Entendre i gestionar la vostra ubicació quan feu una cerca a Google

Quan feu una cerca a Google, com ara amb Maps, la Cerca o l'Assistent de Google, la vostra ubicació actual s'utilitza per oferir-vos resultats més útils. Per exemple, si cerqueu cafeteries, és probable que vulgueu trobar cafeteries a prop vostre. La ubicació facilita que es mostrin resultats a prop, encara que no s'hagi inclòs cap ubicació a la cerca.

La vostra ubicació prové de diverses fonts, que s'utilitzen conjuntament per calcular on sou. Podeu actualitzar la configuració d'ubicació mentre utilitzeu els serveis de Google per obtenir els resultats de cerca que voleu i controlar la privadesa de la manera que més us convingui.

Si abans de canviar la configuració voleu obtenir més informació sobre com funciona la ubicació, tot seguit s'explica com determina Google la ubicació quan feu una cerca.

Actualitzar la ubicació per obtenir millors resultats locals

Si cerqueu alguna cosa a prop i no trobeu resultats de cerca locals, proveu aquestes solucions:

• Afegiu la vostra ubicació actual a la cerca, com ara cafeteries a Cervera.
  • Comproveu que el dispositiu enviï la ubicació a Google quan feu cerques. Seguiu els passos que trobareu a continuació per gestionar la configuració d'ubicació del dispositiu.

Si inicieu la sessió al vostre Compte de Google, obtindreu millors resultats. Per exemple, si cerqueu sovint des de casa o des de la feina, definiu o actualitzeu l'adreça corresponent per ajudar Google a oferir-vos millors resultats.

Gestionar la configuració d'ubicació d'un dispositiu

Si l'opció de configuració d'ubicació del vostre dispositiu està activada i els permisos de l'aplicació i del navegador ho permeten, els telèfons i les tauletes poden enviar informació d'ubicació a les aplicacions i als llocs web. Podeu controlar si s'envia la ubicació des del vostre dispositiu fins a qualsevol aplicació o lloc web, inclòs google.com, canviant els permisos d'ubicació.

Important: abans de gestionar els permisos de les aplicacions o del navegador, comproveu que la ubicació del dispositiu estigui activada al telèfon o a la tauleta. Obteniu informació sobre com podeu gestionar la configuració d'ubicació del dispositiu Android.

Gestionar els permisos d'ubicació

Per a un lloc web

Quan visiteu un lloc web en un navegador web, com ara Chrome, podeu activar o desactivar els permisos d'ubicació de manera independent per al navegador mateix i per als llocs web que sol·liciten la vostra ubicació, com ara google.com.

Si voleu que un lloc web, com ara google.com, tingui accés a la ubicació del vostre dispositiu, activeu el permís d'ubicació tant per al navegador com per al lloc web.

Activar o desactivar el permís d'ubicació per a un navegador

Podeu controlar si el navegador pot utilitzar la ubicació.

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Configuració Configuració.
  2. Toqueu Ubicació i després Permisos de les aplicacions.
  3. Toqueu l'aplicació de navegador, com ara Chrome.
  4. Trieu l'accés a la ubicació per a l'aplicació de navegador: Permet o Denega.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obteniu informació sobre com podeu controlar els permisos de les aplicacions, inclosa la ubicació en versions anteriors d'Android.

Activar o desactivar el permís d'ubicació per a un lloc web

Si el navegador pot utilitzar la ubicació, podeu controlar si el navegador envia la ubicació a llocs web concrets, com ara google.com.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu el navegador i aneu a google.com.
  2. A la dreta de la barra d'adreces, toqueu Més Més i després Informació Informació i després Configuració del lloc web.
  3. Per fer un canvi, localitzeu la secció "Permisos" i toqueu Accés a la ubicació. Si no veieu la secció "Permisos" ni "Accés a la ubicació", el lloc web no té cap permís d'ubicació concret.
  4. Seleccioneu Permet o Bloqueja.

Obteniu més informació sobre com podeu canviar els permisos dels llocs web a Chrome.

Important: de vegades, el navegador pot tardar molt a obtenir la ubicació actual del vostre dispositiu. Per oferir-vos resultats de la cerca ràpidament, és possible que google.com utilitzi la ubicació que tenia el vostre dispositiu la darrera vegada que vau fer servir Google. Aquesta ubicació s'emmagatzema en una galeta definida perquè caduqui al cap de sis hores. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les galetes.

