Je locatie updaten op Google

Wanneer je op Google zoekt, gebruiken we je locatie om je de meest relevante zoekresultaten te tonen. Als je bijvoorbeeld in Haarlem bent en naar koffiebars zoekt, krijg je resultaten te zien voor koffiebars in de omgeving.

Je locatie niet meer delen

Je kunt het delen van je locatie met Google stoppen door je instellingen te wijzigen, maar Google kan nog steeds een locatie voorstellen op basis van je IP-adres, recente locaties of locatiegeschiedenis. Als je geen locatiegeschiedenis wilt delen, ga je naar je Google Maps-tijdlijn.

Wanneer je internet gebruikt, deel je het adres van je netwerkprovider, dat zich in de buurt van je locatie kan bevinden. Google gebruikt deze informatie om resultaten weer te geven waarin je mogelijk bent geïnteresseerd. Je kunt het delen van het adres van je netwerkprovider niet stoppen.

Bekijk meer informatie over hoe je activiteit in je account kunt bekijken en beheren.

Je woon- of werkadres bewerken

Als je niet de juiste resultaten voor je woon- of werkadres ziet, kun je je adres updaten in Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je je woon- of werkadres instelt of wijzigt.

Uw locatie in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Privacy en dan Locatievoorzieningen.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op de schakelaar om het bijhouden van uw locatie in of uit te schakelen.

Uw locatie controleren en updaten

Als u een browser gebruikt (zoals Chrome of Safari), kunt u uw locatie rechtstreeks bekijken en updaten vanaf een pagina met zoekresultaten. Deze stappen zijn niet van toepassing op de Google-app.

1. Voer met Google een zoekopdracht uit op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Scroll helemaal naar beneden op de pagina met zoekresultaten. Uw locatie wordt weergegeven.
  3. Als u uw locatie wilt updaten, tikt u op Precieze locatie gebruiken of Updaten.
  4. Als u wordt gevraagd of u de locatie van uw apparaat wilt delen met Google, tikt u op Toestaan.

Locatieproblemen oplossen

Doe het volgende als uw locatie niet beschikbaar of onjuist is, of als u een foutmelding krijgt:

• Controleer of het signaal van uw internetverbinding sterk genoeg is.
  • Controleer of u locatie bijhouden heeft ingeschakeld via de bovenstaande instructies.
  • Als u een browser gebruikt (zoals Safari of Chrome), vernieuwt u de pagina in de browser.

Als u nog steeds problemen ondervindt, volgt u de onderstaande stappen. Als u de Google-app niet gebruikt, slaat u stap 2 over.

Stap 1: Zorg dat Safari toegang heeft tot uw locatie

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Privacy en dan Locatievoorzieningen.
  3. Scroll omlaag en tik op Safari-sites.
  4. Zorg dat de instelling bij 'Sta toegang tot locatie toe' is ingesteld op Bij gebruik van app.

Mogelijk moet u ook uw browsergegevens wissen:

1. Open de app Instellingen op het startscherm van uw iPhone of iPad.
  2. Scroll omlaag en tik op Safari en dan Wis geschiedenis en websitedata.

Stap 2: Zorg dat de Google-app toegang heeft tot uw locatie

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Google en dan Locatie.
  3. Selecteer Altijd of Bij gebruik van app.

Stap 3: Reset uw locatie

Als uw locatie nog steeds niet beschikbaar is nadat u de bovenstaande stappen heeft gevolgd, kunt u proberen uw locatie te resetten:

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Scroll omlaag en tik op Stel opnieuw in en dan Herstel locatie en privacy.

Opmerking: Wanneer u uw locatie reset, kunnen apps geen gebruik meer maken van uw locatie. Als u apps toestemming wilt geven om uw locatie weer te gebruiken, tikt u op Sta toe wanneer u wordt gevraagd toegang tot uw locatie te verlenen.