Uw locatie updaten op Google

Wanneer u op Google zoekt, gebruiken we uw locatie om u de meest relevante zoekresultaten te bieden. Als u bijvoorbeeld in Haarlem bent en naar koffiebars zoekt, krijgt u resultaten te zien voor koffiebars in de omgeving.

Uw locatie in- of uitschakelen

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Apps Apps en vervolgens Instellingen Settings en vervolgens Locatie.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op de schakelaar om het bijhouden van uw locatie in of uit te schakelen.
  3. Als u het bijhouden van uw locatie inschakelt, kunt u de modus voor grote nauwkeurigheid gebruiken voor nauwkeurigere resultaten. Als u wordt gevraagd of u de nauwkeurigheid van uw locatie wilt verbeteren, tikt u op Akkoord. Of tik op Modus > Grote nauwkeurigheid.

Tip: Als u uw locatie-instellingen snel wilt openen, veegt u met twee vingers omlaag vanaf de bovenzijde van het apparaatscherm en vervolgens Locatie.

Uw locatie controleren en updaten

Als u een browser gebruikt (zoals Chrome of Safari), kunt u uw locatie rechtstreeks bekijken en updaten vanaf de zoekresultatenpagina. Deze stappen zijn niet van toepassing op de Google-app.

1. Voer een zoekopdracht uit op Google.
  2. Scrol helemaal naar beneden op de zoekresultatenpagina. Uw locatie wordt weergegeven.
  3. Als u uw locatie wilt updaten, tikt u op Precieze locatie gebruiken of Updaten.
  4. Als u wordt gevraagd of u de locatie van uw apparaat wilt delen met Google, tikt u op Toestaan.

Locatieproblemen oplossen

Als uw locatie niet beschikbaar is, onjuist is of als u een foutmelding ziet zoals 'Google heeft geen toegang tot uw locatie', hebben we een aantal tips voor u waarmee u het probleem kunt oplossen.

• Controleer of het signaal van uw internetverbinding sterk genoeg is.
  • Controleer of u locatie bijhouden heeft ingeschakeld via de bovenstaande instructies.
  • Als u een browser gebruikt (zoals Safari of Chrome), vernieuwt u de pagina in de browser.

Als u nog steeds problemen ondervindt, controleert u de instellingen van uw browser en de Google-app:

Stap 1: Zorg dat Chrome toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Chrome Chrome
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meeren vervolgens Instellingen en vervolgens Site-instellingen.
  3. Controleer of de schakelaar naast Locatie op Aan staat. Als de schakelaar op Aan staat, is deze blauw.

Stap 2: Zorg dat de Google-app toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Apps Apps en vervolgens Instellingen Settings en vervolgens Apps en vervolgens Google-app en vervolgens Bevoegdheden.
  2. Controleer of de schakelaar naast Locatie op Aan staat. Als de schakelaar op Aan staat, is deze groen.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.