Oppdater posisjonen din på Google

Når du søker på Google, bruker vi posisjonen din for å gi deg de mest relevante søkeresultatene. Hvis du for eksempel er i Bergen og søker etter kaféer, kan du se hvilke kaféer som er i nærheten.

Slå posisjonen din på eller av

1. Trykk på Innstillinger Innstillinger-app og deretter Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon på Android-enheten din.
  2. Trykk på bryteren øverst til høyre for å slå posisjonen din på eller av.
  3. Hvis du slår posisjonen din på, kan du bruke modusen for høy presisjon for å få mer nøyaktige resultater. Hvis du blir bedt om å gjøre posisjonen mer nøyaktig, klikker du på Godta. Eller trykk på Modus og deretter Høy nøyaktighet.

Tips: For å slå på posisjonen din raskt, sveip nedover med to fingre fra toppen av enhetens skjerm og deretter trykk på Posisjon.

Sjekk og oppdater posisjonen din

Hvis du bruker en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, kan du se posisjonen din og oppdatere den direkte på en søkeresultatside. Disse trinnene gjelder ikke for Google-appen.

1. Gjør et søk på Google på Android-enheten din.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden. Der ser du posisjonen din.
  3. Trykk på Bruk nøyaktig posisjon for å oppdatere posisjonen din.
  4. Hvis du blir bedt om å dele enhetens posisjon med Google, trykker du på Tillat.

Feilsøk posisjonsproblemer

Gjør følgende hvis posisjonen din ikke er tilgjengelig eller er feil, eller hvis du ser en feil:

• Kontrollér at du har en god Internett-tilkobling.
  • Sjekk om du har slått på posisjonen din ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Hvis du bruker en nettleser, for eksempel Safari eller Chrome, laster du den inn på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du sjekke innstillingene for nettleseren og Google-appen:

Trinn 1: Sjekk at Chrome har tilgang til posisjonen din

1. Trykk på Chrome Chrome på startskjermen på Android-enheten din.
  2. Oppe til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Innstillinger og deretter Nettstedsinnstillinger.
  3. Trykk på Posisjon.
  4. Sjekk at bryteren er slått på. Hvis bryteren er på, er den blå.

Trinn 2: Sjekk at Google-appen har tilgang til posisjonen din

1. Trykk på Innstillinger Innstillinger-app og deretter Apper og varsler og deretter Google og deretter Tillatelser på Android-enheten din.
  2. Sjekk at bryteren er slått på ved siden av «Posisjon». Hvis bryteren er på, er den blå.