Använda röstsökningar och röstkommandon med ”Hey Google”

Du kan göra saker som att söka, få vägbeskrivningar och skapa påminnelser med hjälp av rösten. Om du till exempel vill veta om det väntas regn kan du säga ”Hey Google, behöver jag ett paraply i morgon?”

Viktigt! På vissa enheter går det bara att säga ”Ok Google”.

Aktivera röstsökning

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Röst.
  3. Tryck på Voice Match under Hey Google.
  4. Aktivera Hey Google.

Starta en röstsökning

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Säg ”Hey Google” eller tryck på mikrofonen Mikrofon.

Viktigt! På vissa enheter går det bara att säga ”Ok Google”.

Ändra inställningarna för Hey Google

Du kan ändra inställningarna för Hey Google

Vilka inställningar som är tillgängliga varierar beroende på enhet och version av Google-appen. Alla inställningar är inte tillgängliga på alla språk ännu.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna i din version av Google-appen.

När kan du säga ”Hey Google”?

• Hey Google:
    Om skärmen är på eller enheten laddas kan du säga ”Hey Google” oavsett vad som visas på skärmen. Den här inställningen kan göra så att vissa andra rösttjänster som använder kommandoord eller lystringskommandon inte fungerar.
  • Under körning:
    Du kan säga ”Hey Google” medan du använder Google Maps och Android Auto.
  • Alltid på:
    Du kan säga ”Hey Google” oavsett om skärmen är på eller inte.

Med skärmen låst

• Upplåsning med Voice Match:
    När du säger ”Hey Google” med en säker låsskärm aktiv och vi kan identifiera din röst kan du be Google att göra saker eller besöka webbplatser utan att låsa upp enheten.
  • Personliga resultat:
    Se personliga resultat vid röstsökning, även om enheten är låst.

Röstmodell för ”Hey Google”

• Träna om röstmodellen:
    Träna Google på hur din röst låter igen. Testa det här alternativet om Google inte känner igen din röst när du säger ”Hey Google”. Om inställningen inte visas kontrollerar du att Hey Google är aktiverat.
  • Ta bort röstmodellen från enheten:
    Ta bort det som du har lärt Google att känna igen din röst utifrån.
Åtgärda problem med Hey Google

Läs mer om hur du åtgärdar problem med Hey Google.

Radera röstinspelningar för Hey Google

Om du konfigurerar Voice Match för Google-assistenten sparas inspelningarna i ditt Google-konto. Du kan hitta och radera dessa inspelningar i Google-kontot.

1. Öppna myactivity.google.com på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Klicka på Annan aktivitet på Google till vänster följt av Voice Match-registrering följt av Visa data.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Radera alla.

Det här kan du göra med hjälp av rösten

Om röstsökning är tillgängligt på ditt språk och i ditt land kan du säga de flesta av exempelmeningarna nedan. Alla är inte tillgängliga på alla språk.

Konto, integritet och sökning
Ändra kontoinställningarna: ”Open Google Account settings” (Öppna inställningarna för Google-kontot).
Visa sökhistoriken: ”Show my Google search history” (Visa sökhistoriken på Google).
Ändra sekretessinställningarna: ”Adjust my Google privacy settings” (Ändra sekretessinställningarna på Google).
Ändra säkerhetsinställningarna: ”Adjust my Google security settings” (Ändra säkerhetsinställningarna på Google).
Kalender, alarm, påminnelser och information

Ställa in ett alarm: ”Set an alarm for 7 AM” (Ställ in ett alarm på 07.00) eller ”Set an alarm for every Friday morning at 7 AM” (Ställ in ett alarm varje fredagsmorgon klockan 07.00).

Ställa in en påminnelse: ”Remind me to call John at 6 PM” (Påminn mig om att ringa Johan klockan 18) eller ”Remind me to buy Belgian chocolate at Ghirardelli Square” (Påminn mig att jag ska köpa belgisk choklad på Ghirardelli Square).

Visa sms: ”Show me my messages from Brian about dinner” (Visa Brians sms om middag).

