Använda röstsökningar och röstkommandon med ”Ok Google”

Du kan göra saker som att söka, få vägbeskrivningar och skapa påminnelser med hjälp av rösten. Du kan till exempel säga ”Ok Google, behöver jag ha paraply i morgon?” och ta reda på om det ska regna i morgon. På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.

Aktivera röstsökning

1. Öppna Google-appen Google Sök på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Röst.
  3. Tryck på Voice Match under Ok Google.
  4. Aktivera Åtkomst med Voice Match.

Starta en röstsökning

1. Öppna Google-appen Google Sök på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Säg ”Ok Google” eller tryck på mikrofonen Mikrofon.

Tips! På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.

Ändra inställningarna för Ok Google

Inställningar för Ok Google som du kan ändra

Vilka inställningar som är tillgängliga varierar beroende på enhet och version av Google-appen. Alla inställningar är inte tillgängliga på alla språk ännu.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna i din version av Google-appen.

När kan du säga ”OK Google”?

• Åtkomst med Voice Match eller Från valfri skärm:
    Om detta är på eller enheten laddas kan du säga ”Ok Google” oavsett vad som visas på skärmen. Den här inställningen kan göra så att vissa andra rösttjänster som använder kommandoord eller lystringskommandon inte fungerar.
  • Under körning:
    Du kan säga ”Ok Google” medan du använder Google Maps och Android Auto.
  • Alltid på:
    Du kan säga ”Ok Google” oavsett om skärmen är på eller inte.

Med skärmen låst

• Låsa upp med Voice Match:
    När du säger ”Ok Google” med en säker låsskärm aktiv och vi kan identifiera din röst kan du be Google att göra saker eller besöka webbplatser utan att låsa upp enheten.
  • Personliga resultat:
    Se personliga resultat vid röstsökning, även om enheten är låst.

Röstmodell för Ok Google

• Träna om röstmodellen:
    Träna Google på hur din röst låter igen. Testa det här alternativet om Google inte känner igen din röst när du säger ”Ok Google”. Om alternativet inte visas kontrollerar du att Åtkomst med Voice Match, Från valfri skärm eller Alltid på är aktiverat.
  • Radera röstmodellen på enheten:
    Ta bort det som du har lärt Google att känna igen din röst utifrån.
Åtgärda problem med Ok Google

Läs mer om hur du åtgärdar problem med Ok Google.

Radera röstinspelningar av ”Ok Google”

Om du konfigurerar Voice Match för Google-assistenten sparas inspelningarna i ditt Google-konto. Du kan hitta och radera dessa inspelningar i Google-kontot.

1. Öppna myactivity.google.com på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Klicka på Annan aktivitet på Google följt av Voice Match-registrering följt av Visa data.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Radera alla.

Det här kan du göra med hjälp av rösten

Om röstsökning är tillgängligt på ditt språk och i ditt land kan du säga de flesta av exempelmeningarna nedan. Alla är inte tillgängliga på alla språk.

Konto, sekretess och sökning
Ändra kontoinställningarna: ”Open Google Account settings” (Öppna inställningarna för Google-kontot).
Visa sökhistoriken: ”Show my Google search history” (Visa sökhistoriken på Google).
Ändra sekretessinställningarna: ”Adjust my Google privacy settings” (Ändra sekretessinställningarna på Google).
Ändra säkerhetsinställningarna: ”Adjust my Google security settings” (Ändra säkerhetsinställningarna på Google).
Kalender, alarm, påminnelser och information

Ställa in ett alarm: ”Set an alarm for 7 AM” (Ställ in ett alarm på 07.00) eller ”Set an alarm for every Friday morning at 7 AM” (Ställ in ett alarm varje fredagsmorgon klockan 07.00).

Ställa in en påminnelse: ”Remind me to call John at 6 PM” (Påminn mig om att ringa Johan klockan 18) eller ”Remind me to buy Belgian chocolate at Ghirardelli Square” (Påminn mig att jag ska köpa belgisk choklad på Ghirardelli Square).

Skapa en händelse i Google Kalender: ”Create a calendar event for dinner in San Francisco, Saturday at 7 PM” (Skapa en kalenderhändelse för middag i San Francisco på lördag klockan 19).

Visa kommande räkningar ”My bills” (Mina räkningar) eller ”My Comcast bills 2013.” (Mina Comcast-räkningar 2013).

Kolla schemat: ”Hur ser schemat ut i morgon?” eller ”När är nästa möte?”

Kommunicera med vänner och familj

Ring en vän: ”Call Lindsay Hampson” (Ring Lindsay Hampson) eller ”Call Mom” (Ring mamma).

Skicka sms till en vän: ”Text Jason that I'm running 5 minutes late” (Skicka sms till Jason om att jag är fem minuter sen).

