Google Apper
Hovedmeny

SSL-søk

Søking med Secure Sockets Layer (SSL) gir deg en mer sikker og privat søkeopplevelse.

Slå SSL av eller på

SSL er ikke en innstilling du trenger å endre. Så lenge du søker på https://www.google.no (legg merke til «s»-en i «https», som står for «sikker»), bruker du SSL-søk.

Slik bidrar SSL til å beskytte dataene dine

SSL krypterer tilkoblingen mellom datamaskiner, og Google bidrar til å forhindre at andre (f.eks. Internett-kafeer, Internett-leverandører og Wi-Fi-soner) kan se informasjonen du ser på søkeresultatsiden samt påloggingsinformasjonen din.

Begrensninger

Selv om SSL bidrar til å beskytte søkeresultatene dine, som kan omfatte personlige resultater fra Google-produkter – f.eks. Gmail og Google Calendar, er dette ingen garanti for fullstendig sikkerhet mot alle potensielle farer, f.eks. virus og skadelig programvare. Selv om du søker med SSL, er det lurt å ha noen gode fremgangsmåter for sikkerhet på nettet i tankene.

SSL skjuler ikke alltid at du har besøkt google.no. Hvis du for eksempel besøker et nettsted fra søkeresultatsiden til Google, kan det hende at dette nettstedet kan identifisere hvilket nettsted du kom fra, eller søkeordene du brukte.

SSL og skoler

Hvis du arbeider på en skole eller i en organisasjon der SSL forstyrrer foreldrekontroll, overvåkningsprogrammer eller revisjonsprogramvare, kan du lese mer om blokkering av seksuelt innhold på skolen din.