Skapa en händelse i Google Kalender: ”Create a calendar event for dinner in San Francisco, Saturday at 7 PM” (Skapa en kalenderhändelse för middag i San Francisco på lördag klockan 19).

Visa kommande räkningar ”My bills” (Mina räkningar) eller ”My Comcast bills 2013.” (Mina Comcast-räkningar 2013).

Kolla schemat: ”What's my day look like tomorrow?” (Hur ser schemat ut för i morgon?) eller ”When is my next meeting?” (När är nästa möte?)

Kontakta vänner och familj

Ring en vän: ”Call Lindsay Hampson” (Ring Lindsay Hampson) eller ”Call Mom” (Ring mamma).

Skicka sms till en vän: ”Text Jason that I'm running 5 minutes late” (Skicka sms till Jonas om att jag är fem minuter sen).

Skicka ett Hangouts-chattmeddelande: ”Send a Hangouts message to Bob” (Skicka ett Hangouts-meddelande till Bob) eller ”Start a Hangouts chat” (Starta en Hangouts-chatt).

Starta ett Hangouts-videosamtal: ”Start a video call” (Starta ett videosamtal) eller ”Video call Jane using Hangouts” (Ring ett videosamtal till Jane med Hangouts).

Skicka e-post: ”Send an email to Kristin, subject new shoes, message, I can't wait to show you my new shoes, full stop” (Skicka e-post till Kristin, ämne nya skor, meddelande, vänta bara tills du ser mina nya skor, punkt).

Kolla röstbrevlådan: ”Listen to voicemail” (Lyssna av röstbrevlådan).

Underhållning (musik, filmer, tv, böcker och bilder)

Spela upp musik: ”Play Macklemore” (Spela lite Macklemore) eller ”Play Can't Hold Us” (Spela Can't hold us).

Identifiera en låt: ”What's this song?” (Vad är det här för låt?)

Hitta ny musik: ”What songs do Mumford and Sons sing?” (Vilka låtar har Mumford and Sons gjort?)

Spela upp en radiokanal från Google Play: ”Play some music” (Spela upp lite musik).

Titta på en film på Google Play: ”Watch Frozen” (Titta på Frozen).

Ta reda på mer om ett tv-program som visas: ”What's on TV?” (Vad är det på tv just nu?)

Läsa en bok på Google Play: ”Read Ender's Game” (Läs upp Enders spel).

Hitta en film: ”What movies are playing tonight?” (Vilka filmer går i kväll?) eller ”Where's Hunger Games playing?” (Var visas Hunger Games?)

Söka efter bilder: ”Show me pictures of the Golden Gate Bridge” (Visa bilder på Golden Gate-bron).

Ta en bild eller filma: ”Take a picture” (Ta en bild) eller ”Record a video” (Spela in video).

Vägbeskrivning och resväg

Få vägbeskrivningar: ”Navigate to Safeway” (Navigera till Safeway) eller ”Directions to 1299 Colusa Avenue Berkeley California” (Vägbeskrivning till 1299 Colusa Avenue i Berkeley i Kalifornien).

Hitta platser i närheten: ”Where's the closest coffee shop?” (Var finns närmaste kafé?)

Planera en resa: ”What are some attractions in New York City?” (Vilka sevärdheter finns i New York?)

Visa reseinformation: ”Show me my flights” (Visa när mina flyg går) eller ”Where's my hotel?” (Var ligger mitt hotell?)

Boka bord: ”Book a table for 2 at Cascal on Wednesday night” (Boka bord för två på Cascal på onsdag kväll).

Fakta och snabba svar

Ta reda på vad klockan är: ”What time is it in London?” (Vad är klockan i London?)

Kolla vädret: ”Do I need a jacket today?” (Behöver jag ha jacka i dag?) eller ”What's the weather like tomorrow morning?” (Vad blir det för väder i morgon?)

Få svar på frågor: ”"Where was Albert Einstein born?” (Var föddes Albert Einstein?) eller ”How old is Beyonce?” (Hur gammal är Beyoncé?).

Beräkna dricks: ”What's the tip for 42 dollars?” (Vad blir det för dricks på 42 dollar?)

