Brug talesøgninger og -handlinger med "Ok Google"

Du kan bruge din stemme til at foretage handlinger, f.eks. til at søge, få rutevejledning og oprette påmindelser. Hvis du f.eks. vil vide, om vejrudsigten melder om regn, kan du sige "Ok Google, får jeg brug for en paraply i morgen?" På nogle enheder kan du også sige "Hey Google".

Aktivér Talesøgning

1. Åbn Google-appen Google Søgning på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Nederst til højre skal du trykke på Mere Mere og derefter Indstillinger og derefter Tale.
  3. Tryk på Voice Match under "Okay Google".
  4. Aktivér Adgang med Voice Match.

Start en talesøgning

1. Åbn Google-appen Google Søgning på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Sig "Ok Google", eller tryk på mikrofonen Mikrofon.

Tip! På nogle enheder kan du også sige "Hey Google".

Skift indstillinger for "Ok Google"

Indstillinger for "Ok Google", som du kan ændre

Indstillingerne kan variere afhængigt af enheden og din version af Google-appen. Det er ikke alle indstillinger, der er tilgængelige på alle sprog.

Se, hvordan du ændrer dine indstillinger for Google-appen.

Hvornår du kan sige "Ok Google"

• Adgang med Voice Match eller Fra en hvilken som helst skærm:
    Hvis skærmen er tændt eller enheden oplader, kan du sige "Ok Google" fra en hvilken som helst skærm. Denne indstilling kan forhindre visse andre taletjenester, der bruger kommandoord eller aktiveringskommandoer, i at fungere.
  • Under kørsel:
    Du kan sige "Ok Google", mens du bruger Google Maps og Android Auto.
  • Altid slået til:
    Du kan sige "Ok Google", uanset om din skærm er tændt eller slukket.

Når din skærm er låst

• Lås op med Voice Match:
    Når du siger "Ok Google" fra en sikker låseskærm, og vi kan genkende lyden af din stemme, kan du bede Google om at foretage handlinger for dig eller åbne et website, uden at du behøver at låse enheden op manuelt.
  • Personlige resultater:
    Se personligt indhold for dine talesøgninger, selv når din enhed er låst.

Stemmemodellen "OK Google"

• Genoptræn stemmemodel:
    Lær Google at genkende din stemme igen. Du kan prøve dette, hvis Google ikke kan genkende din stemme, når du siger "Ok Google". Hvis du ikke kan se denne indstilling, skal du sørge for, at "Adgang med Voice Match", "Fra en hvilken som helst skærm" eller "Altid slået til" er aktiveret.
  • Slet stemmemodellen på enheden:
    Fjern de oplysninger, Google har fået i forhold til at genkende din stemme på den pågældende enhed.
Løs problemer med "Ok Google".

Se hvordan du løser problemer med "Ok Google".

Slet "Ok Google"-stemmeoptagelser

Når du konfigurerer din assistent til at anvende Voice Match, gemmes optagelserne på din Google-konto. Du kan finde og slette disse optagelser via din Google-konto.

1. Gå til myactivity.google.com på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Til venstre skal du klikke på Anden Google-aktivitet og derefter Voice Match-tilmelding og derefter Se data.
  3. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Slet alle.

Måder, du kan bruge din stemme på

Hvis talesøgning er tilgængelig på dit sprog eller i dit land, kan du sige de fleste af eksemplerne nedenfor. Nogle af dem er ikke tilgængelige på alle sprog.

Konto, privatliv og søgning
Skift kontoindstillinger: "Åbn Google-kontoindstillinger."
Se din søgehistorik: "Vis min Google-søgehistorik."
Skift dine privatlivsindstillinger: "Juster mine Google-privatlivsindstillinger."
Skift dine sikkerhedsindstillinger: "Juster mine Google-sikkerhedsindstillinger."
Kalender, alarmer, påmindelser og oplysninger

Indstil en alarm: "Indstil en alarm til kl. 07.00" eller "Indstil en alarm til hver fredag morgen kl. 07.00".

Opret en påmindelse: "Mind mig om at ringe til John kl. 18.00" eller "Mind mig om at købe kager hos Lagkagehuset".

