Yksityinen hakeminen ja selaaminen

Päätät itse, mitä tietoja luovutat Googlelle hakiessasi. Voit selata verkkoa yksityisesti käyttämällä yksityistä selaamista, kirjautumalla ulos tililtäsi, muuttamalla omia tulosten asetuksia tai poistamalla aiempaa toimintaasi.

Jos haluat selata verkkoa yksityisesti tallentamatta hakutoimintaa tilillesi, voit käyttää yksityisen selaamisen tilaa selaimessa (kuten Chromessa tai Safarissa).

Miten yksityinen selaaminen toimii

Yksityinen selaaminen toimii eri tavalla riippuen käyttämästäsi selaimesta. Yksityinen selaaminen tarkoittaa yleensä näitä:

• Tekemiäsi hakuja tai avaamiasi sivustoja ei tallenneta puhelimellesi tai selaushistoriaasi.
  • Lataamasi tiedostot ja luomasi kirjanmerkit saatetaan säilyttää puhelimellasi.
  • Evästeet poistetaan, kun suljet yksityisen selausikkunan tai välilehden.
  • Saatat nähdä hakutuloksia ja ‑ehdotuksia perustuen sijaintiisi tai muihin hakuihin, joita olet tehnyt nykyisen selauskerran aikana.

Tärkeää: Jos kirjaudut Google-tilillesi käyttääksesi Gmailia tai muuta verkkopalvelua, haut ja selaustoiminta saatetaan tallentaa tilillesi.

Yksityisen selaamistilan avaaminen

Lue lisää yksityisen selaamisen käytöstä seuraavilla selaimilla:

Incognito-tilan käyttöön ottaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Napauta hakukenttää.
  3. Laita näppäimistön yläpuolelta Incognito-tila päälle.

Incognito-tilan poistaminen käytöstä

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Napauta hakukenttää.
  3. Laita näppäimistön yläpuolelta Incognito-tila pois päältä.

Google-tililtä ulos kirjautuminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Ylläpidä tämän laitteen tilejä.
  3. Napauta poistettavan tilin kohdalta Poista tältä laitteelta.

Selaamisen suojaaminen Face ID:n tai Touch ID:n avulla

Voit suojata selaustasi laittamalla Face ID:n tai Touch ID:n päälle incognito-tilassa.

Face ID:n tai Touch ID:n laittaminen päälle

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Tietosuoja ja turvallisuus.
  3. Laita päälle Ota Face ID käyttöön incognito-tilassa tai Ota Touch ID käyttöön incognito-tilassa.

Incognito-tilan käytön jatkaminen

Jos Face ID tai Touch ID on päällä, sulje sovellus ja avaa se uudelleen yli 15 minuutin kuluttua. Sinulta kysytään, haluatko jatkaa incognito-tilan käyttöä.

• Voit palata tavalliseen selaustilaan valitsemalla Poistu incognito-tilasta.
  • Jos haluat jatkaa yksityistä selaamista, valitse Jatka. Voit palata edelliseen käyttökertaasi vahvistamalla henkilöllisyytesi Face ID:n tai Touch ID:n avulla.