Utilitzar les cerques per veu i les accions de veu d'"Ok Google"

Podeu utilitzar la veu per dur a terme accions com ara fer cerques, obtenir indicacions i crear recordatoris. Per exemple, per saber si hi ha predicció de pluja, digueu "Ok Google, demà necessitaré el paraigua?".

Important: en alguns dispositius només podeu dir "Ok Google".

Activar la cerca per veu

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Cerca de Google.
  2. A la part inferior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Veu.
  3. A "Ok Google", toqueu Voice Match.
  4. Activeu Ok Google.

Iniciar una cerca per veu

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Google Cerca de Google.
  2. Digueu "Ok Google" o toqueu el micròfon Micròfon.

Canviar la configuració d'"Ok Google"

Opcions de configuració d'"Ok Google" que es poden canviar

Les opcions de configuració poden variar en funció del dispositiu i de la versió de l'aplicació Google. No totes les opcions estan disponibles en tots els idiomes.

Obteniu informació sobre com podeu canviar la configuració de l'aplicació Google.

Quan es pot dir "Ok Google"

• Ok Google:
    Si la pantalla està encesa o el dispositiu s'està carregant, podeu dir "Ok Google" des de qualsevol pantalla. Aquesta opció de configuració pot fer que altres serveis de veu que utilitzen paraules d'activació o que activen ordres no funcionin.
  • Mentre condueixes:
    Podeu dir "Ok Google" mentre utilitzeu Google Maps i Android Auto.
  • Sempre activat:
    Podeu dir "Ok Google" independentment de si la pantalla està encesa o apagada.

Quan la pantalla està bloquejada

• Desbloqueja amb Voice Match:
    Quan digueu "Ok Google" des d'una pantalla de bloqueig segura i puguem reconèixer el so de la vostra veu, podeu fer que Google dugui a terme accions o bé anar a llocs web sense haver de desbloquejar el dispositiu manualment.
  • Resultats personals:
    Consulteu resultats personals per a les cerques per veu fins i tot quan el dispositiu està bloquejat.

Model de veu d'"Ok Google"

• Torna a entrenar el model de veu:
    Torneu a ensenyar a Google com sona la vostra veu. Proveu aquesta opció si Google no us reconeix la veu quan dieu "Ok Google". Si no veieu aquesta opció de configuració, comproveu que la funció "Ok Google" estigui activada.
  • Suprimeix el model de veu del dispositiu:
    Amb aquesta opció se suprimeix del dispositiu el que heu ensenyat a Google perquè us reconegui la veu.
Resoldre problemes amb "Ok Google"

Obteniu informació sobre com podeu resoldre els problemes amb "Ok Google".

Suprimir les gravacions d'àudio d'"Ok Google"

Quan configureu l'Assistent perquè utilitzi Voice Match, les gravacions d'àudio creades pels vostres models de veu es desen al vostre Compte de Google, on podeu trobar-les i suprimir-les.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, aneu a myactivity.google.com.
  2. A l'esquerra, feu clic a Altres activitats de Google i, a continuació, Inscripció a Voice Match i Face Match i, a continuació, Mostra les dades.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Suprimeix-ho tot.

Maneres d'utilitzar la veu

Si la cerca per veu està disponible en el vostre idioma i país, podeu dir la majoria d'aquests exemples. Alguns no estan disponibles en tots els idiomes.

Compte, privadesa i cerca
Canviar la configuració del compte: "Obre la configuració del Compte de Google".
Consultar l'historial de cerques: "Mostra el meu historial de cerques a Google".
Canviar la configuració de privadesa: "Ajusta la meva configuració de privadesa de Google".
Canviar la configuració de seguretat: "Ajusta la meva configuració de seguretat de Google".
Calendari, alarmes, recordatoris i informació

Configurar una alarma: "Configura una alarma per a les 7 del matí" o "Configura una alarma per als divendres a les 7 del matí".

Definir un recordatori: "Recorda'm que truqui al Joan a les 18:00" o "Recorda'm que compri xocolata belga a la plaça Major".

Veure els SMS (missatges de text): "Mostra'm els missatges del Cesc sobre el sopar".

Crear un esdeveniment de Google Calendar: "Crea un esdeveniment del calendari: sopar a Tarragona, dissabte a les 19:00".

Consultar les pròximes factures: "Les meves factures" o "Les meves factures d'Orange de 2013".

Consultar l'agenda: "Com tinc el dia demà?" o "Quan és la pròxima reunió?".

Comunicar-se amb els amics i la família

Trucar a un amic o familiar: "Truca a la Lídia Torres" o "Truca a la mare".

Enviar un SMS a un amic: "Envia un SMS al Josep per dir-li que faig 5 minuts tard".

Enviar un missatge de xat de Hangouts: "Envia un missatge de Hangouts al Bernat" o "Inicia un xat de Hangouts".

Iniciar una videotrucada de Hangouts: "Fes una videotrucada" o "Fes una videotrucada de Hangouts amb la Joana".

Enviar un correu electrònic: "Envia un correu electrònic a la Cristina; assumpte: sabates noves; missatge: quines ganes tinc d'ensenyar-te les meves sabates noves; punt".

Revisar la bústia de veu: "Vull escoltar la bústia de veu".

