Hei Google ‑puhehakujen ja ‑toimintojen käyttäminen

Voit tehdä puhumalla toimintoja, kuten hakea, pyytää reittiohjeita ja luoda muistutuksia. Jos esimerkiksi haluat tietää, onko luvassa sadetta, sano "Hei Google, tarvitsenko huomenna sateenvarjoa?"

Tärkeää: Joillakin laitteilla voit sanoa vain Ok Google.

Puhehaun käyttöönotto

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Puhe.
  3. Valitse Ok Google ‑kohdasta Voice Match.
  4. Laita Ok Google päälle.

Puhehaun aloittaminen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Sano Ok Google tai valitse Mikrofoni Mikrofoni.

Ok Google ‑asetusten muuttaminen

Muutettavissa olevat Ok Google -asetukset

Asetukset voivat vaihdella laitteen ja Google-sovelluksen version mukaan. Jotkin asetukset eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Lue lisää Google-sovelluksen asetusten muuttamisesta.

Milloin voit sanoa Ok Google

• Ok Google:
    Jos näyttö on päällä tai laite latautuu, voit sanoa Ok Google millä tahansa näytöllä. Tämä asetus voi estää muiden toimintosanoja tai herätyskomentoja käyttävien äänipalvelujen toiminnan.
  • Ajon aikana:
    Voit sanoa Ok Google, kun käytät Google Mapsia ja Android Autoa.
  • Aina käytössä:
    Voit sanoa Ok Google, olipa näyttö päällä tai ei.

Kun näyttö on lukittuna

• Avaa lukitus Voice Matchin avulla:
    Kun sanot lukitusnäytöllä Ok Google ja tunnistamme äänesi, voit pyytää Googlea tekemään asioita tai avaamaan sivustoja puolestasi avaamatta laitteesi lukitusta manuaalisesti.
  • Omat hakutulokset:
    Voit katsella omia puhehakutuloksiasi, vaikka laitteesi olisi lukittu.

Ok Google ‑äänimalli

• Opeta äänimalli uudelleen:
    Opeta Googlelle uudelleen, miltä äänesi kuulostaa. Kokeile tätä, jos Google ei tunnista ääntäsi, kun sanot Ok Google. Jos et näe asetusta, varmista, että Ok Google on käytössä.
  • Poista äänimalli laitteelta:
    Poista Googlelle opettamasi äänen tiedot kyseiseltä laitteelta.
Ok Googlen ongelmien korjaaminen

Katso ohjeet Ok Googlen ongelmien korjaamiseen.

Ok Google ‑audiotallenteiden poistaminen

Kun otat Voice Matchin käyttöön Assistantilla, äänimallien perusteella luodut audiotallenteet lisätään Google-tilillesi. Voit nähdä tallenteet Google-tililläsi ja poistaa niitä sieltä.

1. Siirry Android-puhelimella tai ‑tabletilla osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Valitse Voice Matchin ja Face Matchin käyttöönotto ‑kohdan alta Näytä data.
  4. Valitse Poista kaikki käyttöönotot ja sitten Poista.

Puheen käyttötapoja

Jos puhehaku on käytettävissä kielelläsi ja maassasi, voit käyttää useimpia näistä esimerkeistä. Jotkin niistä eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Tili, yksityisyys ja hakeminen
Tilin asetusten muuttaminen: "Avaa Google-tilin asetukset"
Hakuhistorian näkeminen: "Näytä Google-hakuhistoriani"
Yksityisyysasetusten muuttaminen: "Muuta yksityisyysasetuksiani Googlessa."
Suojausasetusten muuttaminen: "Muuta suojausasetuksiani Googlessa"
Kalenteri, herätykset, muistutukset ja tiedot

Herätyksen lisääminen: "Herätysaika kello seitsemän" tai "Herätysaika joka perjantaiaamu kello seitsemän"

Muistutuksen lisääminen: "Muistuta minua soittamaan Matille kello kuusi" tai "Muistuta minua ostamaan jäätelöä Kauppatorilla"

Tekstiviestien lukeminen: "Näytä minulle Timon viestit illallisesta"

Tapahtuman luominen Google Kalenteriin: "Luo kalenteritapahtuma: illallinen Vaasassa lauantaina kello 19"

Tulevien laskujen näkeminen: "Omat laskut" tai "Omat DNA-laskut 2013"

Aikataulun tarkistaminen: "Mitä on ohjelmassa huomenna?" tai "Milloin seuraava kokous on?"

Yhteydenpito ystävien ja perheenjäsenten kanssa

Puhelun soittaminen: "Soita Liisa Virtaselle" tai "Soita äidille"

Tekstiviestin lähettäminen: "Lähetä Jarkolle tekstiviesti, että olen viisi minuuttia myöhässä"

Hangouts-keskusteluviestin lähettäminen: "Lähetä Hangouts-viesti Paavolle" tai "Aloita Hangouts-keskustelu"

Hangouts-videopuhelun aloittaminen: "Aloita videopuhelu" tai "Soita videopuhelu Jennille Hangoutsilla"

Sähköpostin lähettäminen: "Lähetä sähköposti Kristalle, aihe, uudet kengät, viesti, pian näet uudet hienot kenkäni, piste"

Vastaajaviestien tarkistaminen: "Kuuntele vastaajaviestit"

Viihde (musiikki, elokuvat, TV, kirjat ja kuvat)

Musiikin soittaminen: "Soita Macklemorea" tai "Soita Can't Hold Us"

Kappaleen tunnistaminen: "Mikä tämä kappale on?"

