Actualitzar la ubicació a Google

Quan feu una cerca a Google, utilitzem la vostra ubicació per oferir-vos els resultats més rellevants. Per exemple, si sou a Barcelona i cerqueu cafeteries, us mostrem les que teniu més a prop.

Deixar de compartir la ubicació

Podeu deixar de compartir la ubicació amb Google canviant la configuració, però és possible que Google segueixi suggerint una ubicació en funció de l'adreça IP, les ubicacions recents o l'historial d'ubicacions. Si no voleu compartir l'historial d'ubicacions, consulteu la cronologia de Google Maps.

Quan feu servir Internet, compartiu l'adreça del proveïdor de xarxa, que pot ser a prop de la vostra ubicació. Google utilitza aquesta informació per mostrar resultats que us poden interessar. No hi ha cap manera de deixar de compartir l'adreça del proveïdor de xarxa.

Obteniu informació sobre com podeu consultar i controlar l'activitat al compte.

Editar l'adreça de casa o de la feina

Si no veieu els resultats correctes per a l'adreça de casa o de la feina, podeu actualitzar-les a Google Maps. Obteniu informació sobre com podeu definir o canviar l'adreça de casa o de la feina.

Activar i desactivar la ubicació

1. Al telèfon o a la tauleta Android, toca Configuració Aplicació Configuració i, a continuació, Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
  2. A la part superior dreta, activa o desactiva la ubicació.
  3. Si actives la ubicació, pots fer servir el mode d'alta precisió per obtenir resultats més precisos. Si se't demana que milloris la precisió de la ubicació, toca Accepta o bé Mode i, a continuació, Alta precisió.

Consell: per activar la ubicació ràpidament, fes lliscar dos dits cap avall des de la part superior de la pantalla del dispositiu i, a continuació, i toca Ubicació.

Comprovar i actualitzar la ubicació

Si fas servir un navegador, com ara Chrome o Safari, pots veure la teva ubicació i actualitzar-la directament des de la pàgina de resultats de la cerca. Aquests passos no són vàlids per a l'aplicació Google.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, fes una cerca a Google.
  2. Desplaça't fins a la part inferior de la pàgina de resultats de la cerca. Veuràs la teva ubicació.
  3. Per actualitzar-la, toca Fes servir la ubicació precisa.
  4. Si se't demana que comparteixis la ubicació del dispositiu amb Google, toca Permet.

Resoldre problemes relacionats amb la ubicació

Si la teva ubicació no està disponible, és incorrecta o bé es produeix un error, fes el següent:

• Assegura't de tenir una bona connexió a Internet.
  • Comprova que hagis activat la ubicació seguint les instruccions anteriors.
  • Si fas servir un navegador, com ara Chrome o Safari, actualitza'l.

Si continues tenint problemes, comprova la configuració del navegador i de l'aplicació Google:

Pas 1: comprova que Chrome tingui accés a la teva ubicació

1. A la pantalla d'inici del telèfon o la tauleta Android, toca Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, toca Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Configuració del lloc web.
  3. Toca Ubicació.
  4. Comprova que el botó estigui activat. Si ho està, es mostrarà de color blau.

Pas 2: comprova que l'aplicació Google tingui accés a la teva ubicació

1. Al telèfon o a la tauleta Android, toca Configuració Aplicació Configuració i, a continuació, Aplicacions i notificacions i, a continuació, Google i, a continuació, Permisos.
  2. Comprova que l'opció "Ubicació" estigui activada. Si ho està, es mostrarà de color blau.