Entreteniment (música, pel·lícules, televisió, llibres i imatges)

Reproduir música: "Vull escoltar Rosalía" o "Vull escoltar Milionària".

Identificar una cançó: "Quina cançó està sonant?".

Cercar música nova: "Quines cançons toquen Mumford and Sons?".

Reproduir una emissora de ràdio des de Google Play: "Vull escoltar música".

Mirar una pel·lícula des de Google Play : "Vull veure Frozen".

Obtenir informació sobre un programa de televisió que esteu mirant: "Què fan a la televisió?".

Llegir un llibre de Google Play: "Vull llegir El joc de l'Ender".

Trobar una pel·lícula: "Quines pel·lícules fan aquesta nit?" o "On fan Els jocs de la fam?".

Cercar imatges: "Mostra'm fotos del pont Golden Gate".

Fer una foto o un vídeo: "Fes una foto" o "Grava un vídeo".

Indicacions i trajectes

Obtenir indicacions: "Porta'm al supermercat Consum" o "Indicacions per anar al carrer de la Sagrada Família, 7, Vic".

Cercar llocs propers: "On és la cafeteria més propera?".

Planificar un viatge: "Mostra'm punts d'interès de Nova York".

Cercar plans de viatge: "Mostra'm els meus vols " o "On és el meu hotel?".

Reservar una taula: "Reserva una taula per a dos a Can Vallès per a dimecres a la nit".

Informació i respostes ràpides

Esbrinar l'hora: "Quina hora és a Londres?".

Consultar el temps: "Avui necessito jaqueta?" o "Quin temps farà demà al matí?".

Obtenir respostes a preguntes de cultura general: "On va néixer Albert Einstein?" o "Quants anys té Beyoncé?".

Calcular la propina: "Quina és la propina recomanada per a 42 euros?".

Traduir paraules o frases: "Com es diu 'cogombre' en francès?".

Trobar la definició d'una paraula: "Què significa 'voracitat'?".

Convertir unitats: "Quants quilos són 16 unces?".

Resoldre un problema matemàtic: "Quina és l'arrel quadrada de 2.209?"

Fer el seguiment d'un paquet a partir de la confirmació de la comanda rebuda a Gmail: "On és el meu paquet?".

Cercar a les aplicacions del dispositiu: "Cerca menjar tailandès a Yelp".

Canviar la configuració del dispositiu

Wi-Fi: "Activa la Wi-Fi" o "Desactiva la Wi-Fi".

Bluetooth: "Activa el Bluetooth" o "Desactiva el Bluetooth".

Llanterna: "Encén la llanterna" o "Apaga la llanterna".

Més aplicacions amb què podeu utilitzar "Ok Google"

Podeu dir "Ok Google" per dur a terme accions de veu amb altres aplicacions del dispositiu. Actualment, només està disponible en determinades aplicacions, i només funcionen certes frases.

Més aplicacions que funcionen amb "Ok Google"

• Flixster: "Mostra'm Origen a Flixster".
  • Instacart: (en anglès) "Show instacart availability".
  • iRobot Home: (en anglès) "Start mopping".
  • Lincoln: (en anglès) "Start my Lincoln MKZ".
  • NPR One: "Vull escoltar NPR".
  • NextPlus: "Envia un missatge amb NextPlus".
  • Realtor.com: "Mostra'm lloguers a prop meu a Realtor".
  • Shazam: "Identifica aquesta cançó amb Shazam".
  • Telegram: "Envia un missatge de Telegram a la mare".
  • Threema: "Envia un missatge de Threema a la Caterina".
  • TripAdvisor: "Mostra atraccions a prop meu a TripAdvisor".
  • Trulia: "Mostra habitatges en venda a Barcelona a Trulia".
  • TuneIn Radio: "Obre TuneIn en mode cotxe".
  • Walmart: "Escaneja el rebut a Walmart".
  • WhatsApp: "Envia un WhatsApp al Josep".
  • Wink: "Activa el mode A casa per a Wink".
  • Viber: (en castellà) "Envía un mensaje de Viber".
  • Zillow: (en anglès) "Show me open houses nearby on Zillow".

Més exemples d'accions de veu.

Google aprèn quines són algunes de les vostres aplicacions preferides

Quan no mencioneu el nom de l'aplicació en algunes sol·licituds (per exemple, només dieu "escaneja el rebut"), podeu obrir l'aplicació des dels resultats de la cerca. Després de fer-ho algunes vegades, Google aprèn que voleu obrir l'aplicació i ja no us ho tornarà a preguntar.

Si voleu que se us pregunti cada vegada abans d'obrir l'aplicació:

1. Digueu o escriviu l'acció de veu.
  2. Per cancel·lar-la, toqueu .
  3. Repetiu el procés diverses vegades.
L'aplicació ja no s'iniciarà automàticament. Tornarà a mostrar-se als resultats de la cerca; en alguns casos, al cap d'uns quants minuts.

On podeu utilitzar la cerca per veu

Aquestes accions estan disponibles en anglès a Austràlia, al Canadà, als Estats Units, a l'Índia, a Irlanda, al Regne Unit, a Singapur i a Sud-àfrica.

El vostre dispositiu ha d'utilitzar l'aplicació Google 4.0 o una versió posterior i ha de tenir l'opció Activitat al web i en aplicacions activada.