Utilitzar les cerques per veu i les accions de veu d'"Ok Google"

Podeu utilitzar la veu per dur a terme accions com ara cercar, obtenir indicacions i crear recordatoris. Per exemple, per saber si hi ha previsió de pluja, digueu "Ok Google, demà necessitaré paraigua?". En alguns dispositius, també podeu dir "Ei Google".

Activar la cerca per veu

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Cerca de Google.
  2. A la part inferior dreta, toqueu Més Més i després Configuració i després Veu.
  3. A "Ok Google", toqueu Voice Match.
  4. Activeu Accés amb Voice Match.

Iniciar una cerca per veu

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Cerca de Google.
  2. Digueu "Ok Google" o toqueu el micròfon Micròfon.

Consell: en alguns dispositius, també podeu dir "Ei Google".

Canviar la configuració d'"Ok Google"

Opcions de configuració d'"Ok Google" que podeu canviar

Les opcions de configuració poden variar en funció del dispositiu i de la versió de l'aplicació Google. No totes les opcions estan disponibles en tots els idiomes.

Obteniu més informació sobre com podeu modificar la configuració de l'aplicació Google.

Quan es pot dir "Ok Google"

• Accés amb Voice Match o Des de qualsevol pantalla:
    Si la pantalla està encesa o el dispositiu s'està carregant, podeu dir "Ok Google" des de qualsevol pantalla. Aquesta opció de configuració pot fer que altres serveis de veu que utilitzen paraules actives o que activen ordres no funcionin.
  • Durant la conducció:
    Podeu dir "Ok Google" mentre utilitzeu Google Maps i Android Auto.
  • Sempre activat:
    Podeu dir "Ok Google" independentment de si la pantalla està encesa o apagada.

Quan la pantalla està bloquejada

• Desbloqueja amb Voice Match:
    Quan digueu "Ok Google" des d'una pantalla de bloqueig segura i puguem reconèixer el so de la vostra veu, podeu fer que Google dugui a terme accions o bé anar a llocs web sense haver de desbloquejar el dispositiu manualment.
  • Resultats personals:
    Consulteu resultats personals per a les cerques per veu fins i tot quan el dispositiu està bloquejat.

Model de veu d'"Ok Google"

• Torna a entrenar el model de veu:
    Torneu a ensenyar a Google com sona la vostra veu. Proveu aquesta opció si Google no reconeix la vostra veu quan dieu "Ok Google". Si no la veieu, comproveu que les opcions "Accés amb Voice Match", "Des de qualsevol pantalla" o "Sempre activat" estan activades.
  • Suprimeix el model de veu del dispositiu:
    Amb aquesta opció se suprimeix del dispositiu el que heu ensenyat a Google perquè reconegui la vostra veu.
Solucionar problemes amb "Ok Google"

Obteniu informació sobre com podeu resoldre els problemes amb "Ok Google".

Suprimir gravacions de veu d'"Ok Google"

Quan configureu l'Assistent perquè utilitzi Voice Match, les gravacions es desen al Compte de Google, on podeu trobar-les i suprimir-les.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, aneu a myactivity.google.com.
  2. A l'esquerra, feu clic a Altres activitats de Google i després Inscripció a Voice Match i després Mostra les dades.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i després Suprimeix-ho tot.

Com podeu utilitzar la veu

Si la cerca per veu està disponible en el vostre idioma i país, podeu dir la majoria d'aquests exemples. Alguns no estan disponibles en tots els idiomes.

Compte, privadesa i cerca
Canviar la configuració del compte: "Obre la configuració del Compte de Google".
Consultar l'historial de cerques: "Mostra el meu historial de cerques a Google".
Canviar la configuració de privadesa: "Ajusta la meva configuració de privadesa de Google".
Canviar la configuració de seguretat: "Ajusta la meva configuració de seguretat de Google".
Calendari, alarmes, recordatoris i informació

Configurar una alarma: "Configura una alarma per a les 7 del matí" o "Configura una alarma per als divendres a les 7 del matí".

Configurar un recordatori: "Recorda'm que truqui al Joan a les 6 de la tarda" o "Recorda'm que compri xocolata belga a la plaça Major".

Crear un esdeveniment de Google Calendar: "Crea un esdeveniment del calendari: sopar a Tarragona, dissabte a les 19:00".

