Uw locatie bij Google wijzigen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw zoeklocatie op uw computer of tablet kunt wijzigen. Lees hier hoe u uw zoeklocatie op uw telefoon wijzigt.

U kunt uw locatie instellen om resultaten voor een bepaald gebied te krijgen. Als u bijvoorbeeld op reis in Barcelona bent en die stad instelt als uw locatie, kunt u naar [restaurants] zoeken om restaurants in de omgeving te zien.

Uw locatie wijzigen

Ga als volgt te werk om uw locatie te wijzigen op uw computer of tablet:

1. Voer een zoekopdracht uit op Google.
  2. Klik op Zoekhulpmiddelen onder het zoekvak.
  3. Klik op de locatie.
  4. Typ de gewenste locatie in het vak waarin 'Locatie opgeven' staat. Bijvoorbeeld: Rotterdam.
  5. Klik op Instellen.

Opmerking: u kunt alleen een locatie in het land van uw huidige Google-domein instellen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een Amerikaans adres in te stellen op www.google.es, het Google-domein voor Spanje.

Resultaten uit een bepaalde locatie vinden

Resultaten in de buurt van een bepaalde locatie weergeven
Als u resultaten in de buurt van een bepaalde locatie wilt vinden, voegt u de naam van de locatie toe aan uw zoekopdracht. Zoek bijvoorbeeld naar pizza napels om pizzeria's in de omgeving van Napels te vinden.
Resultaten uit uw eigen land vinden

Als u een ander domein dan google.com gebruikt, bijvoorbeeld google.nl, kunt u uw zoekresultaten filteren zodat u alleen resultaten krijgt van het land waar u zich bevindt.

1. Open de Google-site voor uw land en voer een willekeurige zoekopdracht uit.
  2. Klik op Zoekhulpmiddelen > Elk land.
  3. Selecteer uw land.

Klik op Wissen als u weer resultaten uit alle landen wilt krijgen.

Zoeken op google.com in plaats van uw lokale Google-domein

Als u aan het zoeken bent op een lokaal Google-domein zoals google.nl maar eigenlijk liever op google.com wilt zoeken, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar uw lokale Google-domein, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Klik op de grijze link Google.com in de rechterbenedenhoek van de pagina.

Als u uw cookies wist, moet u deze stappen herhalen om op google.com te zoeken.

Hoe uw locatie automatisch wordt gedetecteerd

Als u uw locatie niet instelt, benadert Google uw locatie op basis van de volgende aanwijzingen, om u te helpen de meest relevante resultaten te vinden:

Onjuiste locatiedetectie melden

• Onjuiste locatie: als u een verkeerde locatie ziet, kunt u uw locatie wijzigen volgens bovenstaande instructies.
  • Onjuist Google-domein: als u een Google-domein ziet dat niet overeenkomt met het land waar u zich bevindt, wordt uw IP-adres mogelijk onjuist gedetecteerd. U ziet bijvoorbeeld google.be terwijl u in Nederland bent. Meld uw IP-probleem als dit bij u gebeurt.