Uw locatie op Google wijzigen

Als uw locatie up-to-date is, krijgt u relevante resultaten te zien voor de locatie waar u zich bevindt. Als uw locatie bijvoorbeeld in de buurt van Seattle is, kunt u naar koffiehuizen zoeken om koffiehuizen in de omgeving te zien.

Uw locatie wijzigen

Computer
  1. Voer een zoekopdracht uit op Google.
  2. Scrol omlaag op de pagina met zoekresultaten. Daar wordt de huidige locatie weergegeven die Google voor u heeft opgeslagen. De locatie kan zijn afgeleid van uw IP-adres, uw locatiegeschiedenis, uw wifi-verbinding of locaties die u heeft ingesteld op www.google.com/preferences.
  3. Klik op Precieze locatie gebruiken of Locatie updaten om uw locatie te updaten.
Telefoonbrowser

Zorg er eerst voor dat uw telefoon uw locatie deelt met Google

Als u de locatie van uw telefoon niet deelt met Google, kan het bericht 'Locatie niet beschikbaar' worden weergegeven.

Android

1. Open de app Instellingen .
  2. Tik op Locatie.
  3. Zorg ervoor dat 'Locatie' op AAN staat.

iPhone

1. Open de app Instellingen .
  2. Tik op Privacy > Locatievoorzieningen.
  3. Zorg ervoor dat 'Locatievoorzieningen' op AAN staat.

Update vervolgens uw locatie

1. Voer een zoekopdracht uit op Google.
  2. Scrol omlaag op de pagina met zoekresultaten. Daar wordt de huidige locatie weergegeven die Google voor u heeft opgeslagen. De locatie kan zijn afgeleid van uw telefoon, uw pagina 'Web- en app-activiteit', uw IP-adres of Locatiegeschiedenis.
  3. Tik op Precieze locatie gebruiken of Updaten.
  4. Tik op Toestaan als een pop-upvenster wordt weergegeven met de vraag of u de locatie van uw apparaat wilt delen met www.google.com.
Android-app

De Google-app kan uw locatiegeschiedenis gebruiken om u informatie te laten zien op basis van plaatsen waar u bent geweest.

Informatie over het beheren van uw locatie-instellingen voor de Google-app

iPhone- of iPad-app

De Google-app kan Locatiemelding en Locatiegeschiedenis gebruiken om uw locatie te bepalen.

Meer informatie over het beheren van uw locatie-instellingen.

Tabletbrowser
  1. Voer een zoekopdracht uit op Google.
  2. Scrol omlaag op de pagina met zoekresultaten. Daar wordt de huidige locatie weergegeven die Google voor u heeft opgeslagen. De locatie kan zijn afgeleid van uw IP-adres, uw locatiegeschiedenis, uw wifi-verbinding of locaties die u heeft ingesteld op www.google.com/preferences
  3. Tik op Precieze locatie gebruiken of Locatie updaten om uw locatie te updaten.

Resultaten van een bepaalde locatie bekijken

Resultaten in de buurt van een andere locatie weergeven

Als u resultaten in de buurt van een bepaalde locatie wilt bekijken, voegt u de naam van de locatie toe aan uw zoekopdracht. Zoek bijvoorbeeld naar pizza napels om pizzeria's in de omgeving van Napels te vinden.

Resultaten uit uw eigen land weergeven (alleen voor browsers op computers en tablets)

Als u een ander Google-domein dan google.com gebruikt, bijvoorbeeld google.nl, kunt u uw zoekresultaten filteren zodat u alleen resultaten krijgt van het land waar u zich bevindt.

1. Open uw lokale pagina van Google Zoeken en voer een zoekopdracht uit.
  2. Klik op Zoekhulpmiddelen > Elk land.
  3. Selecteer uw land.
  4. Klik op Wissen als u weer resultaten uit alle landen wilt krijgen.
Zoeken op google.com in plaats van uw lokale Google-domein

Als u zoekt op een lokaal Google-domein, zoals google.nl, maar eigenlijk liever op google.com wilt zoeken, volgt u deze stappen:

1. Ga naar uw lokale Google-domein, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Klik op de grijze link Google.com in de rechterbenedenhoek van de pagina.

Als u uw cookies wist, moet u deze stappen herhalen om op google.com te zoeken.

Als u een Google-domein ziet dat niet overeenkomt met het land waar u zich bevindt, wordt uw IP-adres mogelijk onjuist gedetecteerd. U ziet bijvoorbeeld google.be terwijl u in Nederland bent. Meld het IP-probleem als dit gebeurt.

Tip: U wilt mogelijk ook uw thuis- en werklocaties wijzigen.

Hoe uw locatie automatisch wordt gedetecteerd

Als u uw locatie niet instelt, geeft Google een geschatte locatie weer op basis van de volgende aanwijzingen, zodat u resultaten krijgt die zo relevant mogelijk zijn:

• Uw IP-adres.
  • Uw locatiegeschiedenis, als u die heeft ingeschakeld.
  • De functie 'Mijn locatie' van Google Toolbar, als die is ingeschakeld.
  • Recente locaties waarnaar u heeft gezocht.