Find billeder, der er gratis at bruge

Når du foretager en Google-søgning, kan du filtrere dine resultater for at finde billeder, videoer eller tekst, som du har tilladelse til at bruge. For at gøre dette skal du bruge et filter i Avanceret søgning, der hedder "brugsrettigheder", som angiver, hvornår du kan bruge, dele eller ændre noget, du finder på nettet.

Find billeder, tekst og videoer, du kan genbruge

1. Gå til Avanceret billedsøgning for billeder eller Avanceret søgning for alt andet.
  2. I feltet "alle disse ord" skal du indtaste det, du vil søge efter.
  3. I afsnittet "Brugsrettigheder" skal du bruge rullemenuen til at vælge, hvilken form for licens du ønsker, at indholdet skal have.
  4. Vælg Avanceret søgning.

Bemærk! Inden du genbruger indhold, skal du sikre dig, at licensen er legitim, og kontrollere de nøjagtige betingelser for genbrug. For eksempel kan licensen kræve, at du anerkender billedet ophavsmand, når du bruger det. Google kan ikke afgøre, om licensmærket er legitimt, så vi ved ikke, om indholdet er lovligt licenseret.

Typer af brugsrettigheder

• Til fri afbenyttelse og deling: Du har tilladelse til at kopiere eller videredistribuere indholdet, hvis indholdet forbliver uændret.
  • Til fri afbenyttelse, deling og ændring: Du har tilladelse til at kopiere, ændre eller videredistribuere på måder, der er fastlagt i licensen.
  • Kommercielt: Hvis du vil have indhold til kommerciel brug, skal du sørge for at vælge en indstilling, der indeholder ordet "kommercielt".

Sådan fungerer brugsrettigheder

Brugsrettigheder er en hjælp til at finde indhold, som du kan bruge i større omfang, end fair use-princippet tillader. Websiteejere kan bruge licenser til at angive, om og hvordan indholdet på deres websites må genbruges.

Med filtret for brugsrettigheder i Avanceret søgning vises indhold, som enten er mærket med en Creative Commons-licens eller lignende licens, eller som befinder sig i det offentlige domæne. I forbindelse med billeder viser filteret for brugsrettigheder dig også billeder, der er mærket med GNU Free Documentation.

Rapportér forkerte brugsrettigheder

Hvis du finder indhold med de forkerte brugsrettigheder i søgeresultaterne, kan du give os besked i Forum til Google Søgning.