Google-sijainnin päivittäminen

Kun teet Google-haun, käytämme sijaintiasi osuvampien hakutulosten näyttämiseen. Jos olet esimerkiksi Helsingissä ja haet kahviloita, näet lähelläsi olevat kahvilat.

Sijainnin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut.
  3. Ota sijainti käyttöön tai poista se käytöstä oikean yläkulman valitsimella.

Sijainnin tarkastaminen ja muuttaminen

Jos käytät Chromea, Safaria tai muuta selainta, sijaintisi näkyy ja on muutettavissa suoraan hakutulossivulla. Nämä vaiheet eivät koske Google-sovellusta.

1. Tee iPhonella tai iPadilla Google-haku.
  2. Vieritä sivun hakutulossivun alareunaan. Näet sijaintisi.
  3. Päivitä sijaintisi valitsemalla Käytä tarkkaa sijaintia tai Päivitä.
  4. Jos sinulta pyydetään lupaa laitteen sijainnin jakamiseen Googlen kanssa, valitse Salli.

Sijainnin ongelmien vianetsintä

Jos sijaintiasi ei löydy, se on väärä tai näet virheviestin:

• Varmista, että internetyhteytesi toimii oikein.
  • Katso, oletko ottanut sijainnin käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Jos käytät Chromea, Safaria tai muuta selainta, päivitä sivu.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, noudata alla olevia ohjeita. Jos et käytä Google-sovellusta, ohita vaihe 2.

Vaihe 1: Varmista, että Safari voi käyttää sijaintiasi

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Safari-verkkosivustot.
  4. Varmista, että Salli sijainnin käyttö ‑kohdan asetus on Sovellusta käytettäessä.

Sinun täytyy ehkä myös poistaa selaustiedot:

1. Avaa Asetukset-sovellus iPhonen tai iPadin aloitusnäytöltä.
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Safari- ja sitten Tyhjennä historia ja poista sivustojen data.

Vaihe 2: Varmista, että Google-sovellus voi käyttää sijaintiasi

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Sijainti.
  3. Valitse Aina tai Sovellusta käytettäessä.

Vaihe 3: Nollaa sijaintisi

Jos sijainti ei ole käytettävissä yllä olevien vaiheiden jälkeen, kokeile sen nollaamista.

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Nollaa ja sitten Nollaa sijainti ja yksityisyys.

Huom. Kun nollaat sijainnin, sovellukset lopettavat sen käytön. Jos haluat antaa sovelluksille sijaintisi käyttöoikeuden uudelleen, vastaa kysymykseen käyttöoikeuden myöntämisestä Salli.