Consultar les vostres pròximes factures: "Les meves factures" o "Les meves factures d'Orange de 2013".

Consulteu l'agenda: "Com tinc el dia demà?" o "Quan és la pròxima reunió?"

Comunicar-se amb els amics i la família

Trucar a un amic o familiar: "Truca a la Lídia Torres" o "Truca a la mare".

Enviar un SMS a un amic: "Envia un SMS al Josep per dir-li que faig 5 minuts tard".

Enviar un correu electrònic: "Envia un correu electrònic a la Cristina, assumpte, sabates noves, missatge, quines ganes tinc d'ensenyar-te les meves sabates noves, punt".

Indicacions i trajectes

Obtenir indicacions: "Porta'm al supermercat Consum" o "Indicacions per anar al carrer de la Sagrada Família, 7, Vic, Barcelona".

Cercar llocs propers: "On és la cafeteria més propera?".

Informació i respostes ràpides

Preguntar l'hora: "Quina hora és a Londres?".

Comprovar el temps: "Avui necessito jaqueta?" o "Quin temps farà demà al matí?".

Obtenir respostes a preguntes de cultura general: "On va néixer Albert Einstein?" o "Quina edat té Beyoncé?".

Calcular la propina: "Quina és la propina recomanada per a 42 euros?".

Traduir paraules o frases: "Com es diu 'cogombre' en francès?".

Cercar la definició d'una paraula: "Què significa 'voracitat'?".

Convertir unitats: "Quants quilos són 16 unces?".

Resoldre operacions matemàtiques: "Quina és l'arrel quadrada de 2.209?".

Fer el seguiment d'un paquet a partir de la confirmació de la comanda rebuda a Gmail: "On és el meu paquet?"

Més aplicacions amb què podeu utilitzar "Ok Google"

Podeu dir "Ok Google" per dur a terme accions de veu amb altres aplicacions del dispositiu. Actualment, només està disponible en determinades aplicacions, i només funcionen certes frases.

Més aplicacions que funcionen amb "Ok Google"

• Flixster: "Mostra'm Inception a Flixster".
  • Instacart: "Mostra la disponibilitat d'Instacart".
  • Lincoln: "Inicia el meu Lincoln MKZ".
  • NPR One: "Vull escoltar NPR".
  • NextPlus: "Envia un missatge amb NextPlus".
  • Realtor.com: "Mostra lloguers a prop meu a Realtor".
  • Shazam: "Identifica aquesta cançó amb Shazam".
  • Telegram: "Envia un missatge de Telegram a la mare".
  • Threema: "Envia un missatge de Threema a la Caterina".
  • TripAdvisor: "Mostra atraccions a prop meu a TripAdvisor".
  • Trulia: "Mostra habitatges en venda a Barcelona a Trulia".
  • TuneIn Radio: "Obre TuneIn en mode cotxe".
  • Walmart: "Escaneja el rebut a Walmart".
  • WhatsApp: "Envia un WhatsApp al Josep".
  • Wink: "Activa el mode llar a Wink".
  • Viber: "Envia un missatge amb Viber".
  • Zillow: "Mostra'm cases obertes a prop a Zillow".

Vegeu més exemples d'accions de veu.

Google aprèn algunes de les vostres aplicacions preferides

Quan no esmenteu el nom de l'aplicació per a algunes sol·licituds (per exemple, només dieu "escaneja el rebut”), podeu obrir l'aplicació des dels resultats de la cerca. Després de fer-ho algunes vegades, Google aprèn que voleu obrir l'aplicació i ja no us ho tornarà a preguntar.

Si voleu que se us pregunti cada vegada abans d'obrir l'aplicació, feu el següent:

1. Digueu o escriviu l'acció de veu.
  2. Per cancel·lar, toqueu .
  3. Repetiu el procés diverses vegades.
L'aplicació ja no s'iniciarà automàticament i tornarà a mostrar-se als resultats de la cerca, en alguns casos pocs minuts després.

On podeu utilitzar la cerca per veu

Aquestes accions estan disponibles en anglès a Austràlia, al Canadà, als Estats Units, a l'Índia, a Irlanda, al Regne Unit, a Singapur i a Sud-àfrica.

El vostre dispositiu ha de tenir l'aplicació Google 4.0 o una versió posterior i l'opció Activitat al web i en aplicacions activada.