Uw locatie updaten op Google

Wanneer u op Google zoekt, gebruiken we uw locatie om u de meest relevante zoekresultaten te bieden. Als u bijvoorbeeld in Haarlem bent en naar koffiebars zoekt, krijgt u resultaten te zien voor koffiebars in de omgeving.

Uw locatie in- of uitschakelen

Android
  1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Apps Apps > Instellingen Settings > Locatie.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op de schakelaar om het bijhouden van uw locatie in of uit te schakelen.
  3. Als u het bijhouden van uw locatie inschakelt, kunt u de modus voor grote nauwkeurigheid gebruiken voor nauwkeurigere resultaten. Als u wordt gevraagd of u de nauwkeurigheid van uw locatie wilt verbeteren, tikt u op Akkoord. Of tik op Modus > Grote nauwkeurigheid.

Tip: Als u uw locatie-instellingen snel wilt openen, veegt u met twee vingers omlaag vanaf de bovenzijde van het apparaatscherm > Locatie.

iPhone en iPad
  1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Instellingen Settings > Privacy > Locatievoorzieningen.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op de schakelaar om het bijhouden van uw locatie in of uit te schakelen.
Computer

Google detecteert de locatie van uw computer automatisch op basis van het IP-adres, Locatiegeschiedenis (als deze functie is ingeschakeld) en recente locaties waarnaar u heeft gezocht.

Uw locatie controleren en updaten

Als u een browser gebruikt (zoals Chrome of Safari), kunt u uw locatie rechtstreeks bekijken en updaten vanaf de zoekresultatenpagina. Deze stappen zijn niet van toepassing op de Google-app.

1. Voer een zoekopdracht uit op Google.
  2. Scrol helemaal naar beneden op de zoekresultatenpagina. Uw locatie wordt weergegeven.
  3. Als u uw locatie wilt updaten, tikt u op Precieze locatie gebruiken of Updaten.
  4. Als u wordt gevraagd of u de locatie van uw apparaat wilt delen met Google, tikt u op Toestaan.

Locatieproblemen oplossen

Als uw locatie niet beschikbaar is, onjuist is of als u een foutmelding ziet zoals 'Google heeft geen toegang tot uw locatie', hebben we een aantal tips voor u waarmee u het probleem kunt oplossen.

• Controleer of het signaal van uw internetverbinding sterk genoeg is.
  • Controleer of u locatie bijhouden heeft ingeschakeld via de bovenstaande instructies.
  • Als u een browser gebruikt (zoals Safari of Chrome), vernieuwt u de pagina in de browser.

Als u nog steeds problemen ondervindt, controleert u de instellingen van uw browser en de Google-app:

Android

Stap 1: Zorg dat Chrome toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Chrome Chrome
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer> Instellingen > Site-instellingen.
  3. Controleer of de schakelaar naast Locatie op Aan staat. Als de schakelaar op Aan staat, is deze blauw.

Stap 2: Zorg dat de Google-app toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Apps Apps > Instellingen Settings > Apps > Google-app > Machtigingen.
  2. Controleer of de schakelaar naast Locatie op Aan staat. Als de schakelaar op Aan staat, is deze groen.
iPhone en iPad

Stap 1: Zorg dat Safari toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Instellingen Settings > Privacy > Locatievoorzieningen.
  2. Scrol omlaag en tik op Safari-sites.
  3. Zorg dat de instelling bij 'Sta toegang tot locatie toe' is ingesteld op Bij gebruik van app.

Mogelijk moet u ook uw browsergegevens wissen:

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Instellingen Settings.
  2. Scrol omlaag en tik op Safari > Wis geschiedenis en Websitedata.

Stap 2: Zorg dat de Google-app toegang heeft tot uw locatie

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Instellingen Settings.
  2. Tik op Google > Locatie.
  3. Selecteer Altijd of Bij gebruik van app.

Stap 3: Reset uw locatie

Als uw locatie nog steeds niet beschikbaar is nadat u de bovenstaande stappen heeft gevolgd, kunt u proberen uw locatie te resetten:

1. Tik op het startscherm van uw apparaat op Instellingen Settings > Algemeen.
  2. Scrol omlaag en tik op Stel opnieuw in > Herstel locatie en privacy.

Opmerking: Wanneer u uw locatie reset, kunnen apps geen gebruik meer maken van uw locatie. Als u apps toestemming wilt geven om uw locatie weer te gebruiken, tikt u op Sta toe wanneer u wordt gevraagd toegang tot uw locatie te verlenen.

hc_author_ashley

Ashley is Google Zoeken-expert en auteur van deze pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.