Uuden musiikin löytäminen: "Mitä kappaleita Mumford and Sons on julkaissut?"

Google Playn radioaseman toistaminen: "Soita musiikkia"

Google Playn elokuvan katsominen: "Katso Frozen"

Lisätiedot katsomastasi TV-ohjelmasta: "Mitä TV:stä tulee?"

Google Playn kirjan lukeminen: "Lue Ender"

Elokuvan löytäminen: "Mitä elokuvia tänään esitetään?" tai "Missä Nälkäpeli esitetään?"

Kuvien hakeminen: "Näytä kuvia Turun linnasta"

Valokuvan ottaminen tai videon tallentaminen: "Ota kuva" tai "Tallenna video"

Reittiohjeet ja matkustaminen

Reittiohjeet: "Navigoi Citymarketiin" tai "Reittiohjeet kohteeseen Hallituskatu 2, Oulu"

Lähellä olevien paikkojen löytäminen: "Missä on lähin kahvila?"

Matkan suunnitteleminen: "Mitä nähtävyyksiä Turussa on?"

Matkatietojen tarkistaminen: "Näytä minulle lentoni" tai "Missä hotellini on?"

Pöydän varaaminen: "Varaa pöytä kahdelle Vapianosta keskiviikkona"

Faktat ja nopeat vastaukset

Kellonaika: "Paljonko kello on Lontoossa?"

Säätiedot: "Tarvitsenko tänään takkia?" tai "Millainen sää on huomenna?"

Tietokilpailukysymykset: "Missä Albert Einstein syntyi?" tai "Kuinka vanha Beyoncé on?"

Tipin laskeminen: "Minkä verran maksan tippiä 30 eurosta?"

Sanojen tai ilmausten kääntäminen: "Mikä on kurkku espanjaksi?"

Sanan määritteleminen: "Mitä mässäily tarkoittaa?"

Mittayksiköiden muuntaminen: "Minkä verran on 16 paunaa kilogrammoina?"

Laskutehtävän ratkaiseminen: "Mikä on 2209:n neliöjuuri?"

Paketin seuraaminen Gmailissa olevan tilausvahvistuksen kautta: "Missä pakettini on?"

Sovellusten sisältä hakeminen laitteella: "Etsi thairuokaa Yelpistä"

Laitteen asetusten muuttaminen

Wi-Fi: "Laita Wi-Fi päälle" tai "Laita Wi-Fi pois päältä"

Bluetooth: "Laita Bluetooth päälle" tai "Laita Bluetooth pois päältä"

Taskulamppu: "Laita taskulamppu päälle" tai "Laita taskulamppu pois päältä"

Muita sovelluksia, joissa voit käyttää Ok Googlea

Voit tehdä puhetoimintoja sanomalla "Ok Google" muillakin laitteellasi olevilla sovelluksilla. Tämä toiminto on tällä hetkellä saatavilla vain tietyissä sovelluksissa, ja vain tietyt lausekkeet toimivat.

Muita sovelluksia, joissa Ok Google toimii

• Flixster: "Näytä minulle Inception Flixsterissä"
  • Instacart: "Näytä Instacartin saatavuus"
  • iRobot Home: "Aloita moppaus"
  • Lincoln: "Käynnistä Lincoln MKZ"
  • NPR One: "Kuuntele NPR:ää"
  • NextPlus: "Lähetä viesti NextPlusilla"
  • Realtor.com: "Näytä lähelläni olevat vuokra-asunnot Realtorissa"
  • Shazam: "Tunnista tämä kappale Shazamissa"
  • Telegram: "Lähetä Telegram-viesti äidille"
  • Threema: "Lähetä Threema-viesti Katille"
  • TripAdvisor: "Näytä lähelläni olevat nähtävyydet TripAdvisorissa"
  • Trulia: "Näytä Bostonissa myytävänä olevat asunnot Truliassa"
  • TuneIn Radio: "Avaa TuneIn autotilassa"
  • Walmart: "Skannaa kuittini Walmartissa"
  • WhatsApp: "Lähetä WhatsApp-viesti Jaskalle"
  • Wink: "Aktivoi Kotona-tila Winkissä"
  • Viber: "Lähetä viesti Viberissä"
  • Zillow: "Näytä minulle lähellä olevat vapaat asunnot Zillow'ssa"

Katso lisää esimerkkejä puhetoiminnoista.

Ensisijaisten sovellusten oppiminen

Jos et mainitse pyynnössäsi sovelluksen nimeä (sanot esimerkiksi vain “skannaa kuittini”), voit avata sovelluksen hakutuloksista. Kun olet tehnyt niin muutamia kertoja, Google oppii, että haluat avata sovelluksen, eikä kysy uudelleen.

Jos haluat, että sinulta kysytään aina ennen sovelluksen avaamista:

1. Sano tai kirjoita puhetoiminto.
  2. Peruuta valitsemalla  .
  3. Toista muutaman kerran.
Sovellus ei enää käynnisty automaattisesti. Se näkyy jälleen hakutuloksissa. Joissakin tapauksissa se näkyy muutaman minuutin kuluttua.

Missä puhehakua voi käyttää

Nämä toiminnot ovat saatavilla englanniksi Australiassa, Etelä-Afrikassa, Intiassa, Irlannissa, Kanadassa, Singaporessa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa.

Laitteellasi on oltava Google-sovellus 4.0 tai sitä uudempi versio, ja Verkko- ja sovellustoiminnan on oltava päällä.