Tillgänglighet i Google Sök

Sidan med sökresultat som visas efter en sökning är uppbyggd så att det ska vara enkelt att navigera på den med hjälpmedel som skärmläsare eller enbart med tangentbordet.

Tillgänglighetslänkar på sökresultatsidor

På datorer visas tre tillgänglighetslänkar högst upp på alla sökresultatsidor: Fortsätt till huvudinnehållet, Hjälp för tillgänglighet och Feedback om tillgänglighet.

• Med tangentbord: Tryck på tabbtangenten tills du kommer till önskad länk. Tryck sedan på Retur.
  • Med en skärmläsare: Använd skärmläsarens snabbnavigeringsfunktioner.

Fortsätt till huvudinnehållet

Länken Fortsätt till huvudinnehållet leder till det första innehållsobjektet på sidan. Det kan vara ett sökresultat eller en annons.

Hjälp för tillgänglighet

Länken Hjälp för tillgänglighet öppnar den här hjälpartikeln.

Feedback om tillgänglighet

Länken Feedback om tillgänglighet öppnar ett formulär med frågan: Vad har du för feedback om tillgänglighet på Google Sök? Skriv din feedback och välj Skicka

Avsnittsrubriker

På sökresultatsidan finns en hierarki av avsnittsrubriker som hjälper dig att navigera med en skärmläsare.

Datorer

• Rubriknivå 1 (h1): Viktiga områden på sidan, t.ex. sökresultat, annonser och navigeringsanvisningar.
  • Rubriknivå 2 (h2): Titlar på grupperade resultat, t.ex. Sportresultat och Videor.
  • Rubriknivå 3 (h3): Titlar på enskilda sökresultat, annonser och grupperade resultat i större resultatgrupper.

Mobiler och surfplattor

• Rubriknivå 1 (h1): Googles logotyp och länken Google, som leder till Googles startsida.
  • Rubriknivå 2 (h2): Den första rubriken på nivå 2 är för sökresultat. Den andra är för annonser.
  • Rubriknivå 3 (h3): Titlar på alla enskilda sökresultat och annonser.

Tillgänglighet i Googles produkter

Du kan upptäcka nya lösningar, dela tips på hur Googles tjänster kan användas och diskutera tillgänglighetsproblem med andra Google-användare genom att