Je locatie updaten op Google

Wanneer je op Google zoekt, gebruiken we je locatie om je de meest relevante zoekresultaten te tonen. Als je bijvoorbeeld in Haarlem bent en naar koffiebars zoekt, krijg je resultaten te zien voor koffiebars in de omgeving.

Je locatie niet meer delen

Je kunt het delen van je locatie met Google stoppen door je instellingen te wijzigen, maar Google kan nog steeds een locatie voorstellen op basis van je IP-adres, recente locaties of locatiegeschiedenis. Als je geen locatiegeschiedenis wilt delen, ga je naar je Google Maps-tijdlijn.

Wanneer je internet gebruikt, deel je het adres van je netwerkprovider, dat zich in de buurt van je locatie kan bevinden. Google gebruikt deze informatie om resultaten weer te geven waarin je mogelijk bent geïnteresseerd. Je kunt het delen van het adres van je netwerkprovider niet stoppen.

Bekijk meer informatie over hoe je activiteit in je account kunt bekijken en beheren.

Je woon- of werkadres bewerken

Als je niet de juiste resultaten voor je woon- of werkadres ziet, kun je je adres updaten in Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je je woon- of werkadres instelt of wijzigt.

Uw locatie in- of uitschakelen

1. Tik op uw Android-telefoon of -tablet op Instellingen Instellingen-app en dan Beveiliging en locatie en dan Locatie.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op de schakelaar om het bijhouden van uw locatie in of uit te schakelen.
  3. Als u het bijhouden van uw locatie inschakelt, kunt u de modus voor grote nauwkeurigheid gebruiken voor nauwkeurigere resultaten. Als u wordt gevraagd of u de nauwkeurigheid van uw locatie wilt verbeteren, tikt u op Akkoord. In plaats daarvan kunt u ook tikken op Modus en dan Nauwkeurig.

Tip: Veeg met twee vingers omlaag vanaf de bovenzijde van het apparaatscherm en dan tik op Locatie als u uw locatie snel wilt inschakelen.

Uw locatie controleren en updaten

Als u een browser gebruikt (zoals Chrome of Safari), kunt u uw locatie rechtstreeks bekijken en updaten vanaf een pagina met zoekresultaten. Deze stappen zijn niet van toepassing op de Google-app.

1. Voer met Google een zoekopdracht uit op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Scroll helemaal naar beneden op de pagina met zoekresultaten. Uw locatie wordt weergegeven.
  3. Als u uw locatie wilt updaten, tikt u op Precieze locatie gebruiken.
  4. Als u wordt gevraagd of u de locatie van uw apparaat wilt delen met Google, tikt u op Toestaan.

Locatieproblemen oplossen

Doe het volgende als uw locatie niet beschikbaar of onjuist is, of als u een foutmelding krijgt:

• Controleer of het signaal van uw internetverbinding sterk genoeg is.
  • Controleer of u locatie bijhouden heeft ingeschakeld via de bovenstaande instructies.
  • Als u een browser gebruikt (zoals Safari of Chrome), vernieuwt u de pagina in de browser.

Als u nog steeds problemen ondervindt, controleert u de instellingen van uw browser en de Google-app:

Stap 1: Zorg dat Chrome toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw Android-telefoon of -tablet op Chrome Chrome.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meeren dan Instellingen en dan Site-instellingen.
  3. Tik op Locatie.
  4. Controleer of de schakelaar op Aan staat. Als de schakelaar op Aan staat, is deze blauw.

Stap 2: Zorg dat de Google-app toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op uw Android-telefoon of -tablet op Instellingen Instellingen-app en dan Apps en meldingen en dan Google en dan Machtigingen.
  2. Controleer of de schakelaar naast Locatie op Aan staat. Als de schakelaar op Aan staat, is deze blauw.