Per a una aplicació

Si esteu fent una cerca amb una aplicació, com ara l'aplicació Google o Google Maps, podeu controlar si la ubicació està disponible per a l'aplicació utilitzant els permisos d'ubicació del telèfon o de la tauleta.

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Configuració Configuració.
  2. Toqueu Ubicació i després Permisos de les aplicacions.
  3. Toqueu l'aplicació que utilitzeu per fer cerques, com ara l'aplicació Google Cerca de Google o Google Maps Maps.
  4. Trieu l'accés a la ubicació per a aquesta aplicació: Permet o Denega.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obteniu informació sobre com podeu controlar els permisos de les aplicacions, inclosa la ubicació en versions anteriors d'Android.

Com determina Google la vostra ubicació quan feu cerques

Quan feu una cerca a Google, com ara amb Maps, la Cerca o l'Assistent de Google, la vostra ubicació actual s'estima a partir de diverses fonts, en funció de la seva disponibilitat. Aquestes fonts s'utilitzen conjuntament per determinar on sou:

Important: la majoria d'aquestes fonts d'ubicació es poden controlar mitjançant els permisos del dispositiu, les preferències del compte o altres opcions de configuració. Obteniu més informació sobre com el que trieu afecta la vostra privadesa i la vostra ubicació.

Fonts per determinar la ubicació quan feu una cerca

Quan feu una cerca a Google, podeu esbrinar com s'ha estimat la vostra ubicació a la part inferior de la pàgina de resultats.

La ubicació del dispositiu

Molts dispositius, com ara telèfons o ordinadors, poden calcular la seva ubicació exacta. Aquesta ubicació exacta és útil perquè permet que algunes aplicacions, com ara Google Maps, puguin donar-vos indicacions o ajudar-vos a obtenir resultats de cerca útils. Per exemple, algunes cerques que depenen de la precisió de la vostra ubicació, com ara cafeteria, parada d'autobús o caixer automàtic, normalment ofereixen resultats més útils si teniu els permisos d'ubicació activats.

Si seguiu els passos anteriors, podeu gestionar la configuració d'ubicació basada en el dispositiu per triar si voleu que la ubicació estigui disponible quan feu cerques. En funció del dispositiu, normalment podeu activar o desactivar la ubicació per a aplicacions i llocs web concrets, així com per al dispositiu mateix.

Si la ubicació del dispositiu s'ha utilitzat per obtenir resultats de cerca, a la informació d'ubicació de la part inferior de la pàgina de resultats de cerca s'indicarà Segons el dispositiu.

Important: de vegades, el navegador pot tardar molt a obtenir la ubicació actual del vostre dispositiu. Per oferir-vos resultats de la cerca ràpidament, és possible que google.com utilitzi la ubicació que tenia el vostre dispositiu la darrera vegada que vau fer servir Google. Aquesta ubicació s'emmagatzema en una galeta definida perquè caduqui al cap de sis hores. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les galetes.

L'adreça de casa o de la feina, segons els vostres llocs etiquetats

Si definiu les adreces de casa o de la feina, es poden utilitzar per estimar la vostra ubicació quan és probable que us trobeu en un d'aquests llocs.

Podeu editar o suprimir les adreces de casa o de la feina a Google Maps.

Si la ubicació dels vostres llocs etiquetats s'ha utilitzat per obtenir resultats de cerca, a la informació d'ubicació de la part inferior de la pàgina de resultats de cerca s'indicarà Segons els teus llocs (casa) o Segons els teus llocs (feina).

L'historial d'ubicacions

Si heu iniciat la sessió al Compte de Google i heu activat l'historial d'ubicacions, pot ser que Google utilitzi la ubicació recent de qualsevol dels dispositius en què teniu la sessió iniciada per estimar la vostra ubicació actual. Per exemple, si heu iniciat la sessió i utilitzeu Google Maps en un ordinador, és possible que vegeu on sou al mapa en funció de la ubicació del telèfon de fa uns quants minuts, encara que no hàgiu utilitzat el telèfon recentment. Si poseu en pausa l'historial d'ubicacions, la darrera ubicació que hàgiu penjat es podrà utilitzar fins a 24 hores després.