Skicka e-post: ”Send an email to Kristin, subject new shoes, message, I can't wait to show you my new shoes, full stop” (Skicka e-post till Kristin, ämne nya skor, meddelande, vänta bara tills du ser mina nya skor, punkt).

Vägbeskrivning och resväg

Få vägbeskrivningar: ”Navigate to Safeway” (Navigera till Safeway) eller ”Directions to 1299 Colusa Avenue Berkeley California.” (Vägbeskrivning till 1299 Colusa Avenue i Berkeley i Kalifornien.)

Hitta platser i närheten: ”Where's the closest coffee shop?” (Var finns närmaste kafé?)

Fakta och snabba svar

Ta reda på vad klockan är: ”What time is it in London?” (Vad är klockan i London?)

Kontrollera vädret: ”Do I need a jacket today?” (Behöver jag ha jacka i dag?) eller ”What's the weather like tomorrow morning?” (Vad blir det för väder i morgon bitti?)

Besvara frågor: ”Where was Albert Einstein born?” (Var föddes Albert Einstein?) eller ”How old is Beyonce?” (Hur gammal är Beyonce?)

Beräkna dricks: ”What's the tip for 42 dollars?” (Vad blir det för dricks på 42 dollar?)

Översätta ord eller fraser: ”How do you say cucumber in Spanish?” (Vad heter gurka på spanska?)

Definiera ord: ”What does gluttony mean?” (Vad betyder frosseri?)

Konvertera enheter: ”What's 16 ounces in pounds?” (Hur många pounds är 16 ounces?)

Räkna ut mattetal: ”What's the square root of 2209?” (Vad är kvadratroten ur 2209?)

Spåra ett paket utifrån beställningsbekräftelsen i Gmail: ”Where's my package?” (Var är mitt paket?)

Fler appar som du kan använda ”Ok Google” med

Du kan säga ”Ok Google” och ge röstkommandon i andra appar på enheten. För närvarande är det bara vissa appar och endast vissa fraser i dem som stöds.

Fler appar som fungerar med ”Ok Google”

• Flixster: ”Show me Inception on Flixster” (visa Inception på Flixster).
  • Instacart: ”Show instacart availability” (visa vad som finns på Instacart).
  • Lincoln: ”Start my Lincoln MKZ” (starta min Lincoln MKZ).
  • NPR One: ”Listen to NPR” (lyssna på NPR).
  • NextPlus: ”Send a message with NextPlus” (skicka ett meddelande med NextPlus).
  • Realtor.com: ”Show rentals near me on Realtor” (visa lediga hyresbostäder i närheten på Realtor).
  • Shazam: ”Shazam this song” (kolla upp den här låten på Shazam).
  • Telegram: ”Send a Telegram message to Mom” (skicka ett meddelande till mamma med Telegram).
  • Threema: ”Send a Threema message to Kate” (skicka ett meddelande till Kate med Threema).
  • TripAdvisor: ”Show attractions near me on TripAdvisor” (visa sevärdheter i närheten på TripAdvisor).
  • Trulia: ”Show homes for sale in Boston on Trulia” (visa bostäder till salu i Boston på Trulia).
  • TuneIn Radio: ”Open TuneIn in car mode” (öppna TuneIn i billäge).
  • Walmart: ”Scan my receipt on Walmart” (skanna in mitt kvitto på Walmart).
  • WhatsApp: ”Send a WhatsApp to Joe” (skicka ett WhatsApp-meddelande till Joe).
  • Wink: ”Activate home mode on Wink” (aktivera hemläge på Wink).
  • Viber ”Send a message with Viber” (skicka ett meddelande med Viber).
  • Zillow: ”Show me open houses nearby on Zillow” (visa husvisningar i närheten på Zillow).

Se fler exempel på röstkommandon.

Google kan lära sig vilka appar du föredrar att använda

Om du ger ett röstkommando utan att säga namnet på appen (till exempel bara ”scan my receipt” [skanna mitt kvitto]) kan du öppna appen i sökresultatet. När du har gjort det några gånger lär sig Google att det är den appen du vill öppna och frågar dig inte igen.

Gör så här om Google ska fråga innan appen öppnas varje gång:

1. Säg röstkommandot eller skriv det.
  2. Avbryt genom att trycka på .
  3. Upprepa detta några gånger.
Appen startas inte längre automatiskt utan visas i sökresultaten igen. I vissa fall tar detta några minuter.

Var går det att söka med rösten?

Följande åtgärder är tillgängliga på engelska i USA, Storbritannien, Australien, Indien, Irland, Kanada, Singapore och Sydafrika.

Version 4.0 eller senare av Google-appen måste finnas installerad på enheten och du måste ha aktiverat Webb- och appaktivitet.