Google-haun esteettömyys

Kun olet tehnyt haun, hakutulossivu on järjestetty niin, että voit navigoida sille helposti avustusteknologian avulla, kuten näytönlukuohjelmalla tai pelkällä näppäimistöllä.

Esteettömyyslinkit hakutulossivulla

Tietokoneella näet 3 esteettömyyslinkkiä hakutulossivun yläreunassa: Siirry pääsisältöön, Esteettömyysohje ja Esteettömyyden palaute.

• Näppäimistöllä: Paina sarkainta, kunnes olet haluamasi linkin kohdalla. Paina sitten Enter.
  • Näytönlukuohjelmalla: Käytä näytönlukuohjelman pikanavigointiohjaimia.

Siirry pääsisältöön

Siirry pääsisältöön ‑linkki siirtyy suoraan sivun ensimmäiseen sisältöön. Tämä voi olla hakutulos tai mainos.

Esteettömyysohje

Esteettömyysohje-linkki avaa tämän ohjeartikkelin.

Esteettömyyden palaute

Esteettömyyden palaute ‑linkki avaa lomakkeen, jossa kysytään "Millaista palautetta haluat antaa Google Haun esteettömyydestä?". Lisää palautteesi ja valitse Lähetä

Osioiden otsikot

Näytönlukuohjelmalla navigoinnin avuksi hakutulossivu sisältää osioiden otsikkohierarkian.

Tietokoneet

• Otsikkotaso 1 (H1): Sivun tärkeät alueet, kuten hakutulokset, mainokset ja navigointiohjeet
  • Otsikkotaso 2 (H2): Ryhmiteltyjen tulosten nimet, esim. Urheilutulokset ja Videot
  • Otsikkotaso 3 (H3): Yksittäisten hakutulosten otsikot ja mainosten otsikot sekä ryhmiteltyjen tulosten nimet suurempien tulosryhmien sisällä

Puhelimet ja tabletit

• Otsikkotaso 1 (H1): Google-logo ja Googlen etusivulle ohjaava Google-linkki
  • Otsikkotaso 2 (H2): Ensimmäinen H2-tason otsikko on hakutuloksille, toinen mainoksille
  • Otsikkotaso 3 (H3): Yksittäisten hakutulosten otsikot ja mainosten otsikot

Googlen tuotteiden esteettömyys

Löydä uusia ratkaisuja jakamalla vinkkejä Googlen palvelujen käytöstä ja keskustelemalla esteettömyysasioista muiden Googlen käyttäjien kanssa: