Använd Google som startsida

Om du anger Google som startsida öppnas Google varje gång du startar webbläsaren.

Så här ändrar du din startsida

Om din webbläsare inte finns i listan tittar du under Hjälp i webbläsaren och letar efter information om hur du byter startsida.

Google Chrome
  1. Klicka på Chrome-menyn i det övre högra hörnet på webbläsaren [infoga ikon]
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Markera rutan bredvid Visa knappen Startsida under Utseende. När rutan är markerad visas en webbadress under den.
  4. Klicka på Ändra.
  5. Klicka på Öppna sidan och skriv www.google.se i textrutan.
  6. Klicka på OK.

Obs! Det går inte att ange startsida för Google Chrome på en surfplatta eller mobil.

Internet Explorer
  1. Klicka på Verktyg i menyfältet högst upp i webbläsaren.
  2. Välj Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Allmänt.
  4. Under Startsida skriver du //www.google.se i textrutan.
  5. Klicka på OK.

När du har genomfört stegen ovan startar du om webbläsaren. Din nya startsida visas.

Firefox
  1. Öppna webbläsaren och besök www.google.se.
  2. Klicka på symbolen till vänster om webbadressen.
  3. Dra symbolen till knappen Startsida i fönstrets övre högra del och släpp.
  4. Klicka på Ja.
Safari
  1. Klicka på Safari-menyn > Inställningar i webbläsaren.
  2. Klicka på fliken Allmänt.
  3. Skriv www.google.se i textrutan under Startsida och klicka på Retur.
Android-webbläsare
  1. Öppna webbläsarappen. Den kan heta Internet eller Webbläsare.
  2. Tryck på Meny-knappen på mobilen eller i webbläsarens övre högra hörn.
  3. Tryck på Inställningar > Allmänt > Ange startsida.
  4. Skriv www.google.se.
Tips: Du kanske också vill göra Google till standardsökmotor.

Google har fastnat som startsida

Google ändrar aldrig din startsida utan ditt medgivande. Välj din webbläsare ovan så får du veta hur du återställer startsidan. När du följer stegen ersätter du Google med den webbplats du vill ha som startsida.

Om det inte hjälper att återställa startsidan kan problemet orsakas av skadlig programvara som imiterar Googles webbplats. Läs mer om tecken på skadlig programvara och hur du tar bort den

page author courtney

Courtney är expert på Sök och har skrivit den här hjälpsidan. Här nedan kan du ge henne feedback på sidan.