Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

«Dette nettstedet kan skade datamaskinen»-varsel

Du ser meldingen «Dette nettstedet kan skade datamaskinen» under nettadressen til nettstedet når vi tror nettstedet du er på vei til, kan tillate programmer å installere skadelig programvare på datamaskinen.

Hva skjer hvis du besøker nettstedet?

Skadelig programvare kan tillate uønskede programmer å stjele passord og kredittkortnumre, gjøre datamaskinen tregere eller endre søkeresultatene dine. Vi anbefaler at du ikke besøker nettstedet før denne meldingen forsvinner fra søkeresultatet.

Tips: Hvis du tror et nettsted har lastet ned skadelig programvare til datamaskinen din, kan du finne ut hvordan du kan rapportere skadelige nedlastinger og holde enhetene dine rene.

Fjern meldingen fra nettstedet ditt

Varselet «Dette nettstedet kan skade datamaskinen» blir ikke fjernet før nettstedseieren løser problemet.

Prøv denne fremgangsmåten for å løse problemet hvis meldingen vises på nettstedet ditt:

1. Registrer og bekreft nettstedet ditt i Googles Search Console.
  2. Logg på Search Console og sjekk «Sikkerhetsproblemer»-delen for å se eksempler på nettadresser som kan være skadelige. Løs sikkerhetsproblemet som gjorde at nettstedet ble infisert. Ellers kan nettstedet bli infisert igjen.
  3. Sjekk ressursene våre for hackede nettsteder for detaljert informasjon om hvordan du reparerer nettstedet.
  4. Be om en gjennomgang i Sikkerhetsproblemer-delen i Search Console når hele nettstedet er rent og sikkert. Når vi har bekreftet at nettstedet er sikkert, fjerner vi varselet «Dette nettstedet kan skade datamaskinen».

Trenger du fortsatt hjelp? Legg ut et spørsmål i hjelpeforumet for Søk-senteret, der eksperter på Google Search Console kan hjelpe deg med å feilsøke.