Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-puhehaun käyttäminen

Voit hakea hyödyllisiä tietoja äänikomennoilla.

Puhehaun aloittaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Napauta mikrofonia Speak.
  3. Kysy jotain.

Vinkki: Katso, miten voit hakea kappaletta soittamalla, hyräilemällä tai laulamalla sitä Google-sovellukselle.

Yleisiä puhehakuja

Jos puhehaku on saatavilla kielelläsi ja alueellasi, voit käyttää useimpia näistä esimerkeistä.

Vinkki: Jotkin esimerkit toimivat vain tietyillä kielillä tai alueilla.

Viihde (musiikki, elokuvat ja kuvat)

Uuden musiikin löytäminen: "Mitä kappaleita Mumford and Sons on julkaissut?"

Elokuvan löytäminen: "Mitä elokuvia tänään esitetään?" tai "Missä Nälkäpeli esitetään?"

Kuvien hakeminen: "Näytä kuvia Turun linnasta"

Matkailu ja navigointi

Reittiohjeet: "Navigoi Citymarketiin" tai "Reittiohjeet kohteeseen Hallituskatu 2, Oulu"

Lähellä olevien paikkojen löytäminen: "Missä on lähin kahvila?"

Matkan suunnitteleminen: "Mitä nähtävyyksiä Turussa on?"

Faktat ja nopeat vastaukset

Kellonaika: "Paljonko kello on Lontoossa?"

Säätiedot: "Tarvitsenko tänään takkia?" tai "Millainen sää on huomenna?"

Tietokilpailukysymykset: "Missä Albert Einstein syntyi?" tai "Kuinka vanha Beyoncé on?"

Sanojen tai ilmausten kääntäminen: "How do you say cucumber in Spanish?"

Sanan määritteleminen: "Mitä mässäily tarkoittaa?"

Mittayksiköiden muuntaminen: "Minkä verran on 16 paunaa kilogrammoina?"

Laskutehtävän ratkaiseminen: "Mikä on 2209:n neliöjuuri?"

Toisen kielen lisääminen

Jos haluat käyttää puhehakua useammalla kuin yhdellä kielellä, lisää kieli asetuksistasi.

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuva tai alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Voice ja Assistant.
  3. Valitse Kieli ja sitten Lisää kieli.