Gesproken zoekopdrachten en spraakacties met 'Hey Google' gebruiken

Met je stem kun je acties uitvoeren, zoals zoeken, routes opvragen en herinneringen instellen. Als je bijvoorbeeld wilt weten of er regen wordt voorspeld, zeg je: 'Hey Google, heb ik morgen een paraplu nodig?'

Belangrijk: Op sommige apparaten kun je alleen 'Oké Google' zeggen.

Gesproken zoekopdracht inschakelen

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak.
  3. Vervolgens kun je de instellingen wijzigen, zoals de taal en of je een gesproken zoekopdracht wilt starten als je 'Oké Google' zegt.
  4. Tik op Gereed.

Een gesproken zoekopdracht starten

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Zeg 'Oké Google' of tik op Spreken Spreken.

'Oké Google'-spraakopnamen verwijderen

Als je de Assistent instelt om Voice Match te gebruiken, worden de opnamen opgeslagen in je Google-account. Je kunt deze opnamen zoeken en verwijderen vanuit je Google-account.

1. Ga op je iPhone of iPad naar myactivity.google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu Andere Google-activiteit en vervolgens Inschrijving voor Voice Match en vervolgens Gegevens weergeven.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Alles verwijderen.

Manieren om je stem te gebruiken

Als gesproken zoekopdrachten beschikbaar zijn in jouw taal en land, kun je de meeste van deze voorbeelden gebruiken. Momenteel werken niet al deze voorbeelden in alle talen en regio's.

Entertainment (muziek, films en afbeeldingen)

Nieuwe muziek zoeken: 'Welke nummers speelt Mumford and Sons?'

Een film zoeken: 'Welke films draaien er vanavond?' of 'Waar draait Hunger Games?'

Zoeken naar afbeeldingen: 'Laat me foto's van de Golden Gate Bridge zien.'

Reizen en navigatie

Routes opvragen: 'Navigeer naar Johan Cruijff Arena' of 'Route naar Reitdiep 120, Groningen.'

Plaatsen in de buurt zoeken: 'Waar is de dichtstbijzijnde koffiebar?'

Een reis plannen: 'Wat zijn enkele bezienswaardigheden in New York City?'

Feiten en snelle antwoorden

De tijd opvragen: 'Hoe laat is het in Londen?'

Nagaan wat voor weer het is: 'Moet ik vandaag een jas aan?' of 'Wat voor weer is het morgenochtend?'

Triviavragen beantwoorden: 'Waar is Albert Einstein geboren?' of 'Hoe oud is Beyoncé?'

De fooi berekenen: 'Wat is de fooi voor 42 euro?'

Woorden of zinnen vertalen: 'Hoe zeg je komkommer in het Spaans?'

Een woord definiëren: 'Wat betekent vraatzucht?'

Eenheden omrekenen: 'Hoeveel is 16 ounce in kilo's?'

Een wiskundig probleem oplossen: 'Wat is de wortel van 2209?'

Een pakket volgen vanuit je Gmail-orderbevestiging: 'Waar is mijn pakket?'

Nog een taal toevoegen

Als je gesproken zoekopdrachten in meer dan één taal wilt gebruiken, kun je vanuit je instellingen een taal toevoegen.

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak en dan Taal en dan Nog een taal toevoegen.