Ok Google ‑puhehaku ja sen komennot

Voit esimerkiksi tehdä hakuja, hakea reittiohjeita ja luoda muistutuksia puhumalla. Voit sanoa esimerkiksi "Ok Google, tarvitsenko sateenvarjoa huomenna", jos haluat tarkistaa, onko huomiselle ennustettu sadetta.

Puhehaun käyttöönotto

1. Avaa Google-sovellus Google-haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Puhe ja sitten Ok Google ‑tunnistus.
  3. Valitse, milloin haluat puhelimen kuulevan Ok Google ‑toimintosanan.

Katso, miten voit ottaa Ok Googlen käyttöön Android-laitteella.

Puhehaun aloittaminen

1. Avaa Google-sovellus Google-haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Sano Ok Google tai valitse Mikrofoni Mikrofoni.

Puheen käyttötapoja

Jos puhehaku on käytettävissä kielelläsi tai asuinmaassasi, voit sanoa useimmat näistä esimerkeistä, mutta kaikki eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Tili, tietosuoja ja haku

Tilin asetusten muuttaminen: "Avaa Google tilin asetukset"
Hakuhistorian tarkastelu: "Näytä Google-hakuhistoriani"
Yksityisyysasetusten muuttaminen: "Muuta yksityisyysasetuksiani Googlessa"
Tietosuoja-asetusten muuttaminen: "Muuta tietosuoja-asetuksiani Googlessa"
Kalenteri, herätykset, muistutukset ja tiedot

Herätyksen asettaminen: "Herätysaika kello seitsemän" tai "Herätysaika joka perjantaiaamu kello seitsemän"

Muistutuksen asettaminen: "Muistuta minua soittamaan Matille kello kuusi" tai "Muistuta minua ostamaan jäätelöä Kauppatorilla"

Google Kalenteri ‑tapahtuman luominen: "Luo kalenteritapahtuma: illallinen Vaasassa lauantaina kello 19"

Tulevien laskujen tarkastelu: "Omat laskut" tai "Omat DNA-laskut 2013"

Yhteydenpito perheeseen ja ystäviin

Puhelun soittaminen: "Soita Liisa Virtaselle" tai "Soita äidille"

Tekstiviestin lähettäminen: "Lähetä Jarkolle tekstiviesti, että olen viisi minuuttia myöhässä"

Sähköpostin lähettäminen: "Lähetä sähköposti Kristalle, aihe, uudet kengät, viesti, pian näet uudet hienot kenkäni, piste"

Reittiohjeet ja matkustaminen

Reittiohjeet: "Navigoi Citymarketiin" tai "Reittiohjeet: Hallituskatu 2, Oulu"

Lähellä olevien paikkojen löytäminen: "Missä on lähin kahvila?"

Faktat ja nopeat vastaukset

Kellonaika: "Paljonko kello on Lontoossa?"

Sään tarkistaminen: "Tarvitsenko takkia tänään?" tai "Millainen sää on huomenaamuna?"

Triviakysymyksiin vastaaminen: "Missä Albert Einstein syntyi?" tai "Minkä ikäinen Beyoncé on?"

Tipin laskeminen: "Minkä verran maksan tippiä 30 eurosta??"

Sanojen tai ilmausten kääntäminen: "Mikä on kurkku espanjaksi?"

Sanan määritteleminen: "Mitä mässäily tarkoittaa?"

Mittayksiköiden muuntaminen: "Minkä verran on 16 paunaa kilogrammoina?"

Laskutehtävän ratkaiseminen: "Mikä on 2209:n neliöjuuri?"

Paketin seuraaminen Gmailissa olevan tilausvahvistuksen kautta: "Missä pakettini on?"