Opret en begivenhed i Google Kalender: "Opret en begivenhed i kalenderen for middag i Randers på lørdag kl. 19.00".

Se dine kommende regninger: "Mine regninger" eller "Mine YouSee-regninger for 2017".

Tjek din tidsplan: "Hvad har jeg planlagt for i morgen?" eller "Hvornår er mit næste møde?"

Kommuniker med venner og familie

Ring til en ven: "Ring til Linda Hansen" eller "Ring til mor".

Skriv en sms til en ven: "Skriv en sms til Janus om, at jeg er fem minutter forsinket".

Send en e-mail: "Send en e-mail to Kristina, emne, nye sko, meddelelse, jeg glæder mig vildt meget til at vise dig mine nye sko, punktum".

Rutevejledninger og rejser

Få rutevejledning: "Find vej til Bilka" eller "Rutevejledning til Arne Jacobsens Allé 24, 2300 København S".

Find steder i nærheden: "Hvor ligger den nærmeste café?"

Fakta og hurtige svar

Find klokkeslæt: "Hvad er klokken i London?"

Få vejrudsigter: "Skal jeg tage en frakke på i dag?" eller "Hvordan bliver vejret i morgen tidlig?"

Få svar på faktaspørgsmål: "Hvor blev Albert Einstein født?" eller "Hvor gammel er Beyonce?"

Beregn drikkepenge: "Hvor meget skal jeg give i drikkepenge for en regning på 250 kr.?"

Oversæt ord eller sætninger: "Hvordan siger man agurk på spansk?"

Definer et ord: "Hvad betyder inflammation?"

Konvertér måleenheder: "Hvor meget er 16 fod i meter?"

Få løst et regnestykke: "Hvad er kvadratroden af 2.209?"

Spor en pakke via ordrebekræftelsen på din Gmail-konto: "Hvor er min pakke?"

Flere apps, hvor du kan bruge "Ok Google"

Du kan foretage talehandlinger i andre apps på din enhed ved at sige "Ok Google". Dette er i øjeblikket kun tilgængeligt i visse apps, og det er kun visse sætninger, der virker.

Flere apps, hvor "Ok Google" fungerer

• Flixster: "Vis mig Inception på Flixster."
  • Instacart: "Vis tilgængelighed af instacart."
  • Lincoln: "Start min Lincoln MKZ."
  • NPR One: "Lyt til NPR."
  • NextPlus: "Send en besked med NextPlus."
  • Realtor.com: "Vis ejendomme til leje i nærheden af mig på Realtor."
  • Shazam: "Find sangen med Shazam."
  • Telegram: "Send en Telegram-besked til mor."
  • Threema: "Send en Threema-besked til Kate."
  • TripAdvisor: "Vis seværdigheder i nærheden af mig på TripAdvisor."
  • Trulia: "Vis boliger til salg i Boston på Trulia."
  • TuneIn Radio: "Åbn TuneIn i biltilstand."
  • Walmart: "Scan min kvittering i Walmart."
  • WhatsApp : "Send en besked til Joe på WhatsApp."
  • Wink: "Aktivér hjemmetilstand på Wink."
  • Viber: "Send en besked med Viber."
  • Zillow: "Vis mig åbne huse i nærheden på Zillow."

Se flere eksempler på talehandlinger.

Google lærer, hvad nogle af dine foretrukne apps er

Når du ikke nævner appnavnet i forbindelse med visse anmodninger (hvis du f.eks. kun siger "scan min kvittering"), kan du åbne appen fra søgeresultaterne. Når du har gjort dette et par gange, lærer Google, at du vil åbne appen, og spørger dig ikke igen.

Hvis du vil spørges hver gang, før du åbner appen:

1. Sig eller skriv talehandlingen.
  2. Annuller ved at trykke på .
  3. Gentag et par gange.
Appen åbnes ikke længere automatisk og vises igen i søgeresultater – nogle gange efter et par minutter.

Her kan du bruge talesøgning

Disse handlinger er tilgængelige på engelsk i USA, Storbritannien, Australien, Canada, Indien, Irland, Singapore og Sydafrika.

Din enhed skal have version 4.0 eller nyere af Google-appen 4.0 med Web- og appaktivitet aktiveret.