Melding 'Deze site kan schade toebrengen aan uw computer'

Het bericht 'Deze site kan schade toebrengen aan uw computer' wordt onder de site-URL weergegeven wanneer wij denken dat de site die u wilt bezoeken, programma's mogelijk toestaat schadelijke software te installeren op uw computer.

Wat gebeurt er als u de site bezoekt?

Schadelijke software kan toestaan dat ongewenste programma's wachtwoorden en creditcardgegevens stelen, uw computer vertragen of uw zoekresultaten wijzigen. We raden u aan deze site niet te bezoeken totdat dit bericht uit de zoekresultaten is verdwenen.

Tip: Als u denkt dat een website schadelijke software naar uw computer heeft gedownload, vindt u hier meer informatie over schadelijke downloads rapporteren en uw apparaat schoon houden.

Het bericht verwijderen van uw site

De melding 'Deze site kan schade toebrengen aan uw computer' wordt pas verwijderd nadat de webmaster van de site actie heeft ondernomen.

Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen als het bericht wordt weergegeven op uw site:

1. Registreer en verifieer uw site in Search Console van Google.
  2. Log in bij Search Console en ga naar het gedeelte 'Beveiligingsproblemen'. Hier kunt u details bekijken van voorbeeld-URL's die mogelijk zijn geïnfecteerd. Los het beveiligingsprobleem op waardoor uw website is geïnfecteerd. Als u dat niet doet, is de kans groot dat uw site opnieuw wordt geïnfecteerd.
  3. Lees onze bronnen voor gehackte sites voor meer informatie over hoe u uw website kunt verbeteren en problemen kunt oplossen.
  4. Dien een verzoek tot heroverweging in via het gedeelte 'Beveiligingsproblemen' van Search Console wanneer uw website schoon en veilig is. Nadat we hebben vastgesteld dat uw website is verbeterd, verwijderen we de melding 'Deze site kan schade toebrengen aan uw computer'.

Nog steeds hulp nodig? Plaats een vraag op het Helpforum voor webmasters waar Google Search Console-experts u kunnen helpen met het oplossen van problemen.