Använda röstsökningar och röstkommandon med ”Ok Google”

Du kan göra saker som att söka, få vägbeskrivningar och skapa påminnelser med hjälp av rösten. Du kan till exempel säga ”Ok Google, behöver jag ha paraply i morgon?” och ta reda på om det ska regna i morgon. På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.

Aktivera röstsökning

1. Öppna Google-appen Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Röst.
  3. Här kan du ändra inställningar som språk och om du vill att en röstsökning ska starta när du säger ”Ok Google”.
  4. Tryck på Klart.

Starta en röstsökning

1. Öppna Google-appen Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Säg ”Ok Google” eller tryck på Tala Tala.

Radera röstinspelningar av ”Ok Google”

Om du konfigurerar Voice Match för Google-assistenten sparas inspelningarna i ditt Google-konto. Du kan hitta och radera dessa inspelningar i Google-kontot.

1. Öppna myactivity.google.com på en iPhone eller iPad.
  2. Klicka på Annan aktivitet på Google följt av Voice Match-registrering följt av Visa data.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Radera alla.

Det här kan du göra med hjälp av rösten

Om röstsökning är tillgängligt på ditt språk och i ditt land kan du säga de flesta av exempelmeningarna nedan. För närvarande fungerar inte alla exempel överallt och på alla språk.

Underhållning (musik, filmer och bilder)

Hitta ny musik: ”What songs do Mumford and Sons sing?” (Vilka låtar sjunger Mumford and Sons?)

Hitta en film: ”What movies are playing tonight?” (Vilka filmer går i kväll?) eller ”Where's Hunger Games playing?” (Var visas Hungerspelen?)

Söka efter bilder: ”Show me pictures of the Golden Gate Bridge.” (Visa bilder på Golden Gate-bron.)

Resor och vägbeskrivningar

Få vägbeskrivningar: ”Navigate to Safeway” (Navigera till Safeway) eller ”Directions to 1299 Colusa Avenue Berkeley California.” (Vägbeskrivning till 1299 Colusa Avenue i Berkeley i Kalifornien.)

Hitta platser i närheten: ”Where's the closest coffee shop?” (Var finns närmaste kafé?)

Planera en resa: ”What are some attractions in New York City?” (Vilka sevärdheter finns i New York?)

Fakta och snabba svar

Ta reda på vad klockan är: ”What time is it in London?” (Vad är klockan i London?)

Kontrollera vädret: ”Do I need a jacket today?” (Behöver jag ha jacka i dag?) eller ”What's the weather like tomorrow morning?” (Vad blir det för väder i morgon bitti?)

Besvara frågor: ”Where was Albert Einstein born?” (Var föddes Albert Einstein?) eller ”How old is Beyonce?” (Hur gammal är Beyonce?)

Beräkna dricks: ”What's the tip for 42 dollars?” (Vad blir det för dricks på 42 dollar?)

Översätta ord eller fraser: ”How do you say cucumber in Spanish?” (Vad heter gurka på spanska?)

Definiera ord: ”What does gluttony mean?” (Vad betyder frosseri?)

Konvertera enheter: ”What's 16 ounces in pounds?” (Hur många pounds är 16 ounces?)

Räkna ut mattetal: ”What's the square root of 2209?” (Vad är kvadratroten ur 2209?)

Spåra ett paket utifrån beställningsbekräftelsen i Gmail: ”Where's my package?” (Var är mitt paket?)

Lägga till fler språk

Om du vill använda röstsökning på fler än ett språk lägger du till språk i inställningarna.

1. Öppna Google-appen Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Röst följt av Språk följt av Lägg till ytterligare språk.