Je locatie updaten op Google

Wanneer je op Google zoekt, gebruiken we je locatie om je de meest relevante zoekresultaten te tonen. Als je bijvoorbeeld in Haarlem bent en naar koffiebars zoekt, krijg je resultaten te zien voor koffiebars in de omgeving.

Je locatie niet meer delen

Je kunt het delen van je locatie met Google stoppen door je instellingen te wijzigen, maar Google kan nog steeds een locatie voorstellen op basis van je IP-adres, recente locaties of locatiegeschiedenis. Als je geen locatiegeschiedenis wilt delen, ga je naar je Google Maps-tijdlijn.

Wanneer je internet gebruikt, deel je het adres van je netwerkprovider, dat zich in de buurt van je locatie kan bevinden. Google gebruikt deze informatie om resultaten weer te geven waarin je mogelijk bent geïnteresseerd. Je kunt het delen van het adres van je netwerkprovider niet stoppen.

Bekijk meer informatie over hoe je activiteit in je account kunt bekijken en beheren.

Je woon- of werkadres bewerken

Als je niet de juiste resultaten voor je woon- of werkadres ziet, kun je je adres updaten in Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je je woon- of werkadres instelt of wijzigt.

Google detecteert de locatie van uw computer automatisch op basis van het IP-adres, Locatiegeschiedenis (als deze functie is ingeschakeld) en recente locaties waarnaar u heeft gezocht.

Uw locatie controleren en updaten

Als u een browser gebruikt (zoals Chrome of Safari), kunt u uw locatie rechtstreeks bekijken en updaten vanaf een pagina met zoekresultaten.

1. Voer op uw computer een zoekopdracht uit met Google.
  2. Scroll helemaal naar beneden op de pagina met zoekresultaten. Uw locatie wordt weergegeven.
  3. Klik op Precieze locatie gebruiken of Locatie updaten om uw locatie te updaten.
  4. Klik op Toestaan als u wordt gevraagd de locatie van uw apparaat te delen met Google.

Locatieproblemen oplossen

Doe het volgende als uw locatie niet beschikbaar of onjuist is, of als u een foutmelding krijgt:

• Controleer of het signaal van uw internetverbinding sterk genoeg is.
  • Als u een browser gebruikt (zoals Safari of Chrome), vernieuwt u de pagina in de browser.