SSL-søk

Søking med Secure Sockets Layer (SSL) gir deg en sikrere og mer privat søkeopplevelse.

Slå SSL av eller på

SSL er ikke en innstilling du trenger å endre. Så lenge du søker på https://www.google.no (legg merke til s-en i «https», som står for «sikker»), bruker du SSL-søk.

Hvis du ikke vil bruke SSL-søk, bruker du http-versjonen av nettadressen i stedet.

Slik bidrar SSL til å beskytte dataene dine

SSL krypterer tilkoblingen mellom datamaskinen din og Google. Dette bidrar til å hindre at andre, for eksempel Internett-kafeer, Internett-leverandører og Wi-Fi-soner, kan se søkeresultatsiden og påloggingsinformasjonen din.

Begrensninger

Selv om SSL bidrar til å beskytte søkeresultatene dine, som kan inneholde personlige resultater fra Google-produkter som Gmail og Google Kalender, blir ikke søkene 100 % sikre.

SSL skjuler ikke alltid:

• det faktum at du besøkte google.no.
  • søkeordene du skrev inn.

Hvis du for eksempel besøker et annet nettsted fra Googles søkeresultatside, kan dette nettstedet være i stand til å identifisere hvilket nettsted du kom fra, eller hvilke søkeord du brukte.

SSL og skoler

Hvis du arbeider på en skole eller i en organisasjon der SSL forstyrrer foreldrekontroll, overvåkningsprogrammer eller revisjonsprogramvare, kan du lese mer om blokkering av seksuelt innhold på skolen din.