Gesproken zoekopdrachten en spraakacties met 'Oké Google' gebruiken

Met je stem kun je acties uitvoeren, zoals zoeken, routebeschrijvingen opvragen en herinneringen instellen. Als je bijvoorbeeld wilt weten of er regen wordt voorspeld, zeg je: 'Oké Google, heb ik morgen een paraplu nodig?' Op bepaalde apparaten kun je ook 'Hey Google' zeggen.

Gesproken zoekopdrachten inschakelen

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak.
  3. Vervolgens kun je de instellingen wijzigen, zoals de taal en of je een gesproken zoekopdracht wilt starten wanneer je 'Oké Google' zegt.
  4. Tik op Gereed.

Een gesproken zoekopdracht starten

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Zeg 'Oké Google' of tik op Spreken Spreken.

'Oké Google'-spraakopnamen verwijderen

Wanneer je de Assistent instelt om Voice Match te gebruiken, worden de opnamen opgeslagen in je Google-account. Je kunt deze opnamen zoeken en verwijderen vanuit je Google-account.

1. Ga op je iPhone of iPad naar myactivity.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Andere Google-activiteit en dan Inschrijving voor Voice Match en dan Gegevens bekijken.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Alles verwijderen.

Manieren om je stem te gebruiken

Als gesproken zoekopdrachten beschikbaar zijn in jouw taal en land, kun je de meeste van deze voorbeelden gebruiken. Momenteel werken niet al deze voorbeelden in alle talen en regio's.

Entertainment (muziek, films en afbeeldingen)

Nieuwe muziek zoeken: 'Welke nummers spelen Mumford and Sons?'

Een film zoeken: 'Welke films draaien er vanavond?' of 'Waar draait The Hunger Games?'

Zoeken naar afbeeldingen: 'Laat me foto's van de Golden Gate Bridge zien.'

Reizen en navigatie

Routes opvragen: 'Navigeer naar Johan Cruijff Arena' of 'Route naar Reitdiep 120, Groningen.'

Plaatsen in de buurt zoeken: 'Waar is de dichtstbijzijnde koffiebar?'

Je reis plannen: 'Wat zijn enkele bezienswaardigheden in New York City?'

Feiten en snelle antwoorden

De tijd vragen: 'Hoe laat is het in Londen?'

Nagaan wat voor weer het is: 'Moet ik vandaag een jas aan?' of 'Wat voor weer is het morgenochtend?'

Triviavragen beantwoorden: 'Waar is Albert Einstein geboren?' of 'Hoe oud is Beyoncé?'

De fooi berekenen: 'Wat is de fooi voor 42 euro?'

Woorden of zinnen vertalen: 'Hoe zeg je komkommer in het Spaans?'

Een woord definiëren: 'Wat betekent vraatzucht?'

Eenheden omrekenen: 'Hoeveel is 16 ounce in kilo's?'

Een wiskundig probleem oplossen: 'Wat is de wortel van 2209?'

Een pakket volgen vanuit je Gmail-orderbevestiging: 'Waar is mijn pakket?'

Nog een taal toevoegen

Als je gesproken zoekopdrachten in meer dan één taal wilt gebruiken, kun je vanuit je instellingen een taal toevoegen.

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak en dan Taal en dan Nog een taal toevoegen.