under Sökmotor.

Mobil enhet

1. Öppna Google Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Sökmotor under Grunderna.
  4. Tryck på Google.
Microsoft Edge
  1. Besök google.com i enhetens webbläsare.
  2. Klicka på Inställningar med mera (…)  uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar i avsnittet Avancerade inställningar.
  4. Klicka på Byt sökmotor under Sök i adressfältet med.
  5. Klicka på  Sök på Google och sedan Ange som standard.

Obs! Om alternativet Sök på Google inte visas söker du på google.com och försöker sedan igen.

Internet Explorer 8 och senare

Tips! Du hittar information om vilken version av Internet Explorer du använder om du klickar på Hjälp och sedan Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen till höger i sökrutan.
  3. Klicka på Lägg till.
  4. Välj Google Sök.
  5. Klicka på Lägg till.
  6. Klicka på Verktyg Inställningar uppe till höger.
  7. Välj Hantera tillägg.
  8. Klicka på Sökleverantörer.
  9. Välj Google.
  10. Klicka på Ange som standard.

Internet Explorer 10

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på kugghjulet högst upp till höger.
  3. Klicka på Hantera Hantera tillägg.
  4. Klicka på Sökleverantörer till vänster.
  5. Klicka på Hitta fler leverantörer längst ned till vänster.
  6. Välj Google.
  7. Klicka på Lägg till i Internet Explorer.
  8. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  9. Klicka på Lägg till.

Internet Explorer 9

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger.n.
  3. Klicka på Internetalternativ.
  4. På fliken Allmänt går du till avsnittet Sök och klickar på Inställningar.
  5. Välj Google.
  6. Klicka på Ange som standard.
  7. Klicka på Stäg.

Internet Explorer 8

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen i sökrutan högst upp till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Hitta fler sökleverantörer
  4. Klicka på Google.
  5. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  6. Klicka på Hantera sökleverantörer.
  7. Klicka på Lägg till.
Firefox
  1. Öppna Firefox.
  2. Klicka på Sök Sök i det mindre sökfältet uppe till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Ändra sökinställningar.
  4. Välj Google under Standardsökmotor.
Safari
  1. Öppna Safari.
  2. Klicka på sökfältet.
  3. Klicka på förstoringsglaset till vänster i sökfältet.
  4. Välj Google.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på menyknappen på mobilen eller uppe till höger i webbläsaren.
  3. Tryck på Inställningar och sedan Avancerat och sedan Ange sökmotor.
  4. Tryck på Google.