Använd Google som startsida

Om du anger Google som startsida öppnas Google varje gång du startar webbläsaren.

Ändra startsida

Om din webbläsare inte finns i listan nedan tittar du efter information om hur du byter startsida i webbläsarens hjälpavsnitt.

Google Chrome

Obs! Det går inte att ange startsida för Google Chrome på en surfplatta eller mobil.

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu > Inställningar längst upp till höger i webbläsaren på datorn.
  2. Markera rutan bredvid Visa knappen Startsida under Utseende. När rutan är markerad visas en webbadress under den.
  3. Klicka på Ändra.
  4. Klicka på Öppna sidan och skriv www.google.se i textrutan.
  5. Klicka på OK.
Microsoft Edge
  1. Högst upp till höger i webbläsaren väljer du Fler åtgärder (...) > Inställningar.
  2. Rulla ned till Öppna med och välj En specifik sida eller specifika sidor.
  3. Öppna listan och välj Anpassad. Klicka sedan på X:et bredvid enhetens nuvarande startsida.
  4. Skriv www.google.com vid Ange en webbadress > välj plustecknet.
Internet Explorer
  1. Klicka på Verktyg i menyfältet högst upp i webbläsaren.
  2. Välj Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Allmänt.
  4. Under Startsida skriver du //www.google.se i textrutan.
  5. Klicka på OK.

När du är klar startar du om webbläsaren. Din nya startsida visas.

Firefox
  1. Öppna webbläsaren och besök www.google.se.
  2. Dra fliken till och släpp den på knappen Startsida.
  3. Klicka på Ja.
Safari
  1. Tryck på Safari > Inställningar längst upp till vänster på skärmen.
  2. Klicka på fliken Allmänt.
  3. Skriv www.google.se i textrutan under Startsida och klicka på Retur.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på Meny-knappen på mobilen eller i webbläsarens övre högra hörn.
  3. Tryck på Inställningar > Allmänt > Ange startsida.
  4. Skriv www.google.se.

Tips! Du kanske även vill använda Google som standardsökmotor.

Google har fastnat som startsida

Google ändrar aldrig din startsida utan ditt tillstånd. Välj den aktuella webbläsaren ovan så får du veta hur du återställer startsidan. När du följer stegen ersätter du Google med den webbplats du vill ha som startsida.

Om det inte hjälper att återställa startsidan kan problemet orsakas av skadlig programvara som imiterar Googles webbplats. Läs mer om tecken på skadlig programvara och hur du tar bort den