Använd Google som startsida

Om du anger Google som startsida öppnas Google varje gång du startar webbläsaren. I de vanligaste webbläsarna gör du på följande sätt:

Google Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome-menyn högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. search settings appearance section screenshot Markera kryssrutan bredvid Visa knappen Startsida under utseende. När rutan är markerad visas en webbadress under den.
  4. search settings appearance section change link screenshotKlicka på Ändra.
  5. search settings dialogue box screenshotKlicka på Öppna sidan och skriv [www.google.com] i textrutan.
  6. search settings OK button screenshotKlicka på OK.

Internet Explorer 6 eller senare

1. Klicka på Verktyg i menyfältet högst upp i webbläsaren.
  2. Välj Internetalternativ.
  3. Klicka på fliken Allmänt.
  4. I avsnittet Startsida skriver du [//www.google.se] i textrutan.
  5. Klicka på OK.

När du har genomfört stegen ovan startar du om webbläsaren. Din nya startsida visas.

Firefox 7.1 eller senare

1. Öppna webbläsaren och besök www.google.se.
  2. Klicka på ikonen till vänster om webbadressen, dra den till knappen Startsida längst upp till höger i webbläsaren och släpp den på knappen.
  3. Klicka på Ja.

Safari 3.0 eller senare (Mac OS X)

1. Klicka på menyn Safari > Inställningar i webbläsaren.
  2. Klicka på fliken Allmänt.
  3. I avsnittet Startsida skriver du [www.google.com] i textrutan och klickar på returtangenten.

Är inte din webbläsare med? Läs om hur du byter startsida i hjälpavsnittet. Du kan dessutom ange Google som standardsökmotor.