Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Lägga till en bild på Google

Om du vill att en bild ska visas i Googles sökresultat lägger du till bilden på en webbplats tillsammans med en beskrivning. Det går inte att överföra bilder direkt till våra sökresultat, men sökbara bilder som läggs upp på en webbplats kan visas i sökresultaten.

Lägga till en bild på webben

1. Lägg upp bilden på en webbplats

Om du vill att dina bilder eller foton ska visas i sökresultaten på Google måste du lägga upp dem på en webbplats. Om du inte har en webbplats kan du använda någon av de här kostnadsfria innehållsvärdtjänsterna:

• Lägg upp bilderna i en blogg med hjälp av Blogger
    • Skapa en egen webbplats med hjälp av Google Sites
  2. Se till att bilden du lägger upp är offentlig och sökbar

När du lägger upp din bild på en offentlig, sökbar webbplats kan Google hitta den och lägga till den i indexet för Bilder. Kontrollera att sidan som bilden finns på är tillgänglig för alla när du överför bilden. Om du till exempel lägger upp fotot på Google+ kontrollerar du att Offentligt har angetts som sekretessinställning.

Om du vill få fler tips på hur du lägger upp innehåll på en webbplats som indexeras av Google läser du om hur du lägger till en webbplats på Google

Tips som kan göra att din bild visas i Sök

Om du vill öka chanserna att din bild visas i Googles sökresultat följer du de här riktlinjerna för att publicera bilder:

• Ange en beskrivning. Infoga texten någonstans i närheten av bilden, till exempel i en alt-tagg eller som en bildtext. Det gör det lättare för Google att förstå vad bilden föreställer och vilka sökningar den kan kopplas till.
  • Överför foton av hög kvalitet. Bra bilder är ett utmärkt sätt att öka trafiken till din webbplats.

​Till sist – ha tålamod. Bilder som du överför till webben visas inte omedelbart i sökresultaten. Bilderna visas i sökresultaten när webbplatsen har indexerats av Google.