Göra Google till standardsökmotor

Om du har Google som standardsökmotor får du alltid sökresultat från Google. Om din webbläsare inte finns med nedan hittar du anvisningar om hur du ändrar sökinställningarna i hjälpresurserna för webbläsaren.

Google Chrome

På datorn

1. Öppna Google Chrome.
  2. Klicka på Chrome-menyn Meny uppe till höger på sidan > Inställningar.
  3. Välj Google i rullgardinsmenyn i avsnittet Sök.

På mobilen

1. Öppna Google Chrome.
  2. Tryck på Chrome-menyn Meny uppe till höger på sidan > Inställningar.
  3. Tryck på Sökmotor i avsnittet Grunder.
  4. Välj Google.
Microsoft Edge
  1. Besök google.com i enhetens webbläsare.
  2. Klicka på Fler åtgärder (…) > Inställningar uppe till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar under Avancerade inställningar.
  4. Klicka på Ändra under Sök i adressfältet med.
  5. Klicka på Google Sök > Ange som standard.

Obs! Om alternativet Google Sök inte visas söker du på google.com en gång och försöker sedan igen.

Internet Explorer 8 eller senare

Tips! Du hittar information om vilken version av Internet Explorer du använder om du klickar på Hjälp > Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen till höger i sökrutan.
  3. Klicka på Lägg till.
  4. Välj Google.
  5. Klicka på Lägg till i Internet Explorer.
  6. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  7. Klicka på Lägg till.

Internet Explorer 10

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på kugghjulet högst upp till höger.
  3. Klicka på Hantera Hantera tillägg.
  4. Klicka på Sökleverantörer till vänster.
  5. Klicka på Hitta fler leverantörer längst ned till vänster.
  6. Välj Google.
  7. Klicka på Lägg till i Internet Explorer.
  8. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  9. Klicka på Lägg till.

Internet Explorer 9

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger.n.
  3. Klicka på Internetalternativ.
  4. På fliken Allmänt går du till avsnittet Sök och klickar på Inställningar.
  5. Välj Google.
  6. Klicka på Ange som standard.
  7. Klicka på Stäg.

Internet Explorer 8

1. Starta Internet Explorer.
  2. Klicka på nedåtpilen i sökrutan högst upp till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Hitta fler sökleverantörer
  4. Klicka på Google.
  5. Markera kryssrutan bredvid Använd denna sökleverantör som standard.
  6. Klicka på Hantera sökleverantörer.
  7. Klicka på Lägg till.
Firefox
  1. Öppna Firefox.
  2. Klicka på förstoringsglaset i det mindre sökfältet uppe till höger i webbläsaren.
  3. Klicka på Ändra sökinställningar.
  4. Välj Google under Standardsökmotor.
Safari
  1. Öppna Safari.
  2. Klicka på sökfältet.
  3. Klicka på förstoringsglaset till vänster i sökfältet.
  4. Välj Google.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på menyknappen på mobilen eller i webbläsarens övre högra hörn.
  3. Tryck på Inställningar > Avancerat > Ange sökmotor.
  4. Tryck på Google.

Tips! Du kan även ange att Google ska vara din startsida.