Si l'historial d'ubicacions recent s'ha utilitzat per estimar la vostra ubicació actual i obtenir resultats de cerca, a la informació d'ubicació de la part inferior de la pàgina de resultats de cerca s'indicarà Segons l'historial d'ubicacions.

Si no voleu que es desin dades noves de l'historial d'ubicacions al Compte de Google, podeu posar en pausa l'historial d'ubicacions. També podeu utilitzar la cronologia de Google Maps per suprimir l'historial d'ubicacions existent.

Obteniu informació sobre com podeu gestionar l'historial d'ubicacions.

La vostra activitat anterior en llocs web i aplicacions de Google

Si heu iniciat la sessió al Compte de Google i teniu activada l'opció Activitat al web i en aplicacions, pot ser que la vostra activitat en llocs web, aplicacions i serveis de Google es desi al compte. Alguns elements de la vostra activitat poden incloure l'àrea general on éreu en aquell moment. Si l'activitat implica una ubicació exacta, aquesta ubicació es pot emmagatzemar a la vostra activitat.

En alguns casos, les àrees que heu cercat anteriorment es poden utilitzar per estimar la vostra ubicació actual. Per exemple, si cerqueu cafeteries a Cervera i després saló de manicura, és possible que Google mostri salons de manicura a Cervera.

Podeu consultar i controlar l'activitat al web i en aplicacions a myactivity.google.com. Obteniu informació sobre com podeu veure i controlar l'activitat al vostre compte.

Si no heu iniciat la sessió al Compte de Google, és possible que Google emmagatzemi informació d'ubicació de les cerques anteriors del dispositiu que feu servir per proporcionar-vos resultats i recomanacions més rellevants. Si desactiveu l'activitat de cerca amb la sessió tancada, Google no utilitzarà les cerques anteriors per estimar la vostra ubicació. Obteniu més informació sobre com podeu fer cerques i navegar en privat.

Si l'activitat anterior s'ha utilitzat per obtenir resultats de cerca, a la informació d'ubicació de la part inferior de la pàgina de resultats de cerca s'indicarà Segons la teva activitat anterior.

L'adreça IP de la connexió a Internet

El proveïdor d'Internet assigna una adreça IP, també anomenada "adreça d'Internet", al dispositiu. És un requisit per utilitzar Internet. Les adreces IP s'utilitzen per establir la connexió entre el vostre dispositiu i els llocs web i serveis que utilitzeu.

Les adreces IP es basen, a grans trets, en la informació geogràfica. Això significa que qualsevol lloc web que utilitzeu, inclòs google.com, pot obtenir informació sobre l'àrea general on us trobeu.

Si l'adreça IP s'ha utilitzat per estimar l'àrea general on us trobeu actualment per a la cerca, a la informació d'ubicació de la part inferior de la pàgina de resultats de cerca s'indicarà Segons la teva adreça d'Internet.

Important: no podeu impedir que les aplicacions o els llocs web que visiteu, inclòs Google, obtinguin l'adreça IP del vostre dispositiu, ja que Internet no funciona sense aquest requisit. Això vol dir que totes les aplicacions i tots els llocs web que visiteu poden deduir informació sobre la vostra ubicació.

Controls d'ubicació i privadesa

Quan feu una cerca a Google, Google sempre estimarà l'àrea general des d'on la dueu a terme. Com que Google estima l'àrea general on us trobeu, pot oferir-vos resultats rellevants i protegir el vostre compte mitjançant la detecció d'activitat poc habitual, com ara inicis de sessió des d'una altra ciutat.

Una àrea general té una extensió superior a 3 km quadrats i inclou, com a mínim, 1.000 usuaris per evitar que se us identifiqui, cosa que ajuda a protegir la vostra privadesa. Això vol dir que fora de les ciutats una àrea general acostuma a tenir una extensió molt superior a 3 km quadrats. L'àrea general estimada prové de les fonts d'ubicació que es descriuen en aquest article.

Si concediu permisos d'ubicació a google.com o a les aplicacions de Google al vostre dispositiu, quan feu una cerca, Google utilitzarà la vostra ubicació exacta per mostrar-vos els millors resultats de cerca. Una ubicació exacta significa el lloc precís on sou, com ara una adreça o un carrer concrets.

Si definiu les adreces de casa o de la feina i Google estima que sou a casa o a la feina, s'utilitzarà l'adreça exacta per a la cerca.