Översätt ord eller fraser: ”How do you say cucumber in Spanish?” (Hur säger man gurka på spanska?)

Definiera ord: ”What does gluttony mean?” (Vad betyder frosseri?)

Konvertera enheter: ”What's 16 ounces in pounds?” (Hur många pounds är 16 ounces?)

Lös matteproblem: ”What's the square root of 2209?” (Vad är kvadratroten ur 2209?)

Spåra ett paket via beställningsbekräftelsen i Gmail: ”Where's my package?” (Var är mitt paket?)

Sök i appar på enheten: ”Search for Thai food on Yelp” (Sök efter thailändsk mat på Yelp).

Ändra inställningar på enheten

Wi-Fi: ”Turn on Wi-Fi” eller ”Turn off Wi-Fi” (Aktivera/stäng av Wi-Fi).

Bluetooth: ”Turn on Bluetooth” eller ”Turn off Bluetooth” (Aktivera/stäng av Bluetooth).

Ficklampa: ”Turn on my flashlight” eller ”Turn my flashlight off” (Tänd/släck ficklampan).

Fler appar som du kan använda ”Ok Google” med

Du kan säga ”Ok Google” och ge röstkommandon i andra appar på enheten. För närvarande är det bara vissa appar och endast vissa fraser i dem som stöds.

Fler appar som fungerar med ”Ok Google”

• Flixster: ”Show me Inception on Flixster” (visa Inception på Flixster).
  • Instacart: ”Show instacart availability” (visa vad som finns på Instacart).
  • Lincoln: ”Start my Lincoln MKZ” (starta min Lincoln MKZ).
  • NPR One: ”Listen to NPR” (lyssna på NPR).
  • NextPlus: ”Send a message with NextPlus” (skicka ett meddelande med NextPlus).
  • Realtor.com: ”Show rentals near me on Realtor” (visa lediga hyresbostäder i närheten på Realtor).
  • Shazam: ”Shazam this song” (kolla upp den här låten på Shazam).
  • Telegram: ”Send a Telegram message to Mom” (skicka ett meddelande till mamma med Telegram).
  • Threema: ”Send a Threema message to Kate” (skicka ett meddelande till Kate med Threema).
  • TripAdvisor: ”Show attractions near me on TripAdvisor” (visa sevärdheter i närheten på TripAdvisor).
  • Trulia: ”Show homes for sale in Boston on Trulia” (visa bostäder till salu i Boston på Trulia).
  • TuneIn Radio: ”Open TuneIn in car mode” (öppna TuneIn i billäge).
  • Walmart: ”Scan my receipt on Walmart” (skanna in mitt kvitto på Walmart).
  • WhatsApp: ”Send a WhatsApp to Joe” (skicka ett WhatsApp-meddelande till Joe).
  • Wink: ”Activate home mode on Wink” (aktivera hemläge på Wink).
  • Viber: ”Send a message with Viber” (skicka ett meddelande med Viber).
  • Zillow: ”Show me open houses nearby on Zillow” (visa husvisningar i närheten på Zillow).

Se fler exempel på röstkommandon.

Google kan lära sig vilka appar du föredrar att använda

Om du ger ett röstkommando utan att säga namnet på appen (till exempel bara ”scan my receipt” [skanna mitt kvitto]) kan du öppna appen i sökresultatet. När du har gjort det några gånger lär sig Google att det är den appen du vill öppna och frågar inte igen.

Gör så här om Google ska fråga innan appen öppnas varje gång:

1. Säg röstkommandot eller skriv det.
  2. Avbryt genom att trycka på .
  3. Upprepa detta några gånger.
Appen startas inte längre automatiskt utan visas i sökresultaten igen. I vissa fall tar detta några minuter.

Var går det att söka med rösten?

De här åtgärderna är tillgängliga på engelska i USA, Storbritannien, Australien, Indien, Irland, Kanada, Singapore och Sydafrika.

Version 4.0 eller senare av Google-appen måste finnas installerad på enheten och du måste ha aktiverat Webb- och appaktivitet.