Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

Medische informatie op Google

Je kunt op Google zoeken naar medische informatie die is gecheckt door artsen. Je kunt meer informatie bekijken over het volgende:
  • Symptomen
  • Behandelingen
  • Medische aandoeningen
  • Preventie en veiligheid
  • Zorgen

Tip: Medische informatie over symptomen en behandelingen is alleen in bepaalde landen beschikbaar. We bieden medische informatie over de meest gezochte onderwerpen. Afbeeldingen zijn alleen informatief.

Waar medische informatie vandaan komt

Medische informatie op Google is afkomstig van websites van hoge kwaliteit, medische professionals en zoekresultaten.
  1. We zoeken en analyseren gezondheidsgerelateerde informatie op sites van hoge kwaliteit op internet.
  2. De informatie wordt zorgvuldig gecheckt en zo nodig aangepast door teams van artsen.
  3. Gelicentieerde medische illustratoren maken de afbeeldingen.
Als je naar een symptoom zoekt, kun je het gedeelte 'Medische aandoeningen met betrekking tot deze zoekopdracht' te zien krijgen. Dit gedeelte is afkomstig uit zoekresultaten en onze Kenniskaart. We checken deze resultaten op relevantie.
Medische informatiebronnen

Overheidsinstanties

• Bundesministerium für Gesundheit (BMG, Duits Bondsministerie van Volksgezondheid)
  • Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
    • Het handelsmerk CDC is eigendom van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken (Health and Human Services, HHS) en wordt met toestemming gebruikt. Het gebruik van dit logo is geen aanbeveling door het HHS of CDC van een bepaald product, een bepaalde service of onderneming.
  • ClinicalTrials.gov
  • Food and Drug Administration (FDA)
  • National Cancer Institute (NCI)
  • National Institutes of Health (NIH)
  • National Library of Medicine (NLM)
  • Amerikaanse Surgeon General
  • Wereldgezondheidsorganisatie (WGO)

Partnerschappen (verschillen per regio)

• Albert Einstein Hospital, Brazilië
  • Apollo Hospitals, India
  • Cleveland Clinic, Verenigde Staten
  • College of Medicine, University of Ibadan, Nigeria
  • Columbia Asia Hospitals, India
  • Harvard Medical School (HMS), Verenigde Staten
  • Mayo Clinic, Verenigde Staten
  • Medical Note, Japan
  • Mitra Keluarga Hospitals, Indonesië
  • National Health Service
  • Power to Decide
  • Partnership for Drug-Free Kids
  • De Disease Ontology-database
  • Truven Health Analytics
  • VoxHealth

Medische illustratoren

• Alison E. Burke
  • Cassio Lynm
  • Catherine Delphia
  • Christy Krames
  • Jennifer E. Fairman
  • Laurie O'Keefe
  • Michele Graham
  • Molly Borman-Pullen
  • Suman Kasturia
  • Todd Buck

Wanneer je een arts moet raadplegen

Medische informatie op Google is niet op iedereen van toepassing. Deze informatie mag niet worden beschouwd als medisch advies, dus raadpleeg een zorgverlener als je een medisch probleem hebt. Bel in een medische noodsituatie onmiddellijk je arts of het lokale alarmnummer.

Onjuiste informatie melden

Als je problemen ontdekt met de medische informatie op Google, kun je het volgende doen:

1. Selecteer Feedback onder de medische informatie.
  2. Volg de stappen op het scherm om uit te leggen welke informatie onjuist is.
  3. Dien je feedback in.

We gebruiken je feedback om de resultaten in de toekomst te verbeteren.

Informatie die Google opslaat over je medische zoekopdrachten

Als je je zoekopdrachten wilt vinden en verwijderen, ga je naar Mijn activiteit.

Meer informatie over hoe je activiteit in je account vindt en beheert