Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google Gesproken zoekopdracht gebruiken

Je kunt je stem gebruiken om nuttige informatie te zoeken.

De toegang tot Assistent-acties is verplaatst

Belangrijk: De microfoon in de zoekbalk opent nu alleen Google Gesproken zoekopdracht en ondersteunt geen Assistent-acties zoals 'zet een wekker', 'doe het licht aan' of 'stuur een bericht'. Je kunt de Assistent nog steeds gebruiken om deze acties en meer uit te voeren. Je opent de Assistent door 'Hey Google' te zeggen, je vinger op de startknop te houden of de aan/uit-knop van je Android-apparaat ingedrukt te houden.

Meer informatie over hoe je de Google Assistent instelt op je apparaat

Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

Een gesproken zoekopdracht starten

Belangrijk: De 'Hey Google'-trigger werkt alleen voor de Google Assistent.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de microfoon Microfoon.
  3. Gebruik je stem om iets te zoeken op Google Zoeken Zoeken.

Tip: Ontdek hoe je een nummer zoekt door het af te spelen, te neuriën of te zingen in de Google-app.

Veelgebruikte gesproken zoekopdrachten

Als gesproken zoekopdrachten beschikbaar zijn in jouw taal, land en regio, kun je de meeste van deze voorbeelden gebruiken.

Tip: Sommige van deze voorbeelden werken alleen in bepaalde talen, landen of regio's.

Entertainment (muziek, films, tv, boeken en afbeeldingen)

Nieuwe muziek zoeken: 'Welke nummers spelen Mumford and Sons?'

Een film zoeken: 'Welke films draaien er vanavond?' of 'Waar draait Hunger Games?'

Zoeken naar afbeeldingen: 'Toon me foto's van de Golden Gate Bridge.'

Routes en reizen

Routes opvragen: 'Navigeer naar Johan Cruijff Arena' of 'Route naar Reitdiep 120, Groningen.'

Plaatsen in de buurt zoeken: 'Waar is de dichtstbijzijnde koffiebar?'

Een reis plannen: 'Wat zijn enkele bezienswaardigheden in New York City?'

Een tafel reserveren: 'Reserveer een tafel voor twee personen bij Cascal voor woensdagavond.'

Feiten en snelle antwoorden

De tijd opvragen: 'Hoe laat is het in Londen?'

Check wat voor weer het is: 'Moet ik vandaag een jas aan?' of 'Wat voor weer is het morgenochtend?'

Triviavragen beantwoorden: 'Waar is Albert Einstein geboren?' of 'Hoe oud is Beyoncé?'

Woorden of zinnen vertalen: 'Hoe zeg je komkommer in het Spaans?'

Een woord definiëren: 'Wat betekent vraatzucht?'

Eenheden omrekenen: 'Hoeveel is 16 ounce in kilo's?'

Een wiskundig probleem oplossen: 'Wat is de wortel van 2209?'