Använd Google som startsida

Om du anger Google som startsida öppnas Google varje gång du startar webbläsaren.

Ändra startsida

Om din webbläsare inte finns i listan nedan tittar du efter information om hur du byter startsida i webbläsarens hjälpavsnitt.

Google Chrome

Obs! Det går inte att ange startsida för Google Chrome på en surfplatta eller mobil.

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger i datorns webbläsare och sedan Inställningar.
  2. Markera rutan bredvid Visa knappen Startsida under Utseende. När rutan är markerad visas en webbadress under den.
  3. Klicka på Ändra.
  4. Klicka på Öppna sidan och skriv www.google.se i textrutan.
  5. Klicka på OK.
Microsoft Edge
  1. Välj Fler åtgärder (...) uppe till höger i webbläsaren och sedan Inställningar.
  2. Rulla ned till Öppna med och välj En specifik sida eller specifika sidor.
  3. Öppna listan och välj Anpassad. Klicka sedan på X bredvid enhetens nuvarande startsida.
  4. Skriv www.google.com vid Ange en webbadress och välj plustecknet.
Internet Explorer
  1. Klicka på Verktyg i menyfältet högst upp i webbläsaren.
  2. Välj Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Allmänt.
  4. Skriv //www.google.com i textrutan under Startsida.
  5. Klicka på OK.

När du är klar startar du om webbläsaren. Din nya startsida visas.

Firefox
  1. Öppna webbläsaren och besök www.google.se.
  2. Dra fliken till och släpp den på knappen Startsida.
  3. Klicka på Ja.
Safari
  1. Välj Safari uppe till vänster på skärmen och sedan Inställningar.
  2. Välj Startsida i rullgardinsmenyerna Nya fönster öppnas med och Nya flikar öppnas med.
  3. Skriv www.google.com i textrutan under Startsida.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på knappen Meny på mobilen eller uppe till höger i webbläsaren.
  3. Tryck på Inställningar och sedan Allmänt och sedan Ange startsida.
  4. Skriv www.google.com.

Tips! Du kanske även vill använda Google som standardsökmotor.

Google har fastnat som startsida

Google ändrar aldrig din startsida utan ditt tillstånd. Välj den aktuella webbläsaren ovan så får du veta hur du återställer startsidan. När du följer stegen ersätter du Google med den webbplats du vill ha som startsida.

Om det inte hjälper att återställa startsidan kan problemet orsakas av skadlig programvara som imiterar Googles webbplats. Läs mer om tecken på skadlig programvara och hur du tar bort den